Asuntosäätiö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Asuntosäätiö on kuuden kansalaisjärjestön vuonna 1951 perustama säätiö, jonka perustamisen tavoitteina oli asuntopulan voittaminen ja tavallisten ihmisten asumistason kohottaminen. Tarkoituksena on yhä hyvien asuinalueiden suunnittelu ja rakennuttaminen. Perustajat olivat Väestöliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Vuokralaisten keskusliitto, Invalidiliitto, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö (SAK) ja Virkamiesliitto.Perustajajärjestöt ovat yhä mukana toiminnassa siten, että heillä on edustajansa Asuntosäätiön valtuuskunnassa ja hallituksessa. [1] Säätiön ensimmäinen toiminnanjohtaja oli Väestöliiton toiminnanjohtaja Heikki von Hertzen.

Asuntosäätiö-konserni on Suomen neljänneksi suurin asuinkiinteistöjen omistaja. [2] Sen tytäryhtiö Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy on Suomen suurin asumisoikeusyhtiö.

Asuntosäätiön rakennuttamia ovat muun muassa Espoossa Tapiolan puutarhakaupunki, Soukka ja Kivenlahti. Se omistaa vuokra- ja asumisoikeusasuntoja.

Asuntosäätiö-konsernin toimitusjohtaja on Esa Kankainen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tuomas Nevanlinna ja Jukka Relander (toim.): Espoo – totuus Suomesta. Tammi, 2000. – Teos antaa kriittisen kuvan Tapiolasta.
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.