Elizabeth Weir

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elizabeth Weir
Torri Higginson collectormania 2007.jpg
Ensiesiintyminen Rising
(Tähtiportti: Lost City)
Näyttelijä Torri Higginson,
Jessica Steen
Henkilötiedot
Rotu tau'ri (Maan ihminen)
Sukupuoli nainen
Hiusten väri ruskeat
Silmien väri vihreät
Arvo Atlantis-retkikunnan johtaja, filosofian tohtori
Syntymäpaikka USA, Maa

Elizabeth Weir on kuvitteellinen henkilö Tähtiportti- ja Stargate Atlantis -televisiosarjoissa. Hän on valtiotieteiden tohtori ja arvostettu diplomaatti. Elizabeth Weiria on esittänyt Jessica Steen (Tähtiportin 7. kausi) ja Torri Higginson (Tähtiportin 8. kausi sekä Stargate Atlantis).

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tri. Elizabeth Weir on työskennellyt muun muassa Yhdistyneissä Kansakunnissa diplomaattina. Astuttuaan virkaan presidentti Henry Hayes suostutteli Weirin korvaamaan kenraalimajuri George Hammondin SGC:n johdossa. Uudessa virassaan Weir pysyi puolueettomana eikä taipunut senaattori Robert Kinseyn suunnitelmiin syrjäyttää SGC:n henkilökunta. Kun eversti Jack O'Neill ylennettiin prikaatinkenraaliksi ja asetettiin johtamaan SGC:tä, Weir siirtyi Antarktiksen tutkimusasemalle. Antarktikselta löytyneiden vihjeiden perusteella Daniel Jackson onnistui päättelemään Atlantiksen tähtiporttiosoitteen Pegasus-galaksissa. Weir johti eri kansalaisuuksista koostuneen tutkimusryhmän muinaisten kadonneeseen kaupunkiin, vaikka paluusta ei ollut varmuutta. Hän joutui Replikaattorien vangeiksi joista pari kapinallista kertoo Klooni Weirille ja muille että hänet tapettiin koska hänestä tuli osaksi Replikaattori ollessaan kuolemassa ja näin hän oli vaaraksi Replikaattoreille mutta voi myös olla että heille kaikille haluttiin uskotella Elizabethin kuolleen jotta häntä ei etsittäisi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.