Ao No Exorcist

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Blue Exorcist (Ao no Exorcist)
Blue Exorcist volume 1.jpg
Genre toiminta, yliluonnollinen
Manga
Tekijä Kazue Katō
Julkaisija Japanin lippu Shueisha
Sarjajulkaisulehti Japanin lippu Jump Square
Ensimmäinen painatus Syyskuu 2009
Kirjojen lukumäärä 17
TV-anime
Ohjaaja Tensai Okamura
Studio A-1 Pictures
Lähetyskanavat {{{lähetyskanavat}}}
Alkuperäinen lähetyskierros 17. huhtikuuta 20112. lokakuuta 2011
Jaksojen määrä 25

Blue Exorcist, tunnetaan myös nimellä Ao no Exorcist (青の祓魔師(エクソシスト)Ao no Ekusoshisuto), on japanilainen manga-sarja, jonka on kuvittanut ja käsikirjoittanut Kazue Katō. Sarja alkoi ilmestyä ensimmäisen kerran Shueishan kustantamassa Jump SQ -lehdessä vuoden 2009 huhtikuusa, ja vuoden 2011 huhtikuussa se ilmeistyi ensimmäisen kerran englanninkielisenä. Sarjasta tehtiin vuonna 2011 anime-sarja ja vuonna 2012 anime-elokuva.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja kertoo Rin Okumurasta, epänormaalia voimaa ja kestävyytä omaavasta teinipojasta, joka on yhdessä veljensä Yukion kanssa kasvanut manaajamestari Shiro Fujimoton huostassa. Eräänä päivänä Rin saa selville, että hän ja Yukio ovat itse saatanan, kaikkein vahvimman demonin, poikia. Kun Rin näkee Fujimoton kuolevan suojellessaan häntä saatanalta, hän vetää demonimiekka Kurikaran tupestaan, jolloin Rinin saatanalta perimät voimat pääsevät valloilleen.

Fujimoton hautajaisissa Rin törmää huoltajansa ystävään Mephisto Phelesiin, jonka kautta hän pääsee True Cross Academyyn, jossa hän aikoo itse tulla manaajaksi ja lopulta kukistaa saatanan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]