Armageddon (2007)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Armageddon (2007) oli kahdeksas Armageddon showpaini pay-per-view (PPV) tapahtuma, minkä tuotti World Wrestling Entertainment (WWE). Tapahtuma järjestettiin 16. joulukuuta, 2007 Mellon Arenalla Pittsburghissa, Pennsylvaniassa. Tapahtumassa esiintyi painijoita RAW'sta, SmackDownista ja ECW brändistä ja siellä käytiin kahdeksan ottelua.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armageddonissa, Edge voitti World Heavyweight -mestaruuden toisen kerran.

"Pääfeudi", mikä johti Armageddoniin SmackDown brändistä oli Edgen, The Undertakerin ja Batistan välillä, jotka taistelivat World Heavyweight -mestaruudesta. Survivor Seriesissä, Batista ja The Undertaker taistelivat Hell in a Cellissä World Heavyweight mestaruusottelussa. Edge (joka oli naamioitunut kameramieheksi kehänulkopuolella) sekaantui otteluun ja se maksoi Undertakerille maailman mestaruuden. Vickie Guerrero, joka oli SmackDownin toimitusjohtaja ja ihastunut Edgeen, järjesti 30. marraskuuta SmackDownissa Edgelle World Heavyweight -mestaruusottelun Batistaa vastaan. Samana iltana Batista kohtasi Edgen mestaruusottelussa. Juuri kun näytti siltä, että Batista olisi jälleen säilyttämässä mestaruuden, Undertaker sekaantui otteluun ja iski chockeslamin Batistalle, mutta Edge pääsi juoksemaan karkuun. Theodore Long palasi avustavaksi toimitusjohtajaksi ja järjesti heidän välilleen Triple Threat- ottelun Armageddoniin World Heavyweight -mestaruudesta.

RAW'sta Armageddoniin edennyt pääfeudi oli Randy Ortonin ja juuri paluun tehneen Chris Jerichon välillä WWE -mestaruudesta. Jericho palasi WWE:hen 19. marraskuuta, 2007 RAW'ssa ja keskeytti Ortonin järjestämän seremonian. Jericho paljasti hänen aikomuksen hankkia WWE -mestaruuden takaisin ja "pelastaa" WWE Ortonilta. Tämän jälkeen, Jericho haastoi Ortonin, mutta hän ei suostunut. Viikkoa myöhemmin, Jericho maksoi Ortonille ottelun Ric Flairia vastaan, jotta hän suostuisi mestaruusotteluun. Myöhemmin Orton hyväksyi haasteen.

ECW brändistä pääfeudi, mikä eteni Armagennoniin oli CM Punk ja Kane vastaan Big Daddy V ja Mark Henry. Heidän riita alkoi 4.joulukuuta ECW'ssä, kun Punkin piti valita V tai Henry vastustajakseen päätapahtumaan. Punk valitsi Henryn. Punk voitti ottelun diskauksella, kun Big Daddy V sekaantui otteluun. He yrittivät hakata Punkin kahdestaan, mutta Kane tuli pelastamaan Punkin pinteestä. Tämä johti otteluun Armageddoniin, missä Kane ja Punk kohtaisivat V:een ja Henryn. 11. joulukuuta ECW'ssä, Punk ja Kane voittivat Deuce 'n Dominon joukkue ottelussa.

Ottelut ja tulokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Tulokset Stipulaatiot Aika
Ei-televisioitu Jesse ja Festus voittivat John Morrisonin ja The Mizin Tag team ottelu 06:00
1 Rey Mysterio voitti Montel Vontavious Porterin (c) ulos-laskulla Standardi ottelu WWE United States -mestaruudesta 11:29
2 Big Daddy V ja Mark Henry (Matt Strikerin kanssa) voittivat CM Punkin ja Kanen Tag team ottelu 10:33
3 Shawn Michaels voitti Mr. Kennedyn Standardi ottelu 15:16
4 Jeff Hardy voitti Triple H:n Standardi ottelu #1 haastajasta WWE mestaruusottelusta 2008 Royal Rumblessa 15:23
5 Finlay (Hornswogglen kanssa) voitti The Great Khaliin (Ranjin Singhin kanssa) Standardi ottelu 06:02
6 Chris Jericho voitti Randy Ortonin (c) diskauksella Standardi ottelu WWE -mestaruudesta 15:05
7 Beth Phoenix (c) voitti Mickie Jamesin Standardi ottelu WWE Women's -mestaruudesta 04:45
8 Edge voitti Batistan (c) ja The Undertakerin Triple Threat ottelu World Heavyweight -mestaruudesta 13:00

Armageddon kronologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]