The Legend of Korra

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Legend of Korra
Sarjan tunnus
Sarjan tunnus
Tyyli piirrossarja
Kestoaika 24 min.
Tekijä Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
Pääosissa Janet Varney
David Faustino
P. J. Byrne
Seychelle Gabriel
Dee Bradley Baker
J. K. Simmons
Mindy Sterling
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Yhdysvaltain lippu Nickelodeon
Esitetty 14. huhtikuuta 2012 –
Tuotantokausia 4 (3 näytetty)
Jaksoja 52 (34 näytetty)
Tuotanto
Ohjaajat Joaquim Dos Santos
Ki Hyun Ryu
Colin Heck
Ian Graham
Käsikirjoittajat Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
Tim Hedrick
Joshua Hamilton
Säveltäjä Jeremy Zuckerman
Tuotantoyhtiö Nickelodeon Animation Studios
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

The Legend of Korra on Michael Dante DiMartinon ja Bryan Konietzkon Nickelodeonille kehittämä animaatiosarja, joka on jatkoa vuosien 2005–2008 Avatar-sarjalle. Sarjan esittäminen alkoi Yhdysvalloissa 14. huhtikuuta 2012.[1] Sarjan työnimiä olivat tuotantovaiheessa Avatar: Legend of Korra ja The Last Airbender: Legend of Korra.

The Legend of Korran oli tarkoitus olla vain 12 jakson pituinen, kunnes se laajennettiin kahdeksi "kirjaksi", joista jälkimmäisessä on 14 jaksoa.[2] Myöhemmin päätettiin, että sarjaan tulee vielä kaksi 13 jakson kirjaa.[3]

Sarjan kolmannen kirjan katsojaluvut televisiossa jäivät niin pieniksi, että Nickelodeon päätti lopettaa sarjan esittämisen televisiossa ja julkaista loput jaksot nettisivuillaan.[4]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ennen sarjan tapahtumia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tulikansaa vastaan käydyn sodan päätyttyä, Avatar Aang ja Tulen valtias Zuko perustivat Tulikansan entisten siirtokuntien tilalle Kansakuntien yhdistyneen tasavallan, jossa taitajat ja ei-taitajat voisivat elää yhdessä. Sen pääkaupunki tunnettiin nimellä Tasavallan kaupunki. 70 vuotta sodan päättymisen jälkeen Aangin seuraaja, Eteläisen vesiheimon Korra, on oppinut jo vedentaitamisen, maantaitamisen ja tulentaitamisen. Mutta hän ei ole vielä oppinut tuulentaitamista eikä hallitsemaan Avatar-tilaa.

Kirja 1: Ilma (气)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korra lähtee Tasavallan kaupunkiin oppimaan tuulentaitamista Tenziniltä, Aangin ja Kataran pojalta. Hän joutuu ensin hankaluuksiin paikallisten rikollisten sekä poliisipäällikkö Lin Beifongin, Tophin tyttären, kanssa. Korra saa kaupungissa vastaansa naamiota käyttävän Amonin johtamat Equalistit, jotka vastustavat alkuvoimien taitajia. Korra saa liittolaisikseen muun muassa veljekset Makon ja Bolinin sekä Asami Saton, jonka isä, Hiroshi Sato, paljastui Equalistien liittolaiseksi.

Ilman Kirjan tapahtumien aikana Korra saa selville Amonin kykenevän poistamaan ihmisiltä näiden taitamisvoimat ja liittyy väliaikaisesti myös Tasavaltaa johtavan neuvoston puheenjohtajan, Tarrlokin, kokoamiin erikoisjoukkoihin. Kun Equalistit aloittavat terroristihyökkäykset kaupunkiin, Tarrlok vastaa siihen vangitsemalla Equalistien lisäksi jopa tavallisia kansalaisia. Korran ja Tenzinin vastustaessa tätä, Tarrlok kidnappaa Korran verentaitamisen, vedentaitamisen laittoman muodon, avulla. Paljastuu, että hänen isänsä oli Yakone, rikollispäällikkö ja verentaitaja, jonka Aang kukisti 42 vuotta sitten. Amon kuitenkin vie Tarrlokin voimat ja Korra pakenee.

