Amaury Vassili

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Amaury Vassili
Amaury Vassili Eurovision laulukilpailussa 2011
Amaury Vassili Eurovision laulukilpailussa 2011
Henkilötiedot
Syntynyt8. kesäkuuta 1989 (ikä 33)
Rouen, Ranska
Ammatti Laulaja
Muusikko
Aktiivisena 2009
Tyylilajit Lyyrinen pop, ooppera
Soittimet Laulu (tenori)
Levy-yhtiöt Warner
Aiheesta muualla
www.amauryvassili.com

Amaury Vassili Chotard (s. 8. kesäkuuta 1989 Rouen, Ranska) on ranskalainen oopperalaulaja, joka kuvailee musiikkityyliään lyyriseksi popiksi eli lyyrisen oopperan ja popin sekoitukseksi. Hän on maailman nuorin ammattilaistenori.selvennä Vassilin esikoisalbumi Vincero on julkaistu myös Suomessa muualla Euroopassa sekä Kanadassa ja Etelä-Afrikassa. Laulajan albumia on myyty pelkästään Ranskassa yli tuplaplatinalevyrajan, 250 000 kappaletta.[1].

Vassilin ensimmäiseen Suomenvierailuun vuonna 2010 kuului esiintyminen television Pitkä kuuma kesä -ohjelmassa. Saman vuoden marraskuussa hän julkaisi uuden albumin.

Vassili edusti Ranskaa Saksan Düsseldorfissa pidettävissä vuoden 2011 Eurovision laulukilpailussa. Ranska oli automaattisesti mukana loppukilpailussa 14. toukokuuta.[2].[3]

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vassili nousi julkisuuteen ranskalaisen televisiotuottaja Daniel Moynen avustuksella, joka tutustui Vassiliin etsiessään netin avulla uusia tähtiä. Hän ihastui silloin 16-vuotiaan tenorin upeaan ääneen ja karismaan. Vassilin esikoisalbumi julkaistiin vuonna 2009 Ranskassa.

Vassilin oma musiikkimaku on hyvin laaja. Hän kuuntelee klassisen musiikin ohella niin Coldplayta, Musea kuin The Beatlesia ja Bob Marleya. Laaja musiikkimaku kuuluu jo Vassilin esikoisalbumilla. Ääni ja karisma pääsevät oikeuksiin albumin monipuolisilla kappalevalinnoilla, jotka vaihtelevat klassisista melodioista tunnettuihin pop-lauluihin, kuten Who Wants To Live Forever (Queen), Hallelujah (Leonard Cohen), With Or Without You (U2).[4] Levyn säestyksestä vastaa sinfoniaorkesteri, ja Amaury laulaa vuoroin ranskaksi, italiaksi ja englanniksi.

Amaury Vassili edustaa Ranskaa vuoden 2011 Eurovision laulukilpailussa. Kilpailukappale julkaistaan myöhemmin, ja sen esiintymiskielenä on korsikan kieli. Laulun nimi on Sognu (ransk. Le Songe), jonka suomalainen käännös on Unelma. Ranskaa edusti jo vuoden 1993 kilpailuissa korsikankielinen laulu. Tuolloin Ranskan edustaja Patrick Fiori sijoittui neljänneksi laululla Mama Corsica.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 2006: Nos Instants de Liberté (single)
  • 2009: Vincero (albumi)
  • 2010: Cantero (albumi)
  • 2012: Una parte di me (albumi)
  • 2014: Amaury Vassili chante Mike Brant (albumi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]