Ankerias (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ankerias
Ankerias, sähköinen superroisto
Ankerias, sähköinen superroisto
Luoja(t) (I) Stan Lee & Steve Ditko (II) Kurt Busiek & Denys Cowan
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Strange Tales #112 (1963) (II) Power Man and Iron Fist #92 (1983)
Henkilötiedot
Oikea nimi (I) Leopold Stryke (II) Edward Lavell
Status (I) kuollut (II) Aktiivinen
Ryhmäsidokset (II) Maggia, Ukonnuolet, Matelijaryhmä
Voimat Erikoisvalmisteinen teflonmainen sähköpuku

Ankerias on nimi kahdelle eri Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä esiintyneelle superroistolle, Leopold Strykelle ja Edward Lavellille. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui Strange Tales -lehden numerossa 112 (1963). Ensimmäisen Ankeriaan loivat Stan Lee ja Steve Ditko, toisen Kurt Busiek ja Denys Cowan.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leopold Stryke[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen Ankerias ja hänen veljensä Jordan Stryke olivat jäseninä Matelijaryhmän ensimmäisessä ja toisessa kokoonpanossa. Myöhemmin Madame Hydra kuitenkin murhasi Jordanin ja otti tämän paikan ryhmän johtajana. Myöhemmin Stryke toimi Kasvimiehen, Linnunpelätin, Yksisarvisen ja Piikkisian kanssa Kreivi Nefarian palveluksessa. Lopulta Stryke kohtasi loppunsa Gladiaattorin käsissä. Gladiaattori oli määrätty hakemaan Ankeriaan omistama tuhoisa haihdutussäde ja seuranneessa taistelussa Ankerias kuoli[1].

Edward Lavell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toinen Ankerias, Edward Lavell teki itsensä tiettäväksi yrittäessään vapauttaa Nuijapäätä vankilasta. Ankerias koki kuitenkin tappion taistelutaitojen mestarin Rautanyrkin käsissä. Ankerias liittyi Justin Hammerin kokoamaan Pahuuden Mestareihin, jotka voitettiin Ukonnuolten toimesta.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ankerias omaa ikäisensä, aktiivisesti harjoittelevan miehen fyysisen kunnon. Ankerias on kuitenkin aktiivisesti harjoittanut notkeuttaan ja omaa jonkin verran kokemusta lähitaistelusta.

Ankerias käyttää erikoisvalmistettua pukua, johon on kiinnitetty generaattoreita. Nämä luovat suuria määriä sähkövarausta, tarpeeksi tainnuttamaan tai tappamaan normaalin ihmisen. Ankeriaan puku on luonnollisesti eristetty niin, ettei hän itse kärsi sähköiskuistaan. Ankerias kykenee ohjaamaan sähköpurkauksia käsissään olevien hanskojen avulla. Käyttämällä sähkölatausta hyödykseen Ankerias kykenee hohtamaan heikosti pimeässä ja käyttää tätä apunaan pimeissä paikoissa. Ankerias kykenee myös sähköistämään pukunsa kokonaan niin, että häneen koskeva kärsii suuresta sähköiskusta. Ankerias kykenee myös luomaan sähköisen kentän ympärilleen ja käyttämään tätä eräänlaisena tutkana. Toiminnon avulla Ankerias kykenee aistimaan lähistöllä piileskelevät ihmiset.

Ankeriaan puku on päällystetty rasvaisella aineella, jonka ansiosta vastustajan on erittäin vaikea pidellä kiinni hänestä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ghost Rider #21. Marvel Comics.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]