Amy Davidson

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Amy Davidson kesäkuussa 2006

Amy Davidson (s. 15. syyskuuta 1979 Phoenix, Arizona) on yhdysvaltalainen näyttelijätär, joka tunnetaan parhaiten roolistaan Kerry Hennessynä Teinitytön kasvatusoppaassa, jossa hän esittää Bridgetin (Kaley Cuoco) pikkusiskoa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amy kävi Shadow Mountain High Schoolin, jossa hän harrasti aktiivisesti tanssia. Hän alkoi tekemään mainostyötä ja nuoresta iästään huolimatta hänen näyttelijävalmentajansa Gene Fowler kannusti muuttamaan Kalifornian Los Angelesiin.

Los Angelesiin saapumisensa jälkeen Amy pääsi Mary-Kate ja Ashley Olsenin televisiosarjaan So Little Time. Hän oli myös vierailevana tähtenä Amyn lailla -sarjassa ja Veljemme on nero -komediasarjassa. Amy oli myös The truth About Jane -elokuvassa ennen pääsyään Teinitytön kasvatusopas -sarjaan vuonna 2002.

Amy on vieraillut monissa televisiosarjoissa, kuten C.S.I. New York, Criminal Minds, Aavekuiskaaja, C.S.I., House ja Bones.

Vuonna 2008 Amy esitti Goyband -elokuvassa nuorta ortodoksijuutalaista Rebekkaa-tyttöä. 2009 hän oli Jenna Shwartzendruberin äänenä televisioon tehdyssä Firebreather -animaatioelokuvassa.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amy pitää kunnostaan huolta juoksemalla, nyrkkeilemällä ja hiihtämällä. Hän pitää yllä myös tanssitaitojaan. Amy meni naimisiin näyttelijä Kacy Lockwoodin kanssa 1. toukokuuta 2010.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]