Anthony Phillips

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Anthony Phillips (2005).

Anthony Phillips (oik. Anthony Edwin "Ant" Phillips, s. 23. joulukuuta 1951) on englantilainen multi-instrumentalisti, joka on parhaiten tunnettu yhtenä Genesiksen perustajajäsenenä. Hän soitti kitaraa ja lauloi taustalauluosuuksia vuoteen 1970. Phillips jätti Genesiksen toisen albumin Trespassin levyttämisen jälkeen. Hän kärsi esiintymiskammosta ja lähti yhtyeestä lääkärin kerrottua, että se olisi parasta hänen tilanteessaan. Hänet tunnetaan 12-kielisen kitaran soitosta, ja hänen vaikutustaan voi kuulla läpi koko Genesiksen varhaisen tuotannon.

Nursery Cryme -albumilla, joka oli Genesiksen ensimmäinen Phillipsin jälkeen, on kaksi kappaletta, jotka olivat jäänteita ajalta Phillipsin ajalta, ”The Musical Box” ja ”The Fountain Of Salmacis”. Erityisesti ”The Music Box” on pysynyt fanien suosiossa.

Lähtönsä jälkeen Phillips opiskeli klassista musiikkia (erityisesti klassista kitarointia) ja teki levytyksiä yhteistyössä mm. Harry Williamsonin, Mike Rutherfordin ja Phil Collinsin kanssa. Hän soitti koskettimia Peter Gabrielin demoilla vuonna 1967. Hänen ensimmäinen oma sooloalbuminsa, The Geese and the Ghost, julkaistiin 1977. Albumi on saanut vuosien myötä kulttimaineen fanien keskuudessa.

Diskografia Genesiksen kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sooloalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.