Al Mulock

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Al Mulock (Alfred Mulock Rogers, 30. kesäkuuta 1925 Toronto, Ontario, Kanada – toukokuuta 1968 Guadix, Espanja) oli näyttelijä, joka tunnettiin parhaiten rooleistaan Sergio Leonen spagettiwesterneissä. Hän teki itsemurhan vuonna 1968.

Hyvät, pahat ja rumat elokuvassa hän esitti palkkionmetsästäjää, joka menetti kätensä (hahmo: Elam yksikätinen) Tuco (Eli Wallach) nimisen roiston haavoittamana elokuvan alussa. Etsittyään Tucoa kahdeksan kuukautta hän löysi tämän kylpyammeesta autiokaupungista ja alkoi ennen Tucon teloittamista purkaa katkeruuttaan. Tuco ampui hänet kuitenkin kylpyvaahdon seasta ja totesi: "When you have to shoot, shoot! Don´t talk".

Elokuvan Huuliharppukostaja alussa hän oli yksi kolmesta palkkatappajasta näytellen yhdessä Woody Stroden ja Jack Elamin kanssa. He odottelivat saapuvaa junaa kärpäsen häiritsemänä elokuvan 13 minuuttia pitkässä, klassisessa alkukohtauksessa. Heidät on värvätty tappamaan elokuvan nimetön päähenkilö "Harmonica" (Charles Bronson), joka saapuu asemalle ja ampuu kolmikon. Kuvausten jälkeen Mulock hyppäsi hotellin ikkunasta rooliasu päällään ja kuoli. Myöhemmin kävi ilmi hänen olleen huumeidenkäyttäjä ja koska hän ei saanut mistään annostaan, hän teki epätoivoisen tekonsa.[1] Kuvaukset tapahtuivat Guadixissa, Espanjassa.

Valikoitu filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Knox, Mickey The Good, the Bad and the Dolce Vita: The Adventures of an Actor in Hollywood, Paris and Rome Nation Books March 25, 2004

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.