Androidi (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Androidi
Androidi, Hullun Haihattelijan nerokkain keksintö
Androidi, Hullun Haihattelijan nerokkain keksintö
Luoja(t) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Fantastic Four Vol. 1 nro 15 (kesäkuu 1963)
Henkilötiedot
Oikea nimi Andy
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Hullu Haihattelija (rakentaja)
Voimat Valtavat fyysiset voimat, kyky matkia supersankarien tai -roistojen voimia

Androidi on Marvel-kustantamon luoma keinotekoinen elämänmuoto, androidi. Hahmon loivat Stan Lee ja Jack Kirby. Androidin ensiesiintyminen tapahtui Fantastic Four -lehden numerossa 15 (kesäkuu 1963).

Androidi ensiesiintyminen tapahtui Suomessa Marvel Saga -lehden numerossa 9.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adnroidi on Hullun Haihattelijan luoma androidi, joka luotiin apinan DNA:sta ja Epävakaista molekyyleistä. Androidin sisällä on tehokas mikrotietokone ja olento toimii aurinkovoimalla. Hullu Haihattelija loi Androidin taisteluunsa Ihmenelosia vastaan[1] ja toisen kerran käyttäessään Androidia hän sai Ihmenelosten lisäksi vastaansa myös Ryhmä-X:n[2]. Androidi tuhoutui vuosia myöhemmin taistelussa Avaruusritari Romia vastaan[3], mutta Haihattelijan onnistui korjaamaan vahingot ja taistelee Kapteeni Amerikkaa vastaan[4]. Lopulta Androidia käytettiin Kostajia vastaan, mutta Hulktaren onnistui deaktivoimaan laitteen[5].

Hylätyn Androidin löysi myöhemmin toinen samanlaisia voimia omaava robotti, Superadaptoidi ja yhdessä muiden androidien kanssa Androidi hyökkäsi jälleen Kostajia vastaan. Namorin kuitenkin onnistui lyömään Androidin pää tämän harteilta ja upottamaan olento valtameren syvyyksiin[6].

Hullu Haihattelija rakentaa Androidin myöhemmin uudelleen ja päivittää sen kopioimaan myös muita kuin yli-inhimillisiä kykyjä, kuten musikaalisuutta ja eri eläinten kykyjä. Androidi kuitenkin kääntyy luojaansa vastaan ja näyttää kehittävän itselleen omaa elämää. Hän saa paikan lakifirmasta avustajana ja oikeusprosessin jälkeen päätetään Androidin ansaitsevan kansalaisuuden Yhdysvalloissa. Androidi ihastuu työtoveriinsa Mallory Bookiin. Myöhemmin kuitenkin selviää, että taistellessaan Tähtikettua vastaan tämän kyky tuottaa feromoneja oli siirtynyt Androidiin olennon kopiointikykyjen kautta.

Androidi deaktivoi kykynsä tuottaa feromoneja ja huomaa, ettei Book enää vastaa tämän tunteisiin. Masentunut Androidi jättää lakifirman ja lähtee etsimään itseään. Hän pyyhkii kovalevynsä ihmismäisistä piirteistä ja palaa jälleen Hullun Haihattelijan palvelijaksi[7]

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Androidi on pitkä, suurikokoinen olento, jonka kuutiomainen pää on kenties silmiinpistävin tunnusmerkki. Olennolla ei ole silmiä, nenää tai näkyviä korvia.

Androidi kykenee kopioimaan erilaisia kykyjä supersankareilta tai -roistoilta (kuten vaikkapa Möykyn yliluonnollisia voimia). Androidi kykenee myös matkimaan erilaisia muita kykyjä, kuten taitoa soittaa jotakin instrumenttia tai eläinten ominaisuuksia. Androidi kykenee puhaltamaan suustaan voimakkaan pistemäisen tuulen suustaan.

Androidi ainoa heikkous ja Hullun Haihattelija olentoon rakentama sammutusmekanismi. Sen kainalokuopassa sijaitsee kimppu hermosolmuja, joita painettaessa Androidi sammuu[8].

Ultimate Androidi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ultimate Marvel-jatkumossa Baxter Buildingissa Reed Richardsin kanssa opiskellut tyttö nimeltään Rhona Burchill osoitti psykoottisia taipumuksia ja erotettiin opinahjosta. Raivostuneena Burchill meni kotiinsa ja kehitti seerumin, joka tehosti suunnattomasti hänen ajattelukapasiteettiaan. Huomattuaan tarvitsevansa lisää aivokapasiteettia, Burchill suoritti rujon aivoleikkauksen veljelleen ja lisäsi tämän aivojaan omiinsa.

Myöhemmin Burchill nähtiin valtavan mustan androidin seurassa, jota tämä kutsui veljensä mukaisesti Bobbyksi. Ei tiedetä minkälaisia kokeita vaadittiin, jotta olento saatiin luotua. Bobby kykenee muovaamaan erilaisia kehoja ruumiinsa joustavasta materiaalista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Fantastic Four #15. Marvel Comics.
  2. Fantastic Four #28. Marvel Comics.
  3. Rom #14. Marvel Comics.
  4. Captain America #311. Marvel Comics. Myöhemmin
  5. Avengers #286. Marvel Comics.
  6. Avengers #289. Marvel Comics.
  7. She-Hulk #20 (2007). Marvel Comics.
  8. The Avengers #286 (1988). Marvel Comics.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]