Al Atkins

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Al Atkins
Henkilötiedot
Syntynyt14. lokakuuta 1947 (ikä 76)
West Bromwich, Birmingham
Ammatti muusikko
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1964–
Tyylilajit heavy metal, blues rock, hard rock
Soittimet laulu
Yhtyeet Judas Priest, Lion, Simon Lees, Holy Rage, Atkins May Project
Aiheesta muualla
Kotisivut

Allan John (Al) Atkins (s. 14. lokakuuta 1947 West Bromwich, Birmingham) on englantilainen laulaja, joka oli Judas Priestin alkuperäinen laulaja.

Atkins aloitti uransa blues-yhtyeissä 1960-luvun puolivälissä kunnes perusti Judas Priest -yhtyeen paikallisten muusikoiden kanssa vuonna 1968. Nimen hän otti Bob Dylanin kappaleesta ”The Ballad Of Frankie Lee And Judas Priest”. Vuonna 1970 yhtye hajosi sisäisiin erimielisyyksiin. Samana vuonna Atkins tutustui kitaristi K. K. Downingiin ja basisti Ian Hilliin, jotka olivat perustamassa omaa yhtyettä. Atkins tuli mukaan laulajaksi ja toi yhtyeelle nimen vanhalta bändiltään. Tätä voidaan pitää nykyisen Judas Priestin varsinaisena syntymishetkenä.

Yhtye keikkaili ahkerasti vaihdellen rumpalia ja Black Sabbath -kitaristi Tony Iommin manageritoimisto hoiteli yhtyeen asioita, mutta levytyssopimusta ei alkanut kuulua. Vuonna 1973 yhtyeen taloudellinen tulos oli heikkoa, ja perheellinen Atkins erosi yhtyeestä vaihtaen musiikin päivätyöhön. Atkins perusti myöhemmin Lion-yhtyeen ja on sen hajottua tehnyt muutaman sooloalbumin.

Monet Atkinsin Priest-aikaiset sävellykset päätyivät yhtyeen kahdelle ensimmäiselle albumille Rob Halfordin tulkitsemana. Vuonna 1998 Atkins julkaisi Victim Of Changes -nimisen sooloalbumin, jolla hän tulkitsee vanhoja Priest-sävellyksiään Judas Priestin jäsenten avustuksella.

Soolodiskografia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Judgement Day  (1990)
  • Dreams of Avalon  (1991)
  • Heavy Thoughts  (1994)
  • Victim of Changes  (1998)
  • Demon Deceiver  (2007)