Kirjan lopussa Yhdistyneiden Joukkojen laivasto saapuu Zukon lapsenlapsen, kenraali Irohin, johtamana apuun. Korra ja Mako saavat selville, että Amon on oikeasti Noatak, Tarrlokin veli. Viimeisessä taistelussa hän onnistuu poistamaan Korran voimat, mutta Korra oppii tuulentaitamisen ja paljastaa koko Yhdistyneen tasavallan kansalle totuuden Amonista. Noatak pakenee Tarrlokin kanssa, mutta Tarrlok räjäyttää veneen tappaen heidät molemmat. Korra suree voimiensa menetystä, mutta Aangin henki palauttaa ne ja opettaa hänelle voimantaitamisen, jotta tämä voisi tehdä saman muille Noatakin uhreille.

Kirja 2: Henget (神靈)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Equalistien kukistumisesta on kulunut kuusi kuukautta. Neuvosto on lakkautettu ja Tasavaltaa johtaa nyt presidentti. Kun pimeät henget hyökkäävät Eteläiseen vesiheimoon, Vesiheimojen päällikkö ja Korran setä, Unalaq, alkaa opettaa Korralle Henkimaailman asioita vastoin Tenzinin sekä Korran isän, Tonraqin, toiveita. Tenzin itse lähtee perheensä ja sisarustensa, Kyan ja Bumin, kanssa vierailemaan Tuulitemppeleiden luona.

Setänsä opastamana Korra avaa Etelän henkiportaalin. Mutta pian tämän jälkeen Vesiheimojen välille syttyy sisällissota ja selviää, että Unalaq oli syyllinen siihen, että Tonraq oli karkoitettu Pohjoisesta 20 vuotta sitten. Korra yrittää turhaan pyytää presidentti Raikolta Yhdistyneiden Joukkojen tukea, joten lähtee Tulimaahan. Mutta matkalla eräs pimeä henki aiheuttaa hänelle muistinmenetyksen ja toipuessaan siitä hän saa tietää kuinka 10 000 vuotta sitten mies nimeltä Wan oli tullut ensimmäiseksi Avatariksi yhdistymällä valon henki Raavan kanssa Harmonisen lähentymisen aikana vangitakseen pimeyden henki Vaatun. Korra saa tietää, että seuraava Harmoninen lähentyminen koittaa pian ja tajuaa Unalaqin pyrkivän sen avulla vapauttamaan Vaatun.

Korra yrittää sulkea Etelän henkiportaalin, mutta joutuukin Unalaqin pakottamana avaamaan Pohjoisen henkiportaalin. Korra ei ehdi sulkea portaaleja ajoissa, joten Vaatu vapautuu ja yhdistyy Unalaqin kanssa tehden tästä "Pimeän" Avatarin. Unalaq murtaa Korran yhteyden Raavaan, jolloin Avatarin kiertokulku tuhoutuu ja Korra menettää lopullisesti yhteyden edellisiin Avatareihin. Mutta luomalla yhteyden omaan henkiseen voimaansa Korra lähtee Tasavallan kaupunkiin kohtaamaan setänsä ja tuhoaa hänet tämän omalla vedentaitamiseen perustuvalla hengenpuhdistustekniikalla. Korra luo Raavan kanssa uudelleen Avatarin kiertokulun, mutta uskoi Unalaqin olleen oikeassa siinä, että ihmisten ja henkien tulisi elää yhdessä, joten hän jättää henkiportaalit auki.

Kirja 3: Muutos (易)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harmonisesta lähentymisestä on kulunut kaksi viikkoa. Yhtäkkiä ilmenee, että yhtenä sen yllättävistä sivuvaikutuksista kaikkien kansakuntien keskuudessa osa ihmisistä on saanut kyvyn taitaa tuulta. Korra ja Tenzin päättävät heidän avullaan jälleenkansoittaa Tuulitemppelit. Mutta uusiin tuulentaitajiin lukeutuu myös Korran kidnappaamista 13 vuotta sitten yrittänyt vaarallinen rikollinen nimeltä Zaheer, joka pakenee vankilastaan ja vapauttaa myös kolme rikoskumppaniansa: Ghazanin, Ming-Huan ja P'Lin. Entinen Tulen valtias Zuko pyrkii kuitenkin estämään heidän aikeensa.

