Bill Curbishley

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Bill Curbishley on englantilainen musiikkituottaja, joka tunnetaan parhaiten työstään englantilaisen rock-yhtye The Whon taustalla.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Curbishley aloitti uransa Track Recordsilla, jossa hänen suojatteinaan olivat The Whon lisäksi Marc Bolan, Thunderclap Newman ja The Crazy World of Arthur Brown. Curbishley tuotti The Whon musikaali-elokuvan Tommyn (1975), vankilaelokuva McVicarin (1980) ja Buddy's Songin (1991). Näissä kaikissa näytteli The Whon laulaja Roger Daltrey.

Curbishleyn yhtiö Trinifold laajeni ja otti manageroitavakseen tunnettuja artisteja kuten Robert Plantin ja Judas Priestin. Vuonna 1994 Curbishley aloitti kitaristi Jimmy Pagen manageirna. Hän oli oleellinen osa vanhan Zeppelin-työparin Pagen ja Plantin saattamisessa uudelleen yhteen. Kaksikon seuranneesta albumista, videosta ja kiertueista tuli menestkysiä.

The Sanctuary Group osti Trinifoldin 2002, mutta Curbishley jatkoi sen johdossa. Trinifold on edellä mainittujen lisäksi julkaissut musiikkia myös Chicagolta, Kenny Rogersilta, Faith Hilliltä sekä UB40:ltä. Viime aikoina Curbishley on keskittynyt enenevissä määrin elokuvien tuottamiseen. Hän tuotti elokuvan The Railway Man ja on tällä hetkellä mukana tuottamassa Keith Moonin ja Roger Daltreyn elämästä kertovaa elokuvaa.

Bill Curbishley on jalkapallomanageri Alan Curbishleyn vanhempi veli.

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.