Amy Davidson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Amy Davidson kesäkuussa 2006

Amy Davidson (s. 15. syyskuuta 1979 Phoenix, Arizona) on yhdysvaltalainen näyttelijätär, joka tunnetaan parhaiten roolistaan Kerry Hennessynä Teinitytön kasvatusoppaassa, jossa hän esittää Bridgetin (Kaley Cuoco) pikkusiskoa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amy Davidson kävi Shadow Mountain High Schoolin, jossa hän harrasti aktiivisesti tanssia. Hän alkoi tekemään mainostyötä ja nuoresta iästään huolimatta hänen näyttelijävalmentajansa Gene Fowler kannusti muuttamaan Kalifornian Los Angelesiin.

Los Angelesiin saapumisensa jälkeen Davidson pääsi Mary-Kate ja Ashley Olsenin televisiosarjaan So Little Time. Hän oli myös vierailevana tähtenä sarjoissa Amyn lailla ja Veljemme on nero. Hän oli myös elokuvassa The truth About Jane ennen pääsyään Teinitytön kasvatusopas -sarjaan vuonna 2002.

Davidson on vieraillut monissa televisiosarjoissa, kuten C.S.I. New York, Criminal Minds, Aavekuiskaaja, C.S.I., House ja Bones.

Vuonna 2008 hän esitti Goyband-elokuvassa nuorta ortodoksijuutalaista Rebekka-tyttöä. 2009 hän oli Jenna Shwartzendruberin äänenä televisioon tehdyssä animaatioelokuvassa Firebreather.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Davidson pitää kunnostaan huolta juoksemalla, nyrkkeilemällä ja hiihtämällä. Hän pitää yllä myös tanssitaitojaan. Hän meni naimisiin näyttelijä Kacy Lockwoodin kanssa 1. toukokuuta 2010.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]