He onnistuvat löytämään Ba Sing Seistä suuren määrän tuulentaitajia vangittuna Maan valtiatar Hou-Tingin ja Dai Lin agenttien toimesta. Tuulentaitajien vapautuksen jälkeen, Tenzin vie heidät opetettaviksi Pohjoiseen tuulitemppeliin, kun taas Korra noutaa metallikaupunki Zaofusta vielä yhden tuulentaitajan, Opalin, Linin sisarentyttären, ja oppii samalla metallintaitamisen. Zaheerin epäonnistuneen hyökkäyksen jälkeen, Korra päättää ottaa selvää hänen motiiveista.

Sarjan hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Korra – 17-18 -vuotias Eteläisen vesiheimon tyttö ja nykyinen Avatar. Hänen vanhempansa ovat Tonraq ja Senna. Korra hallitsi sarjan alussa vain veden-, maan- ja tulentaitamiset. Hän yritti opetella tuulentaitamista Tenziniltä, Aangin ja Kataran pojalta ja toimi jonkin aikaa Tulifrettien vedentaitajana. Hän saa tuulentaitamisen hallintaansa taistelussa Amonia vastaan ja Aangin hengeltä hän oppii voimantaitamisen voidakseen parantaa kaikki Amonin uhrit. Taistelussa Unalaqia ja Vaatua vastaan hänen yhteytensä valon henki Raavaan katkeaa hetkeksi ja jälleenyhdistymisen jälkeen hänen yhteytensä edellisiin Avatareihin on lopullisesti poissa.
 • Mako – 18-19 -vuotias tyyni ja aluksi hieman syrjäinen tulentaitaja, joka kasvoi veljensä Bolinin ohella kadulla menetettyään vanhempansa. Sarjan alussa hän pro-taitajajoukkue Tulifrettien tulentaitaja ja kapteeni. Korra oli ihastunut häneen, mutta Makolla oli suhde Asamin kanssa. Ilman Kirjan lopulla Mako kuitenkin tunnusti rakastavansa Korraa. Henkien Kirjassa hän on ryhtynyt poliisiksi ja jättänyt Tulifretit Bolinin vastuulle. Kirjan lopulla hän ja Korra lopettavat suhteensa. Muutoksen Kirjassa hän ja Bolin tapaavat Ba Sing Seissä ensi kertaa isänsä puoleisia sukulaisia kuten isoäitinsä Yinin, setänsä Chow'n ja serkkunsa Tu:n.
 • Bolin – 16-17 -vuotias maantaitaja ja Makon nuorempi veli. Aluksi Tulifrettien maantaitaja. Kovasta elämästään huolimatta veljeään humoristisempi ja nauttii huomion saamisesta. Ilman Kirjassa hän oli aluksi ihastunut Korraan, mutta Henkien Kirjassa hän joutui sekavaan suhteeseen Eskan kanssa ja Muutoksen Kirjassa ihastui Opaliin, Lin Beifongin sisarentyttäreen.
 • Asami Sato – Hiroshi Saton 18-19 -vuotias tytär. Asemastaan ja elämäntyylistään huolimatta pro-taitajien suuri fani. Vaikka hänelle selvisi, että hänen isänsä oli Equalistien puolella, hän itse ei halunnut auttaa tätä. Tulevaisuuden Teollisuuden uusi toimitusjohtaja Equalistien kukistumisen jälkeen.
 • Naga – Korran lemmikkijääkarhukoira, naaras.
 • Pabu – Bolinin lemmikkitulifretti, uros.
 • Tenzin – Korran mentori, Aangin ja Kataran nuorin poika ja heistä ainut tuulentaitaja. Hän oli Ilman Kirjan aikana myös Tuulenkulkijoiden ja heidän perinteitään omaksuneiden ei-taitajien, Tuuliakolyyttien, valtuutettu Yhdistyneen tasavallan neuvostossa. Tenzinillä on vaimo, Pema, sekä kolme lasta Jinora, Ikki ja Meelo, joista kaikki ovat tuulentaitajia. Ilman Kirjan aikana syntyi neljäs lapsi, Rohan. Tenzin asuu perheineen sekä muutamien Tuuliakolyyttien kanssa kaupungin lähellä sijaitsevalla Tuulitemppelisaarella.
 • Oogi – Tenzinin lentobiisoni.
