Uusille poluille

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Uusille poluille
Ohjaaja Päivi Kapiainen-Heiskanen
Käsikirjoittaja Päivi Kapiainen-Heiskanen
Säveltäjä Kimmo Riipinen,
Tapani Heiskanen
Kuvaaja Harri Räisä,
Päivi Kapiainen-Heiskanen,
Eero Mattila
Leikkaaja Harri Räisä
Valmistustiedot
Valmistusmaa Suomi
Tuotantoyhtiö Mikkelin Mediaali Oy
Ensi-ilta 2020
Kesto 52 min

Uusille poluille (engl. Seeking New Paths) on suomalainen dokumenttielokuva, joka kertoo mikkeliläisen hevosyrittäjä Mervi Sension (nyk. Melina Holmbergin[1]) tarinan. Työskenneltyään yksinyrittäjänä maalaistallissaan 15 vuoden ajan Sensio laittoi kotitilansa myyntiin, pakkasi neljä hevostaan rekka-autoon ja ajoi Espanjan Aurinkorannikolle asettuakseen sinne pysyvästi. Elämällä oli kuitenkin hänen varaltaan vielä yllätyksiä. Elokuva on tarina arvoista, arvokkuudesta, perheen merkityksestä ja rakkaudesta.

Elokuvaa kuvattiin Mikkelin Ristiinassa ja Espanjan Aurinkorannikolla ja sen tekoa osarahoitti Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto. Korona-aikana valmistuneen filmin ensi-ilta pidettiin verkossa vimeo-alustalla 25.4.2020[2].

Filmin on ruututekstittänyt englanniksi Pekka de Groot. Filmiä on nähty laajasti kotimaisilla ja kv. filmifestivaaleilla, kuten Ilokuvafestivaalilla, Kreikassa Bridges kv. -filmifestivaalilla, Palma de Mallorcan kv. filmifestivaalilla Espanjassa, Open Window International Film Challenge -filmifestivaalilla Intiassa, Toronto Beaches -filmifestivaalilla Kanadassa, missä filmi voitti parhaan lyhytdokumenttiflimin palkinnon 2021 https://torontobeachesfilmfest.com/2021/09/12/winners-announced-10th-annual-toronto-beaches-film-festival/, Travel Fest -festivaalilla Albaniassa 21.7.2022 https://travelfestalbania.com/screening-programme/ ja Equinale-hevosfilmifestivaalilla Saksassa 19.8.2023. https://www.equinale.de/.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]