Aiden Ford

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aiden Ford
Aiden Fordia esittävä Rainbow Sun Francks
Aiden Fordia esittävä Rainbow Sun Francks
Ensiesiintyminen Rising: Part 1
Näyttelijä Rainbow Sun Francks
Henkilötiedot
Rotu tau'ri (Maan ihminen)
Sukupuoli mies
Hiusten väri mustat
Silmien väri ruskeat
Arvo luutnantti
Syntymäpaikka Yhdysvallat, Maa

Aiden Ford on fiktiivinen hahmo television scifi-sarjassa Stargate Atlantis. Hän oli sarjassa vakiohahmona ensimmäisellä tuotantokaudella, mutta toisella tuotantokaudella hän oli vain satunnaisesti, ja kolmannella tuotantokaudella hän ei näyttäytynyt sarjassa ollenkaan. Fordia näyttelee Rainbow Sun Francks.

Luutnantti Ford oli innokas nuori sotilas liittyessään Atlantis-retkikuntaan. Hän oli erikoistunut aseisiin ja räjähteisiin, ja hänestä tuli osa retkikunnan lippulaivajoukkuetta, jossa hän osoittautui taitavaksi ja hyödylliseksi lisäksi. Fordin nuoren iän takia joukkueen muut jäsenet, lähinnä John Sheppard ja Rodney McKay, tekivät hänestä usein leikkimielisesti pilaa.

Wraithien hyökätessä Atlantikseen Ford jäi eräiden muiden sotilaiden kanssa saarroksiin. Wraith alkoi syödä Fordia kädellään, mutta samalla hetkellä tapahtuneen räjähdyksen takia molemmat sinkoutuivat alla olevaan mereen. Myöhemmin Ford löydettiin elossa, vaikka hänen olisi kaiken järjen mukaan täytynyt olla kuollut viruttuaan kylmässä vedessä yli tunnin kasvot alaspäin. Tohtori Beckett sai selville, että kuolleen wraithin elimistöstä oli siirtynyt Fordiin entsyymiä, jonka avulla wraithit pitävät uhrejaan syödessään pidemmän aikaa elossa. Siksi Fordista oli tullut tavallista ihmistä kestävämpi ja voimakkaampi. Sivuvaikutuksena oli kuitenkin, että entsyymi aiheutti Fordille huumeiden käyttöön verrattavia vieroitusoireita ja muutti hänen persoonallisuuttaan aggressiivisemmaksi. Hyökättyään henkilökunnan kimppuun Ford pakeni Atlantiksesta ja katosi.

Myöhemmin Fordin entiset joukkuetoverit törmäsivät tähän samalla planeetalla, josta löysivät Ronon Dexin. Ford yritti taivuttaa McKayn uskomaan, ettei ollut hullu, mutta Fordin yhä jatkuva aggressiivisuus ja entsyymiriippuvuus kertoivat muuta. Hän pakeni taas ennen kuin Sheppard ehti ottaa hänet kiinni ja viedä tohtori Beckettin hoitoon.

Ford kidnappasi myöhemmin joukkueen, ja selvisi, että hän oli kerännyt ympärilleen miehiä, joilla oli kaikilla entsyymiriippuvuus. Miehet uskoivat pystyvänsä taistelemaan paremmin wraitheja vastaan entsyymin alaisena, ja he huumasivat myös McKayn, Teylan ja Rononin yrittäen todistaa näille entsyymin hyödyllisyyden. Fordin aikomuksena oli käyttää entisiä joukkuetovereitaan apuna wraithien emoaluksen tuhoamisyrityksessä. Yritys ei mennyt niin kuin piti, ja joukkue pelastui aluksesta viime hetkillä ennen sen räjähtämistä. Ford oli viimeisten tietojen mukaan aluksessa sen räjähtäessä, mutta Sheppard uskoo atlantislaisten näkevän tämän vielä, koska Ford on kekseliäs ja saattoi hyvinkin onnistua pakenemaan.

Ford palaa myöhemmin sarjan juonta jatkavassa kirjassa Stargate Atlantis Legacy: a Third path, jossa paljastuu, että hän pakeni Wraithien emoaluksesta pienemmällä Wraithien avaruusaluksella mutta ei osannut lentää sitä vaan syöksyi lähimmän planeetan Edowinin pinnalle. Teknologisesti kehittynyt ihmisrotu Matkalaiset pelasti Fordin ja auttoi häntä vieroittumaan entsyymistä, mutta Fordin toipuminen vieroitusoireista kesti kokonaisen vuoden. Ford ei pystynyt palaamaan Atlantikseen, joten hän jäi Matkalaisten luokse. Ford tapasi siellä tulevan vaimonsa Atelian, jonka kanssa hän sai myöhemmin pojan. Ford auttoi matkalaisia taistelemaan wraitheja vastaan ja omaksui identiteetin Wolf. Atlantiksen retkikunta oli solminut rauhan wraithien kanssa ja Wolfin wraitheille aiheuttama tuho huolestutti heitä, sillä se vaaransi rauhan. Ihmiset saivat lopulta aikaan sopimuksen, jonka mukaan Ford "karkotetaan" maahan Pegasus-galaksista ja rauha säilytetään. Ford ja hänen vaimonsa ja poikansa palaavat Maahan, jossa Ford tapaa jälleen serkkunsa ja isovanhempansa ja aloittaa perheensä kanssa uuden elämän.

Muuta Fordista

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Fordin kasvattivat hänen isovanhempansa. Hänellä on myös läheinen serkku Lara.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]