Aavekuiskaaja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aavekuiskaaja
Ghost Whisperer
Tyyli Yliluonnollinen draama
fantasia
kauhu
trilleri
Kestoaika 42-44 minuuttia
Luoja(t) John Gray
Pääosissa Jennifer Love Hewitt
Aisha Tyler
David Conrad
Camryn Manheim
Jay Mohr
Christoph Sanders
Jamie Kennedy
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat CBS
Suomi Nelonen
Esitetty Yhdysvallat 23. syyskuuta 2005 – 21. toukokuuta 2010
Jaksoja 107
Tuotanto
Tuottaja(t) Joe Dishner[1]
Jennifer Love Hewitt
Vastaava(t) tuottaja(t) Jennifer Love Hewitt (kausi 5)
John Gray (kaudet 1-3)
Ian Sander
Kim Moses
Tuotantoyhtiö(t) Sander/Moses Productions (2005–2010)
Touchstone Television (2005–2007)
ABC Studios (2007–2010)
Paramount Television (2005–2006)
CBS Paramount Television (2006–2009)
CBS Television Studios (2009–2010)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Aavekuiskaaja (Ghost Whisperer) on yhdysvaltalainen yliluonnollinen draamasarja, jota CBS esitti 23. syyskuuta 2005 – 21. toukokuuta 2010.[2]

Sarja seuraa Melinda Gordon -nimisen naisen (Jennifer Love Hewitt) elämää, joka pystyy näkemään ja kommunikoimaan aaveiden kanssa. Yrittäessään elää tavallista elämää – hän on naimisissa ja omistaa antiikkiliikkeen – Melinda auttaa henkiolentoja selvittämään asiansa elävien keskuudessa, jotta he voivat jatkaa matkaansa tuonpuoleiseen. Melindan tehtävä on hankala ja välillä hän kamppaileekin ihmisten kanssa, jotka työntävät häntä luotaan eivätkä usko hänen kykyynsä. Osa aaveista on salaperäisiä ja Melindan täytyy päätellä vihjeiden avulla kuinka ymmärtää henkeä ja auttaa heitä.[3] Sarjan kirjoitti John Gray ja sitä tuotti Sander/Moses Productions ja vastaavana tuottajana toimi muun muassa Jennifer Love Hewitt yhdessä ABC Studiosin ja CBS Television Studiosin kanssa.[1] CBS peruutti sarjan viidennen tuotantokauden jälkeen 18. toukokuuta 2010.[4]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Melinda Gordon on nuori nainen, joka asuu fiktiivisessä Grandview’n kaupungissa, New Yorkissa ja jolla on kyky nähdä ja kommunikoida kuolleiden kanssa. Melinda asuu aviomiehensä Jim Clancyn (David Conrad) sekä myöhemmin poikansa Aiden Lucasin (Connor Gibbs) kanssa. Työkseen Melinda pitää "Same As It Never Was Antiques" -antiikkiliikettä. Aaveet pyytävät Melindalta apua luottaen tälle viestinsä tai täyttäen haasteensa voidakseen siirtyä tuonpuoleiseen. Keskeneräisiä asioita tunnollaan kuolleet ihmiset saattavat jäädä elävien joukkoon eivätkä voi siirtyä tuonpuoleiseen ja Melinda auttaa heitä löytämään rauhan.

Sarjassa esiintyi myös Aisha Tyler, joka esitti Melindan parasta ystävää ja työkaveria Andrea Marinoa. Andrea kuolee kuitenkin traagisesti ensimmäisen tuotantokauden lopussa. Toisella tuotantokaudella Melinda tapaa Delia Banksin (Camryn Manheim), kiinteistövälittäjän jonka kanssa hän ystävystyy. Vaikka aluksi Delia väittääkin Melindan tarvitsevan psykologin apua, lopulta hän hyväksyy Melindan lahjan pysyen kuitenkin aika ajoin epäileväisenä. Delialla on Ned-niminen poika (Tyler Patrick Jones kaudet 2–3, myöhemmin Christoph Sanders), joka saa Melindan lahjan selville paljon ennen äitiään. Melinda ystävystyy myös Rocklandin yliopiston professorin Rick Paynen (Jay Mohr) kanssa, joka auttaa Melindaa ratkaisemaan yhteenottoja aaveiden kanssa. Payne lähtee tutkimusmatkalle Himalajalle neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  Jennifer Love Hewitt    Melinda Gordon  
  David Conrad    Jim Clancy / Sam Lucas  
  Aisha Tyler    Andrea Marino  
  Jay Mohr    Professori Rick Payne  
  Camryn Manheim    Delia Banks  
  Tyler Patrick Jones    Ned Banks (kaudet 2–3)  
  Christoph Sanders    Ned Banks (kaudet 3–5)  
  Jamie Kennedy    Professori Eli James  
  Connor Gibbs    Aiden Lucas  

DVD-julkaisut Suomessa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Kuva DVD:n nimi Alkuperäinen nimi Julkaisupäivä Tietoa
Ghost Whisperer - Kausi 1 Ghost Whisperer: Season 1 4. toukokuuta 2007 Boksi sisältää 6 levyä, jossa jaksoja on 22. DVD sisältää suomenkieliset tekstit ja monia ekstroja.
  1. a b Ghost Whisperer
  2. Ghost Whisperer Cast TV Guide. Viitattu 22.5.2015.
  3. Ghost Whisperer Synopsis AceShowbiz.com. Viitattu 22.5.2015. (englanniksi)
  4. Ausiello, Michael: Breaking: CBS cancels 'Ghost Whisperer' and 'Old Christine' Entertainment Weekly. 18.5.2010. Viitattu 22.5.2015. (englanniksi)