Ace Young

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ace Young

Brett Asa "Ace" Young (s. 15. marraskuuta 1980) on yhdysvaltalainen laulaja ja lauluntekijä. Hän tuli tunnetuksi American Idol -laulukilpailun viidennen tuotantokauden myötä vuonna 2006. Hän sijoittui kilpailussa seitsemänneksi. Ace on saanut nimensä isoisoisänsä Asan ja baseball-pelaaja George Brettin mukaan. Häntä kuitenkin kutsuttiin koko lapsuutensa ajan "Aceksi". Hän tiesi virallisen nimensä vasta 6-vuotiaana katseltuaan syntymätodistustaan.

Ace on kotoisin Boulderista, joka sijaitsee Denverissä. Denver taas sijaitsee Coloradossa. Tällä hetkellä hän asuu Los Angelesissa, Kaliforniassa. Hänellä on 4 isoveljeä: Ryan, Josh, Marc ja Duff. Hänen vanhempiensa nimet ovat Jay ja Kay. Ace on pituudeltaan 6'1" ft. eli noin 186 cm. Hän harrastaa baseballia, koripalloa, amerikkalaista jalkapalloa sekä tavallista jalkapalloa. Urheilulajien lisäksi hän soittaa myös pianoa. Hänen lempiruokansa on lasagne ja lempimakeinen "Hot Tamales". Acen lempiväri on punainen. Hänen lempiartisteihinsa kuuluvat Janet Jackson, Mel Torme ja Michael Jackson.

American Idol[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ace lauloi American Idolin Denverin koelauluissa Westlifen "Swear It Again". Tuomarit Randy Jackson ja Paula Abdul pitivät hänen lauluäänestään, mutta Simon Cowell epäili aluksi hänen kykyjään, mutta päätti lopulta antaa äänensä Acelle. Semifinaaleissa, Hollywoodissa Simon alkoi pitää Acesta ja kehui häntä. Ace esitti Hollywoodissa Shain "If I Ever Fall In Love" ja Michael Jacksonin "She's Out Of My Life". Hän pääsi kirkkaasti jatkoon. Acesta ja Chris Daughtrysta, joka sijoittu American Idolissa neljännelle sijalle, tulivat hyvät ystävät tähän aikaan. Ace jopa sanoi, että "astuisi junan alle tämän kaverin puolesta".

Päästyään Top 24:een, Ace esitti poikien ensimmäisenä iltana George Michaelin "Father Figure". Tuomarit pitivät esityksestä, mutta Simonin mielestä hänen esityksensä ei ollut illan paras, mutta sanoi lauluvalintaa erinomaiseksi. Seuraavassa jaksossa Ace esitti Daniel Bedingfieldin "If You're Not The One", jossa hän pääsi näyttämään tavaramerkkiänsä, falsettia.

Päästyään Top 16 -joukkoon, hän esitti Michael Jacksonin "Butterflies". Randy myönsi, että oli peloissaan aluksi, kun kuuli, että Ace aikoi laulaa Michael Jacksonin biisin, mutta yllättyi positiivisesti lopputuloksesta. Paula sanoi, että hänen versionsa oli jopa parempi kuin alkuperäinen. Simon sanoi, että Ace pääsee kirkkaasti jatkoon. Ja niinpähän hän pääsikin.

Seuraavaksi alkoivat esiintymiset isommalla lavalla, suuremman yleisön edessä. Ensimmäisen viikon teemana oli Stevie Wonder, jolloin Ace päätti esittää Wonderin "Do I Do". Tuomarit pettyivät hieman, eikä Ace saanut hyvää palautetta. Sinä viikkona hän joutui tippumisvaaraan Melissa McGheen ja Lisa Tuckerin kanssa. Melissa putosi. Seuraavalla viikolla vieraana oli ohjelmassa Barry Manilow. Ace esitti "In The Still Of The Nightin", jonka oli alkuperäisesti esittänyt yhtye nimeltä "The Five Satins". Hän ei joutunut tippumisvaaraan tällä viikolla. Seuraavalla viikolla hän esitti Trainin "Drops Of Jupiter", mutta tuomaristo eikä Amerikka lämmennyt, joten Ace joutui taas kerran tippumisvaaraan. Tällä kertaa Lisa Tuckerin ja Katharine McPheen kanssa. Lisa putosi. Nyt oli jo päästy Top 9:ään. Sillä viikolla vieraana oli kuuluisa yhdysvaltalainen kantritähti, Kenny Rogers. Kenny kehui Acea, mutta ei turhaan. Hän pääsi jatkoon, vaikka Randy pitikin esitystä hieman tylsänä. Hän esitti Keith Urbanin "Tonight I Wanna Cry".

Seuraavaksi ohjelman vieraaksi tuli Queen. Ace esitti heidän legendaarisen biisinsä, "We Will Rock You", mutta joutui tippumisvaaraan. Tuomaristo ei pitänyt esityksestä lainkaan. Acen ja Elliott Yaminin sijaan kuitenkin kotiin lähti Bucky Covington.

