Altti Uhlenius

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Altti Uhlenius

Arno Altti Aleksander Uhlenius (s. 1976 Järvenpää) on suomalainen muusikko ja säveltäjä. Hän on säveltänyt ja sovittanut teatterimusiikkia, lastenmusiikkia ja populaarimusiikkia. Hän on kitaristi, mutta soittaa myös bassoa, rumpuja ja koskettimia. Uhlenius on myös laulaja, ja hänen ensimmäinen levytyksensä laulajana on ”Pilvet karkaa - niin minäkin” (säv. Jani Uhlenius, san. Jarkko Laine).[1]

Teatterisävellyksiä Altti Uhlenius on tehnyt muun muassa Järvenpään teatterin produktioihin Kuka pelkää Virginia Woolfia , Saiturin joulu, Lokki, Viettelyksen Vaunu ja Niskavuoren Heta , Keski-Uudenmaan teatterin (KUT) näytelmiin Piina, Sirkuspelle Hermanni, Rikos ja rangaistus ja Kansallisteatterin esityksiin Vuosisadan rakkaustarinat ja Aikaero.

Uhlenius on toiminut useana kesänä myös Keski-Uudenmaan teatterin (KUT) kesänäyttämön, Krapin kesäteatterin, sekä Järvenpään teatterin musikaalien, näytelmien ja revyiden kapellimestarina, mm. musikaaleissa Sävel Virta, sanat Ola (Keski-Uudenmaan teatteri 2000), Grease (Järvenpään teatteri 2002), Vaimoke (Keski-Uudenmaan teatteri 2006), Piukat paikat (Järvenpään teatteri 2008), Rock-ooppera Tommy (Peacock, Linnanmäki 2009) ja Evita (Järvenpään teatteri 2012).

Altti Uhlenius on soittanut pitkään kokoonpanossa Erja Uitto & Uhlenius -band (Erja Uitto, laulu; Petri Puolitaival, tenorisaksofoni ja laulu; Jani Uhlenius, piano; Altti Uhlenius, kitara ja laulu; Harri Virtamo, kontrabasso; Raine Kokkinen, rummut). Yhtye on yli kymmenen vuotta esiintynyt säännöllisesti muun muassa helsinkiläisessä jazzravintola Storyvillessa. Uhlenius on toiminut myös kitaristina orkestereissa The Sentimeters, Saunabadh, Petri Liski & Muukalaislegioona, Petri Liski & Pelimiehet, Ilkka ja Pertti Koivula ja Todistajat, Sierra -band, Timeline, Who the hell, Lakeside Allstars, ja lukuisissa freelancer- ja sessiokokoonpanoissa.

Altti Uhleniuksen isä on muusikko Jani Uhlenius.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.