Biff Tannen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Biff Tannen on Thomas F. Wilsonin esittämä kuvitteellinen hahmo Paluu tulevaisuuteen -elokuvatrilogiassa.

Biffin hahmosta nähdään useita versioita trilogian aikana. Ensimmäisessä elokuvassa hänet nähdään vuonna 1985, 47-vuotiaana kovanaamana, joka "pompottelee" alaistaan George McFlyta, sekä vuonna 1955 17-vuotiaana, joka oli jo silloin väkivaltainen kiusaaja. Martyn muutettua tulevaisuutta vuoden 1985 Biff paljastuu kiertäväksi autonpesijäksi, joka mielistelee ja pokkuroi kuuluisaksi kirjailijaksi kehittynyttä George McFlyta vahatessaan tämän BMW:tä.

Toisen elokuvan alussa vuoden 2015 Biff nähdään 78-vuotiaana ukonkäppänänä, joka on hyvin tyytymätön siihenastiseen elämäänsä. Hän pääsee kuitenkin vahingossa perille Emmett Brownin eli Docin rakentamasta aikakoneesta ja menneisyydestä tulleen Martyn ajatuksesta ottaa mukaansa tilastokirja, jossa ovat kaikki USA:n ammattilaissarjojen ottelutulokset vuosilta 1950–2000. Doc saa Martyn luopumaan ajatuksesta, mutta Biff kaappaa kirjan, varastaa aikakoneen ja vie kirjan menneisyyden itselleen vuoteen 1955. Vuoden 1955 Biff ryhtyy käyttämään kirjaa rikastuakseen vedonlyönnissä ja vuoteen 1985 mennessä hänestä on tullut eräs maan rikkaimmista miehistä, jonka takia USA:sta on tullut dystopia. Biff on myös ampunut George McFlyn ja saanut vaimokseen Lorraine Bainesin, josta toisessa tulevaisuudessa olisi tullut Martyn äiti. Marty ja Doc joutuvatkin vielä palaamaan vuoteen 1955 tuhotakseen kirjan ja korjatakseen tulevaisuuden ennalleen.

Kolmannessa elokuvassa Biffistä nähdään vain ensimmäisen elokuvan lopussa nähty versio.

Sarjan aikana nähdään joitakin Biffin sukulaisia, kuten hänen pojanpoikansa Griff Tannen, ja hänen esi-isänsä "Mad-Dog" Tannen. Thomas F. Wilson näytteli myös näitä roolihahmoja.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.