Ahn Jeong-hwan

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ahn Jeong-hwan ja Walter Hellmich

Ahn Jeong-hwan (hangul 안정환, hanja 安貞桓; s. 27. tammikuuta 1976 Pajussa, Etelä-Koreassa) on eteläkorealainen jalkapalloilija, jonka seurajoukkue on tällä hetkellä MSV Duisburg Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Ahn muistetaan parhaiten MM-kisoista 2002, jolloin hän pudotti Italian jatkosta pudotuspelivaiheen ensimmäisellä kierroksella kultaisella maalillaan, jonka turvin Etelä-Korea selviytyi puolivälieriin. Ahn oli tuolloin lainassa italialaisessa Perugian joukkueessa. Perugian omistaja Luciano Gaucci oli seuraavana päivänä italialaisessa La Gazzetta dello Sport -urheilulehdessä sanonut, että hän ei aio maksaa enää palkkaa pelaajalle, joka oli pudottanut Italian jatkosta. Perugia veti lausuntonsa myöhemmin takaisin, mutta Ahn ei enää halunnut palata joukkueeseen.

Perugiasta hän siirtyi takaisin Aasiaan ja Japanin J. Leagueen, jossa hän pelasi Shimizu S-Pulsessa ja Yokohama F Marinosissa. Heinäkuussa 2005 Ahn palasi Eurooppaan, kun hän teki sopimuksen Ranskan FC Metzin kanssa. Helmikuussa 2006 hän siirtyi Duisburgiin.

Ahn pelasi Etelä-Korean joukkueessa vuoden 2006 MM-kisoissa.


Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.