Australian huippumalli haussa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Australian huippumalli haussa
Australia’s Next Top Model
Australia's Next Top Model Logo.svg
Tyyli tositelevisio, kykyjenetsintä
Kestoaika n. 45 min ilman mainoksia
Luoja(t) Tyra Banks
Pääosissa Juontajat:
Sarah Murdoch (5-)
Jodhi Meares (3-4)
Erika Heynatz (1-2)

Nykyiset tuomarit:
Alex Perry (1-)
Jez Smith (3, 6-)
Sarah Murdoch (5-)

Aiemmat tuomarit:
Erika Heynatz (1-2)
Marguerite Kramer (1)
Ken Thompson(1)
Michael Azzolini (1-2)
Georges Antoni (2)
Victoria Fisher (2)
Jonathan Pease (3-5)
Jodhi Meares (3-4)
Charlotte Dawson (3-8)
Alkuperämaa  Australia
Verkko Australia FOX8
Suomi Nelonen
Esitetty 11. tammikuuta 2005 (Australiassa) –
Tuotantokausia 7
Jaksoja 73
Tuotanto
Tuotantoyhtiö(t) Granada Productions
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Australian huippumalli haussa (Australia’s Next Top Model) on australialainen tositelevisiosarja, joka perustuu Tyra Banksin Huippumalli haussa -ohjelman formaattiin. Sarjan on tuottanut kausilla 1-6 Granada Productions -yhtiö ja sitä esitetään Australiassa FOX8-kanavalla. Sarja on ollut Australian maksutv:n katsotuin ohjelma,lähde? pois lukien urheilulähetykset. Suomessa ohjelmaa esittää Nelonen.

Sarjan juontaa australialainen malli Sarah Murdoch, joka toimii myös sarjan päätuomarina ja tuottajana. Sarjaa on esitetty Australiassa vuodesta 2005 lähtien kuusi tuotantokautta. Seitsemännen kauden alkukarsinnat pidettiin tammi-helmikuussa 2011 ja sarjan esittäminen alkoi Australiassa 8. elokuuta 2011.

Sarjan juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa ryhmä nuoria naisia kilpailee Australia's Next Top Model -tittelistä ja palkinnoista. Tytöt asuvat yhdessä osallistuen haasteisiin, kuvauksiin ja haastatteluihin mallimaailman edustajien kanssa. Joka viikko yleensä yksi tai useampi kilpailija poistetaan kilpailusta. Viimeisessä ohjelmassa 2-3 tytöstä valitaan voittaja. Kausilla 1-2 voittaja valittiin tuomariäänestyksellä. Kolmannesta kaudesta lähtien voittaja on valittu suorassa lähetyksessä studioyleisön läsnä ollessa. Kaudella 6 suoran lähetyksen aikana yleisö päätti yksin puhelinäänestyksellä voittajan.

Ohjelman formaatti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaisen jakso tapahtuu noin viikon aikana, paitsi ulkomaan kuvauksissa, jolloin aika voi olla lyhyempi. Jokaisessa jaksossa on muotihaaste, muoti- ja/tai mainoskuvaus. Lopuksi tuomaristo arvostelee jokaisen kilpailijan ja valitsee kotiinlähtijän.

Voittajan kriteerit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjelman tarkoitus on valita kansainvälinen huippumalli, joka pystyy tekemään kaikkea mallintyötä. Työhön kuuluu mm. kävellä muotinäytöksissä, mainos- ja lehtikuvauksissa poseeraminen ja erilaiset haastattelut ja tv-työ. Ohjelmassa monia mallien menestystä on epäilty, jos hänellä on ollut pituutta vain 172 cm, malli ei mahdu kaikkiin asuihin, suullinen ilmaisu on heikkoa, kävely on heikkoa tai tunneilmaisu on kapeaa. Motivaation pitää myös olla hyvä.

Juontajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juontaja on vaihtunut sarjassa usein. Ensimmäisellä ja toisella kaudella juontajana toimi australialainen malli, näyttelijä, laulaja ja tv-juontaja Erika Heynatz. Kun hän lähti niin juontajaksi ryhtyi entinen uimapukumalli ja nykyisin niiden suunnittelija Jodhi Meares. Kausilla 5-7 juontajana on toiminut australialainen malli ja näyttelijä Sarah Murdoch, joka tunnetaan myös Rupert Murdochin vanhimman pojan, Lachlan Murdochin vaimona.

Tuomarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisellä kaudella pysyvät tuomarit olivat Erika Heynatz (juontaja), muotisuunnittelija Alex Perry, Marguerite Kramer ja Ken Thompson. Toisella kaudella pysyvät tuomarit olivat Erika Heynatz (juontaja), muotisuunnittelija Alex Perry, muotikuvaaja Georges Antoni ja Victoria Fisher. Kolmannella kaudella pysyvät tuomarit olivat Jodhi Meares (juontaja), Alex Perry, entinen malli Charlotte Dawson ja Jez Smith. Neljännellä kaudella pysyvät tuomarit olivat Jodhi Meares (juontaja), Charlotte Dawson ja Alex Perry. Viidennella kaudella pysyvät tuomarit olivat Sarah Murdoch (juontaja), Alex Perry ja Charlotte Dawson. Kuudennella kaudella pysyvät tuomarit olivat Sarah Murdoch (juontaja), Alex Perry, Charlotte Dawson ja Jez Smith. Uusimmalla seitsemännellä kaudella pysyvät tuomarit ovat olleet samat kuin 5. kaudella. Lisäksi joka jaksossa on ollut yksi tai kaksi vierailevaa tuomaria. Tyttöjä on ollut myös ohjaamassa stylisti Michael Azzolini (kaudet 1-2), entinen malli ja nykyinen stylisti Jonathan Pease (kaudet 3-5) ja entinen tanssija ja nykyinen muodin ammattilainen Josh Flinn (kausi 6).

Vaatimukset kilpailijoilta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausilla 1-2 kilpailijan piti olla vähintään 18-vuotias. Kaudesta 3 lähtien ikäraja on ollut 16 vuotta. Osallistujan täytyy olla vähintään 172 cm pitkä, mutta painorajaa ei ole. Pisimmät kilpailijat ovat olleet noin 185 cm pitkiä. Osa kilpailijoista on ollut kisan aikana liian laihoja (tai liian tukevia), jolloin tyttöjä on kannustettu kuntoilemaan ja syömään hyvin. Osallistujan pitää myös olla Australian kansalainen ja asua Australiassa. Kilpailijalla ei saa olla ollut kokemusta mallin työstä kansallisessa tv-kampanjassa viiden vuoden sisään. Jos kilpailijaa edustetaan, hänen täytyy irtisanoutua sopimuksesta ennen kuvausten alkua.

Voittajan valinta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudet 1 & 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausilla 1 ja 2 tuomarit valitsivat nauhoitetussa lähetyksessä voittajan kahdesta tytöstä.

Kausi 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauden 3 finaali pidettiin ensimmäistä kertaa studioyleisön edessä suorassa lähetyksessä. Lähetyksen alussa seurattiin nauhoituksia Australian muotiviikoilta, jossa tytöt kävelivät Alex Perryn asuissa. Suora lähetys pidettiin pienen studioyleisön edessä. Voittaja valittiin tuomariäänien (8 tuomaria) ja yleisöäänestyksen avulla. Tuomaristo ja yleisö äänesti voittajan finaalin kahdesta tytöstä. Tuomariäänillä oli 85 %:n ja yleisöäänillä 15 %:n painoarvo. Lisäksi julistettiin fanien suosikki. Yleisö oli voinut äänestää suosikkiaan ensimmäisestä jaksosta lähtien kaikista kilpailijoista.

Kausi 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudella 4 voittaja valittiin yleisön äänillä suorassa lähetyksessä, koska tuomareiden äänet menivät tasan. Ensimmäistä kertaa voittaja valittiin suuren studioyleisön läsnä ollessa.

Kausi 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauden 5 finaalissa toiseksi sijoittunut kilpailija sai yhden tuomariäänen enemmän, mutta hän hävisi suoran lähetyksen finaalin yleisöäänin.

Kausi 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauden 6 finaalissa oli poikkeuksellisesti kolme tyttöä. Yleisö päätti yksin voittajan suorassa lähetyksessä. Voittaja valittiin studioyleisön edessä vain kolmen äänen erolla toiseksi tulleeseen. Juontaja Sarah Murdoch julisti aluksi vahingossa väärän voittajan.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudella 6 voittaja sai 12 kk edustuksen Priscilla's Model Management -yhtiössä, $25,000 (AUD) sopimuksen edustaa Levi's -merkkiä, matkan New Yorkiin tapaamaan Elite Model Management -mallitoimiston edustajia, Ford Fiesta Zetec -auton, $20,000 (AUD) rahaa ja 8 sivun jutun kansikuvineen Harper’s Bazaar -lehteen.

