Araknofobia (elokuva)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Araknofobia
Arachnophobia
Arachnophobia.jpg
Ohjaaja Frank Marshall
Käsikirjoittaja Don Jakoby
Al Williams
Wesley Strick
Tuottaja Don Jakoby
Richard Vane
Steven Spielberg
Säveltäjä Trevor Jones
Kuvaaja Mikael Salomon
Leikkaaja Michael Kahn
Lavastaja Christopher Burian-Mohr
Pääosat Jeff Daniels
John Goodman
Harley Jane Kozak
Julian Sands
Brian McNamara
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Amblin Entertainment
Ensi-ilta Yhdysvallat 18. heinäkuuta 1990
Suomi 11. tammikuuta 1991
Kesto 105 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 31 000 000 dollaria
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Araknofobia (Arachnophobia) on vuonna 1990 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen jännityselokuva. Elokuvan on ohjannut Frank Marshall, ja elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Jeff Daniels ja John Goodman.

Elokuvan nimi tulee hämähäkkipelkoa tai -kammoa tarkoittavasta sivistyssanasta.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tutkimusretkellä Etelä-Amerikan viidakossa tutkijaryhmä löytää uuden hämähäkkilajin. Heidän tutkiessaan löydöksiä tarkemmin yksi hämähäkki karkaa ja tappaa yhden retkikunnan jäsenistä. Karannut hämähäkki piiloutuu arkkuun, joka lähetetään kuolleen tutkijan kotikaupunkiin Yhdysvaltoihin.

Arkun saavuttua pieneen kalifornialaiseen syrjäkaupunkiin sen mukana matkannut hämähäkki pesiytyy alueelle ja alkaa saalistaa alueen ihmisiä ravinnokseen. Samaan aikaan kaupunkiin muuttaa uusi lääkäri Ross Jennings (Jeff Daniels) perheineen. Tohtori Jennings muuttaa kaupunkiin jatkaakseen eläkkeelle jäävän paikallisen tohtorin tointa, mutta vanha tohtori päättääkin siirtää eläkkeelle siirtymistään myöhemmäksi. Myöhemmin vanha tohtori kuolee hämähäkin puremaan.

Jennings alkaa selvittää kaupunkilaisten outoja kuolemia. Alkujaan kaupungin vanha tohtori pitää sattuneita kuolemia luonnollisina ja muiden kuin hyönteisten aiheuttamina,selvennä kuolleet kun olivat kaikki terveitä ja hyvässä kunnossa. Etelä-Amerikasta tullut hämähäkki on pesiytynyt tohtori Jenningsin asuinrakennukseen, alkanut lisääntyä ja levittää kuolemaa ympäristöönsä. Tohtori Jennings saa apua muun muassa eräältä paikalliselta hyönteistuhoajalta (John Goodman).

Tohtori Jenningsin elämää vaikeuttaa myös vakavaluontoinen pelko hämähäkkejä kohtaan, araknofobia. Fobia juontuu hänen lapsuuteensa, jolloin hän säikähti jalallaan ollutta hämähäkkiä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.