Beneath a Steel Sky

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Beneath a Steel Sky
BASS-cover.jpg
Kehittäjä Revolution Software
Julkaisija Virgin Interactive
Julkaisuaika 1994
Lajityyppi seikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Alusta MS-DOS, Amiga, Amiga CD32
Tallennusväline 3½ tuuman levyke, CD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Beneath a Steel Sky on vuonna 1994 MS-DOS:lle ja Commodore Amigalle julkaistu Revolution Softwaren kehittämä seikkailupeli. Peli sijoittuu tulevaisuuteen, jossa ympäristötuhot ovat saastuttaneet Maata niin pahoin, että ihmiset elävät nykyään ilmastolta suojatuissa kaupungeissa. Pelin teemat liikkuvat paljolti kyberpunk-tyylisissä aiheissa, joita on höystetty huumorilla. Beneath a Steel Skyn työnimenä oli Underworld.

Beneath a Steel Sky oli toinen Revolution Softwaren Virtual Theatre -pelimoottoria käyttänyt peli; ensimmäinen oli samaisen yhtiön vuonna 1992 julkaistu Lure of the Temptress.

Pelin taustat ja alkunäytökset olivat sarjakuva-albumi Watchmenistä tutun Dave Gibbonsin kynänjälkeä. Alkunäytöksestä toimitettiin tiettyjen julkaisujen mukana myös erillinen sarjakuvalehtinen.

Peli keräsi arvostelumenestyksiä julkaisuhetkellään ja se on sittemmin julkaistu vapaaseen levitykseen. Suomalaisista tietokonelehdistä MikroBitti antoi huippuarvosanat, Pelit-lehden arvostelu ei ollut aivan yhtä ylistävä.

Beneath a Steel Skyn pääosissa ovat Robert Foster ja robotti Joey. Foster selvisi lapsena ainoana lentokoneonnettomuudesta, ja aboriginaalien heimo adoptoi hänet ja opetti selviytymään ulkomaailmassa. Hän sai nimensä onnettomuuspaikan läheisyydestä löytyneen Fosters-oluttölkin mukaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]