Todd Richards

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Todd Richards 2013-11-01.JPG

Todd Richards (s. 20. lokakuuta 1966 Minnesota) on yhdysvaltalainen jääkiekkovalmentaja ja entinen pelaaja. Pelaajana hän oli puolustaja. Richards valmentaa tällä hetkellä Columbus Blue Jacketsia. Hän on aiemmin myös valmentanut esimerkiksi Minnesota Wildia.

Pelaajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Richards varattiin vuonna 1985 toisella kierroksella Montreal Canadiensiin. Hän pelasi ennen varaustaan Minnesotan yliopistojoukkueessa. Ammattilaisuransa Richards aloitti kaudella 1989-1990 Sherbrooke Canadiensissa. Seuraavalla kaudella hänet vaihdettiin Hartford Whalersiin. Kyseisellä kaudella ei kuitenkaan paikkaa joukkueesta irronnut kummemmin. Richards teki kaudella Whalersissa kahdessa ottelussa neljä syöttöä. Se ei riittänyt vakuuttamaan, joten hänet siirrettiin Whalersin AHL-joukkueeseen Springfield Indiansiin, missä hän auttoi joukkuettaan voittamaan Calder Cupin. Loppu-uransa hän pelasi AHL:ssä, IHLssä ja Sveitsin National League A:ssa HC Servette Genèvessä. Ura päättyi vuonna 2002.

Valmennusura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajauransa jälkeen Richards aloitti valmentamalla Milwaukee Admiralsissa AHL:ssa apuvalmentajana. Hän voitti vuonna 2004 Calder Cupin. Myöhemmin hän valmensi AHL:ssa myös Wilkes-Barre/Scranton Penguinsia, mutta mestaruutta ei irronnut. Kaudella 2008-2009 hän toimi San Jose Sharksin apuvalmentajana. Kesäkuussa 2009 hänet palkattiin Minnesota Wildiin päävalmentajaksi, mutta hänen aikanaan Minnesota ei edennyt kertaakaan pudotuspeleihin. Potkut Wildista tulivat 11. huhtikuuta 2011. Kesäkuussa 2011 Richards aloitti Columbus Blue Jacketsin apuvalmentajana, ja 9. tammikuuta 2012 hän pääsi päävalmentajaksi ja on vieläkin Blue Jacketsin päävalmentaja.