Beggars Banquet Records

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee levy-yhtiötä. Beggars Banquet on myös Rolling Stonesin albumi.

Beggars Banquet on itsenäinen brittiläinen levy-yhtiö. Samannimistä levykauppaketjua pitäneet Martin Mills ja Nick Austin perustivat yhtiön vuonna 1977. Ensimmäinen julkaisu oli punk-yhtye The Lurkersin Shadow/Love Story 7"-single.[1] Myöhemmin Gary Numan tuotti yhtiön ensimmäisen listaykkösen.[2] Sittemmin Beggar's Banquet on julkaissut esimerkiksi Buffalo Tomin, The Charlatansin, The Cultin, The Go-Betweensin, The Nationalin ja Tindersticksin levyjä. Beggars Banquet on myös ollut perustamassa ja rahoittanut tai ostanut monia levy-yhtiöitä (mm. 4AD, City Beat, XL Recordings ja Matador.

Vuonna 2008 Beggars Banquet muutti toimintansa jakeluyhtiöksi ja sille levyttävät yhtyeet siirtyivät 4AD:lle. Yhtiön pohjalta perustettiin Beggars Group, jonka suojissa toimii monia itsenäisiä levy-yhtiöitä, joista neljä tärkeintä ovat 4AD, Matador Records, Rough Trade Records ja XL Recordings.

Yhtyeitä ja artisteja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Beggars Banquetille on levyttänyt useita merkittäviä vaihtoehtoista musiikkia soittavia yhtyeitä ja artisteja. Alla on lueteltu niistä muutamia.

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.