Anno 1503: The New World

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Anno 1503: The New World
Anno 1503 The New World -kansikuva.jpg
Kehittäjä Sunflowers GmbH
Julkaisija EA Games
Pelisarja Anno
Julkaistu 2003
Lajityyppi strategia
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI 3
USK 6
Alusta Windows, mobiili
Jakelumuoto CD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Anno 1503: The New World on saksalaisen Sunflowers -pelitalon suunnittelema ja EA Gamesin julkaisema reaaliaikainen managerointi- ja strategiapeli, jonka tavoitteena on Uuden Maailman siirtokuntien perustaminen ja hallinta. Anno 1503 on jatkoa Sunflowersin aiemmalle Anno 1602 -strategiapelille, ja pelin jatko-osa Anno 1701 on julkaistu myös. Anno 1503: The New World on saanut lisäosan Anno 1503: Treasures, Monsters and Pirates. Anno 1503 on saatavissa paitsi PC:lle myös mobiiliversiona.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin juoni on hyvin yksinkertainen, ja on verrattavissa Sid Meierin Colonizationiin. Alussa pelaajan tavoitteena on aloittaa siirtokunnan rakentaminen asumattomalle saarelle yhteen laivaan lastattujen vähäisten rakennustarvikkeiden avulla. Tarvikkeita on juuri riittävästi muutaman asuintalon rakentamiseen ja pienen tuotantoketjun käynnistämiseen. Kun tuotanto on lähtenyt käyntiin, alkaa siirtokunnan asukasmäärä kasvaa.

Rakennukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on yli 350 aitojen esikuvien mukaan mallinnettua rakennusta kirkoista plantaasien päärakennuksiin. Kuten Colonizationissa, eri rakennuksista on useita eri tasoisia versioita. Pelin alussa pelaaja joutuu tyytymään pieniin käsityöläispajoihin, mutta kaupungin asukasluvun kasvaessa pajat muuttuvat suuremmiksi verstaiksi ja lopulta tehtaiksi.

Kaupankäynti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Colonizationista poiketen kaupankäynti suoraan eurooppalaisten kaupunkien kanssa on mahdotonta, mutta kauppaa voi käydä muiden eurooppalaisten siirtokuntien sekä alkuperäisasukkaiden kanssa. Kaupankäynti on varsinkin pelin alkuvaiheen jälkeen tärkeässä roolissa, sillä pelaajan oma tuotantoketju on harvoin riittävän kehittynyt tuottamaan kaikkia asukkaiden tarvitsemia materiaaleja. Kaupankäynnin tärkein osa on kuitenkin siirtokunnissa tuotettujen tavaroiden ja elintarvikkeiden myynti suoraan siirtokuntien asukkaille myyntikojujen kautta. Siirtokunnan sisäisellä kaupankäynnillä on suuri merkitys pelaajan tuloihin.

Sodankäynti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siirtokuntien ja kaupunkien puolustukseksi tarvitaan armeija ja laivasto. Tuotantoketjujen kehittyessä avautuu mahdollisuus aseiden tuotantoon, joita tarvitaan sotilaiden koulutuksessa. Oleellinen osa sodankäyntiä ovat linnakkeet, joissa sotilaita koulutetaan, sekä muurit ja vartio- tai tykkitornit. Kansainvälisten suhteiden kiristyessä äärimmilleen pelaaja joutuu puolustautumaan paitsi muita kilpailevia eurooppalaisia vastaan, myös suojelemaan siirtokuntiaan merirosvojen hyökkäyksiltä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]