Rod Stewart pistäytyi vieraaksi seuraavaksi kerraksi, jolloin Ace esitti hänen klassikkonsa, "That's All". Tällöin Amerikka näki hänestä aivan uuden tyylin: hiukset vedettynä taakse ja suora puku päällä farkkujen, vöiden ja paitojen sijaan. Tuomaristo piti esityksestä ja Simon kehui Acea pitkästä aikaa. Tästä huolimatta, oli hänen vuoronsa lähteä kotiin. Hän joutui tiipumisvaaraan parhaan ystävänsä, Chris Daughtryn, kanssa, joten ilta oli tunteikas.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Acen ensimmäinen single, "Scattered", julkaistiin 9. lokakuuta 2006. Hänen työskentelee albuminsa kanssa tällä hetkellä, jonka olisi tarkoitus ilmestyä vuoden 2007 alussa.

Levyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • American Idol Encores ("Father Figure") (2006)
  • The Little Vampire Soundtrack ("Reason I Live") (2000)

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • "Scattered" (2006)

"Highrollers"[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Ace esitti Michael Jacksonin laulun, "Butterflies", hänellä oli yllään musta paita, jossa oli ässä-kortin kuva. Tästä lähtien Acen fanit alkoivat kutsua itseään nimellä "Ace's highrollers".

Highrollers with Heart -projekti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taustaa

Vuonna 1996 Ace sai puhelinsoiton äidiltään ollessaan golfaamassa isänsä ja tämän kaverin kanssa. Kay kertoi hänen veljensä, Ryanin, joutuneen vakavaan auto-onnettomuuteen. Ace oli helpottunut nähdessään veljensä rintakehän liikkuvan, kun hän saapui teho-osastolle, koska se tarkoitti sitä, että hän oli elossa. Ryanin tila oli kuitenkin vakava: hän oli mm. murtanut selkänsä seitsemästä kohdasta. Tästä seurasi seitsemän tunnin leikkaus.

Seuraava vuosi meni kokonaan kuntoutuksessa, mutta Ace pysyi veljensä rinnalla ja vietti paljon aikaa tämän kanssa. Hän saattoi jopa tulla koulunsa lounastauolta kotiin pitääkseen seuraa rakkaimmalleen veljelleen. Ryanin paranemisesta tuli koko perheen asia. He eivät olleet varmoja, pystyisikö Ryan enää ikinä kävelemään. Selän paranemista vaikeutti vammojen vakavuuden lisäksi myös Ryanin pituus, sillä hän oli 6'7" ft. eli noin 204 cm pitkä. Lopulta hän kuitenkin parantui ja pääsi taas viettämään normaalia elämää.

Seuraavina vuosina Ace, Ryan ja heidän kolmas veljensä, Marc, alkoivat säännöllisesti kyläilemään ja esiintymään kyseisessä lasten sairaalassa. Jo alusta alkaen, Ace oli todella ällistynyt vakavasti sairaiden, pienten lasten rohkeudesta ja tahdosta elää. Lapset rakastivat hänen musiikkiaan ja olemassaoloaan. Ace ja hänen veljensä käyvät vieläkin joka joulu lasten luona laulamassa joululauluja ja viettämässä laatuaikaa Denverissä, vaikka hän asuukin tällä hetkellä L.A.:ssa. "Rudolph the Red-Nosed Reindeer" ("Petteri Punakuono") on lasten suosikkilaulu.

Projekti

Kun Acen fanit ("The Highrollers") kuulivat hänen kiinnostuksestaan tuoda iloa näiden sairaiden lasten elämään, he alkoivat lahjoittaa sairaalalle rahaa hänen nimellään. Kahden viikon aikana he keräsivät huimat 7161,00 dollaria ja lähettivät shekin Denveriin. Nimetön lahjoittaja kuuli tämän tarinan ja tunsi numeron 7 olevan Denverin onnennumero, joten hän lahjoitti vielä 616,77, jotta kasaan saatiin kokonaiset 7 777,77 dollaria.

Hieman tämän jälkeen perustettiin sivusto, nimellä "Highrollers with Heart". Highrollerit ovat tämän jälkeen lahjoittaneet vielä enemmänkin rahaa lasten sairaalalle tämän sivuston kautta. Lahjoitusten kohteena on mm. sairaiden lasten vanhempien oleskelutilat. Monet perheet joutuvat matkustamaan kaukaa lastensa tueksi, jonka seurauksena he joutuvat yöpymään sairaalassa. Näitä oloja pyritään parantamaan lahjoituksilla, jotta lasten perjeenjäsenet voisivat viettää laatu-aikaa heidän kanssaan.

Sivuston tavoitteena on kerätä 100 000 tuhatta dollaria Acen nimellä. Syksyllä 2007 olisi tarkoitus valmistua uusi oleskelutila lasten perheen jäsenille, joten lahjoitukset menevät todella hyödylliseen käyttöön.

Sivusto on tällä hetkellä kerännyt jo n. 40 000 tuhatta dollaria.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]