Carson Beckett

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Carson Beckett
Carson Beckettiä näyttelevä Paul McGillion
Carson Beckettiä näyttelevä Paul McGillion
Ensiesiintyminen Rising
Näyttelijä Paul McGillion
Henkilötiedot
Rotu tau'ri (Maan ihminen)
Sukupuoli mies
Hiusten väri ruskeat
Silmien väri siniset
Arvo lääketieteen tohtori
Syntymäpaikka Skotlanti, Maa

Carson Beckett oli kuvitteellinen henkilö scifi-sarjassa Stargate Atlantis. Hän toimi Atlantis-retkikunnan ylilääkärinä, ja häntä esitti Paul McGillion.

Skotlantilainen tohtori Beckett oli yksi niistä harvoista retkikunnan jäsenistä John Sheppardin ohella, jolla oli muinaisten geeni luonnollisena omassa DNA:ssaan ja johon ei näin ollen tarvinnut rokottaa geeniä. Aluksi hän ei kuitenkaan mielellään koskenut muinaisten teknologiaan, ja hän kiersi myös mahdollisimman kaukaa tilanteet, joihin liittyi aseita ja hengenvaaraa. Toisinaan hänen oli kuitenkin pakko antautua vaaratilanteisiin, ja hän tottui vähitellen niihin ja Atlantikseen työskennellen aina parhaansa mukaan pelastaakseen ihmishenkiä. Hän oli empaattinen ja ystävällinen hahmo, joka ei pelännyt näyttää muille tunteitaan.

Tohtori Beckett oli muinaisten geenirokotteen alkuperäinen kehittäjä. Rokotteen avulla pystytään istuttamaan muinaisten geeni niihin ihmisiin, jotka eivät kanna geeniä luonnostaan. Noin puolet rokotteen saaneista ihmisistä hylkii geeniä, mutta toinen puoli pystyy rokotuksen jälkeen käyttämään muinaisten teknologiaa. Beckett kehitti myös retroviruksen, joka muuttaa wraithin ulkomuodoltaan ihmiseksi. Wraithien aggressiivisuuteen ja muihin persoonallisuuspiirteisiin retrovirus ei kuitenkaan vaikuta, eikä sen vaikutus kestä pitkään ilman jatkuvaa geeniterapiaa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Beckett kuoli räjähdyksessä, kun hän oli hävittämässä potilaastaan leikkaamaansa räjähtävää kasvainta. Hänen ruumiinsa ja henkilökohtaiset tavaransa lähetettiin hänen perheensä luo kotiin Skotlantiin. Becketin klooni löydettiin ja se syväjäädytettiin. Myöhemmin hänet otettiin pois syväjäädytetystä tilasta, ja hänet lähetettiin takaisin maahan. Hän palasi kuitenkin takaisin ja joutui lentämään Atlantiksella puolustamaan maata Wraithien hyökkäykseltä.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.