Baari (televisiosarja)

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Baari (ohjelma))
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Baari on ruotsalaiseen televisioformaattiin perustuva ohjelma, jossa 12 toisilleen tuntematonta kilpailijaa perustaa oman baarin kaupungin keskustaan. Kilpailijoita ei eristetä muusta maailmasta, vaan heidät tuodaan katsojien luokse keskellä kaupunkia. Ohjelmassa kilpailijat ensin suunnittelevat baarin, sitten ovat mukana sen rakentamisessa ja lopun ohjelman ajan haasteena on pyörittää baaria kannattavasti. Vuorollaan yksi kilpailija putoaa pois ja viimeksi mukaan jäänyt kilpailija voittaa. Kuka vain voi pistäytyä baariin ja tavata baarissa työskentelevät kilpailijat.

Kimppakämpässä asustavilla kilpailijoilla on 3 kuukautta aikaa tehdä baarista menestys puhaltamalla yhteen hiileen ja tekemällä rankkaa työtä baaritiskin takana. Samaan aikaan he asuvat yhdessä 24/7 ja pelaavat kukin omaa pudotuspeliään. Heidän täytyy myös oppia kaikki alaan liittyvät kikat aina Vodka Martinin sekoituksesta ravintolan kannattavuuslaskelmaan. Kilpailijat järjestävät baariin villejä bileitä ja muuta ohjelmaa, markkinoivat baaria asiakkaille ja pistävät persoonansa täysillä peliin.

Katsojan vaikuttaminen ohjelmaan toteutuu äänestämällä soittamalla ja tekstiviestillä, sillä kerran viikossa yksi kilpailijoista putoaa baarista lähetettävässä suorassa lähetyksessä ja valinnan tekevät katsojat. Valintaan vaikuttaa sosiaalisten taitojen lisäksi myös kilpailijan baarille antama työpanos – jos lasien blokkaaminen ei maistu niin kilpailija putoaa kilpailusta.

Baarissa on joka viikko plus/miinus - kokous, jonka tarkoituksena on selvittää ketkä kaksi kilpailijaa joutuvat häätöäänestykseen. Kukin kilpailija antaa yhdelle kilpailijalle plussan ja yhdelle kilpailijalle miinuksen. Eniten miinuksia saanut kilpailija joutuu suoraan häätöäänestykseen ja eniten plussia saanut kilpailija päättää toisen häätöäänestykseen joutuvan kilpailijan.

Baarissa on käytössä keltainen kortti (varoitus) ja punainen kortti (poistaminen Baarista). Jos kilpailija rikkoo sääntöjä, saa hän keltaisen kortin. Kahdesta keltaisesta kortista seuraa punainen kortti ja poistaminen Baarista välittömästi.

Baari Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomessa Subtv:lla Baaria esitettiin 13.3.2006 - 4.6.2006 maanantaista perjantaihin klo 22.00. Suorat pudotuslähetykset sunnuntaisin klo 21.00. Ohjelman sunnuntaisia suoria lähetyksiä juonsivat Kirsi Salo (viikot 1 - 7) ja Silvia Modig (viikot 8 - 12) ja kilpailijoiden bar coachina toimi Jani Avelin. Kilpailukohteena toimi Helsingin Birdie-ravintola, joka ohjelman myötä sai uuden sisustuksen, toimintaidean ja nimen: Cafe Punawuori. Baari toimi päiväsaikaan kahvilana ja iltaisin yökerhona. Baarin voitti 22-vuotias Frank ja kuittasi voitostaan 40 000 euroa. Toiseksi sijoittui Mira ja kolmanneksi Irena. Baaria esitettiin Suomessa yksi tuotantokausi.

Baari maittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Baaria on esitetty useissa eri maissa. Tässä luettelo eri maiden versioiden nimistä.