Andrew Cunanan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Andrew Cunanan

Andrew Phillip Cunanan (31. elokuuta 196923. heinäkuuta 1997) oli yhdysvaltalainen murhaaja, joka surmasi viisi ihmistä kolmen kuukauden aikana vuonna 1997. Hän pääsi 12. kesäkuuta FBI:n kymmenen etsityimmän karkurin listalle.

Tapaus sai huomiota myös sen johdosta, että uhrien joukossa oli kuuluisa muotisuunnittelija Gianni Versace. Murhakierre päättyi Cunananin itsemurhaan 23. heinäkuuta.

Cunanan oli syntyjään kalifornialainen ja valmistui vuonna 1987 The Bishop's Schoolista La Jollasta.

Murhat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cunananin ensimmäinen uhri oli Jeffrey Trail 27. huhtikuuta Minneapolisissa. Hän oli murhaajalle entuudestaan tuttu.

29. huhtikuuta löydettiin kuolleena arkkitehti David Madson, jonka päässä oli ampumahaavoja. Poliisi havaitsi näiden kahden murhan välillä yhteyden ja alkoi jäljittää murhaajaa.

Cunanan ajoi Chicagoon, jossa hän tappoi 72-vuotiaan Lee Miglinin 4. toukokuuta. Cunanan pakeni poliisivoimia varastamallaan Miglinin autolla ja kidutti ja sitten murhasi 9. toukokuuta William Reesen New Jerseyn Pennsvillessä. Cunanan otti Reesen lava-auton ja kätkeytyi pariksi kuukaudeksi Miami Beachille Floridaan. Siellä hän ampui 15. heinäkuuta Gianni Versacen. Poliisin ajojahti päättyi Cunananin itsemurhaan 23. heinäkuuta.

Cunananin motiiveista ei ole tietoa. Lehdistössä syyksi arveltiin muun muassa miehen äskettäin todettua HIV-tartuntaa. Hänen tiedetään myös myyneen huumeita, kuten kokaiinia ja metamfetamiinia. Murhat tulivat yllätyksenä Cunananin tuttaville, joille hän oli väittänyt muuttavansa San Franciscoon. Jotkut ystävät uskoivat Cunananin romahtaneen hänen rakkaansa hylättyä hänet.[1] Cunanan oli homoseksuaali.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]