Gladiaattori (Melvin Potter)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo sarjakuvahahmosta. Sanan muista merkityksistä on luettelo täsmennyssivulla.
Gladiaattori
Gladiaattori, Daredevilin vanha vastustaja
Gladiaattori, Daredevilin vanha vastustaja
Luoja(t) Stan Lee & John Romita
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Daredevil #18 (heinäkuu 1966)
Henkilötiedot
Oikea nimi Melvin Potter
Status Aktiivinen
Pituus 197 cm
Paino 136 kg
Edelliset ryhmäsidokset Maggia
Voimat Taitava lähitaistelija

Gladiaattori, oikealta nimeltään Melvin Potter on parannuksen tehnyt superroisto Marvel-kustantamon sarjakuvissa. Hahmon loivat Stan Lee ja John Romita. Gladiaattorin ensiesiintyminen tapahtui Daredevil-lehden numerossa 18 (heinäkuu 1966). Gladiaattori on varsinkin Daredevilin vastustaja.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Potter oli Daredevilin yksi ensimmäisistä vastustajista. Siviielämässä Potter toimii puvustajana. Myöhemmin Potter luopui rikollisesta elämästä ja ryhtyi Daredevilin yhdeksi suurimmista tukijoista.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gladiaattorilla ei ole yliluonnollisia kykyjä. Hän on kuitenkin loistava lähitaistelija ja fyysisesti voimakas. Rikollisen uransa aikana Potter piti yllään paksua metallihaarniskaa ja oli aseistautunut lukuisilla teräaseilla. Varsinkin hänen ranteissaan olleet sirkkelimäiset terät osoittautuivat usein vaarallisiksi.

Ultimate Gladiaattori[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ultimate Marvel -jatkumossa Gladiaattori tekee lyhyen vierailun taistelemalla Hämähäkkimiestä vastaan.

Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Melvin Potter esiintyy Marvel Cinematic Universeen sijoittuvassa sarjassa Daredevil, jonka ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin Netflixissä vuonna 2015. Häntä näyttelee Matt Gerald.

Potter oli suunnitellut Wilson Fiskille ja tämän rikostovereille suojaavat panssaripuvut. Hän oli joutunut tekemään tämän, koska hänen tyttöystävänsä Betsy Beatty oli uhattuna. Sarjan lopulla Matt Murdock lupaa tälle pysäyttävänsä Fiskin, jos Potter takoo hänelle uuden panssaripuvun tavallisen mustan kangaspuvun tilalle. Potterin takoma puku on samanlainen kuin sarjakuvissa esiintyvä Daredevilin puku.