Kaudella 7 voittajan palkintoihin kuului sopimus Chic Model Managementin kanssa, Harper's Bazaar -lehden kansikuva ja 8 sivun kuvasarja, $20,000 (AUD), uusin Ford Fiesta sekä matka New Yorkiin tapaamaan NEXT Model Managementin edustajia.

Kohut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauden 4 juontaja Jodhi Meares vetäytyi juontotehtävästä muutama tunti ennen suoraa finaalia. Kauden 5 toiseksi sijoittunut 17-vuotias Cassi Van Den Dungen ei solminut tarjottua mallisopimusta, vaan päätti jäädä 25-vuotiaan muurari-poikaystävänsä luo. Kauden 6 suorassa lähetyksessä juontaja Sarah Murdoch kuulutti väärän voittajan.

Kaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi Ensiesitys Voittaja Toinen Muut kilpailijat eliminointijärjestyksessä Kilpailijoiden lukumäärä Kuvauskohteet
Australian huippumalli haussa, Kausi 1 11. tammikuuta 2005 Gemma

Sanderson

Chloe

Wilson

Naomi Thompson, Nicole Fraser, Atong Tulba Mulual, Allana Ridge (lopetti), Zoe McDonald, Simmone Duckmanton, Samantha Morley, Shannon McGuire 10 Australia
Melbourne
Australian huippumalli haussa, Kausi 2 4. tammikuuta 2006 Eboni

Stocks

Jessica

French

Sasha Greenoff, Natalie Guiffre, Rebecca Pian, Sophie Miller, Sarah Lawrence, Hiranthi Warusevitane, Caroline Mouflard (lopetti), Lara Cameron, Louise Van Brussel, Madeleine Rose, Simone Viljoen 13 ei
Australian huippumalli haussa, Kausi 3 27. maaliskuuta 2007 Alice

Burdeu

Stephanie

Hart

Jaimi Smith (lopetti), Cobi Marsh, Cassandra Hughes, Kara-Lee Taylor, Stephanie Flockhart, Jane Williamson, Sophie Wittingslow, Danica Brown, Paloma Rodriguez, Anika Salerno, Jordan Loukas (fanien suosikki) 13 Yhdysvallat
Los Angeles
Australian huippumalli haussa, Kausi 4 22. huhtikuuta 2008 Demelza

Reveley

Alexandra Girdwood Kamila Markowska, Kristy Coulcher, Emma O’Sullivan, Belinda Hodge, Alamela Rowan, Leiden Kronemberger, Jamie Lee, Rebecca Jobson, Alyce Crawford, Caris Eves, Samantha Downie 13 Fidži
Fidži
Yhdysvallat
New York City
Australian huippumalli haussa, Kausi 5 28. huhtikuuta 2009 Tahnee

Atkinson

Cassi Van Den Dungen Laura Tyrie, Leah Johnson, Georgie Kidman, Mikarla Hussey, Eloise Hoile, Madison Wall, Laura Mitchell, Lola Van Vorst, Franky Okpara, Adele Thiel, Clare Venema 13 Yhdistynyt kuningaskunta
Lontoo
Australian huippumalli haussa, Kausi 6 20. heinäkuuta 2010 Amanda

Ware

Kelsey Martinovich Valeria Nilova, Sally Geach, Claire Smith, Ashlea Monigatti, Alison Boxer, Megan Jacob, Ashton Flutey, Chantal Croccolo, Kimberly Thrupp, Brittney Dudley, Joanna Broomfield, Kathryn Lyons, Jessica Moloney, Sophie Van Den Akker 16 Australia
Melbourne
Japani
Tokio
Australian huippumalli haussa, Kausi 7 8. elokuuta 2011 Montana

Cox

Liz Braithwaite Cassy Phillips-Sainsbury, Tayah Lee-Traub, Annaliese McCann, Alissandra Moone, Neo Yukuac, Caroline Austin, Yolanda Hodgson, Jess Bush, Amelia Coutts, Madeline Huett, Hazel O'Connell, Izzy Vesey, Rachel Riddell, Simone Holtznagel 16 Ranska
Pariisi
Australian huippumalli haussa, Kausi 8 9. heinäkuuta 2013 Melissa

Juratowitch

Shanali Martin Chanique Greyling, Taylor Henley, Rhiannon Bradshaw, April Harvey, Brooke Hogan, Taylah Roberts (hylättiin), Madeline Cowe, Ashley Pogmore, Shannon Richardson, Jade Collins, Dajana Bogojevic, Abbie Weir, Duckie Thot 15 Thaimaa
Bangkok
Mauritius
Port Louis

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]