 • Lin Beifong – Tophin tytär ja Tasavallan kaupungin metallintaitajapoliisien päällikkö. Kannattaa kovaa kuria ja siksi ei aluksi luottanut Korraan tämän luonteen vuoksi. Hän oli vuosia sitten Tenzinin tyttöystävä ennen kuin tämä tapasi Peman. Menetti Ilman Kirjan aikana taitajavoimansa, kunnes Korra palautti ne hänelle. Maan valtakunnan kaupungissa nimeltä Zaofu asuu hänen sisarpuolensa Suyin perheineen. Linin sisarentytär Opal oli yksi Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitajiksi tulleista ihmisistä.
 • Amon – Equalistien johtaja, joka haluaa luoda tasa-arvoa kaikkien ihmisten välille vallankumouksella alkuvoimien taitajia vastaan, koska syyttää taitajia kaikista maailmassa olleista sodista. Hän osaa kätyreidensä tavoin käyttää chi-torjuntaa. Mutta hän osaa myös poistaa uhreiltaan kyvyn taitaa alkuvoimia. Ilman Kirjan lopulla paljastui, että hänen voimansa tulivat verentaitamisesta, koska hän oli oikeasti Noatak, Tarrlokin veli ja Yakonen poika. Noatak kuoli Tarrlokin räjäytettyä veneen, jolla he pakenivat kaupungista.
 • Luutnantti – Amonin oikeankädenmies. Käyttää aseinaan kahta sähköistettyä kali-sauvaa. Ilman Kirjan lopussa hän oli ensimmäinen Equalisti, joka sai selville totuuden Amonista ja piti häntä petturina.
 • Hiroshi Sato – Asamin isä ja rikas Tulikansan siirtolainen Tasavallan kaupungissa. Tulevaisuuden Teollisuuden toimitusjohtaja, joka rikastui autojen - satomobiilien - myyjänä. Myöhemmin paljastui, että tulentaitajien surmattua kauan sitten hänen vaimonsa, hän oli salaa ryhtynyt valmistamaan aseita Equalisteille. Joutui Ilman Kirjan lopussa vankilaan jättäen Tulevaisuuden Teollisuuden johtamisen Asamille.
 • Tarrlok – Yhdistyneen tasavallan neuvoston puheenjohtaja ja Pohjoisen vesiheimon valtuutettu. Häntä pidetään reiluna miehenä, joka haluaa vain Tasavallan kaupungin parasta ja saa neuvostossa lähes kaikki kannattamaan neuvojaan, Tenziniä lukuun ottamatta. Myöhemmin paljastui, että hän oli Yakonen poika ja Amonin/Noatakin pikkuveli. Osaa isänsä ja veljensä tavoin hallita verentaitamista ilman että on edes täysikuu. Tarrlok kuoli räjäytettyään veneen, jolla hän pakeni Noatakin mukana kaupungista.
 • Tonraq – Korran isä, joka oli aikoinaan Vesiheimojen päällikön alkuperäinen perijä, kunnes 20 vuotta ennen Henkien Kirjan tapahtumia hän hyökkäsi heimoa uhanneiden barbaarien kimppuun pyhässä henkien metsässä. Rangaistuksena henkien suututtamisesta Tonraq karkoitettiin Pohjoisesta vesiheimosta. Mutta myöhemmin selvisi, että barbaarien hyökkäys oli hänen veljensä ja nykyisen päällikön, Unalaqin, järjestämä. Tonraq on taitava taistelija sekä aseiden että vedentaitamisen kautta. Henkien Kirjan lopussa hänestä tulee virallisesti Eteläisen vesiheimon päällikkö.
 • Unalaq – Korran setä, Tonraqin veli ja Vesiheimojen päällikkö. Unalaq on äärimmäisen hengellinen mies ja uskoo Avatarin tekojen sekä henkien ja ihmisten elämisen eri maailmoissa heikentäneen ihmisten hengellisyyttä. Siksi hän pyrki syrjäyttämään veljentyttärensä vapauttamalla pimeyden henki Vaatun ja yhdistymällä tämän kanssa Pimeäksi Avatariksi. Hän osaa käyttää vedentaitamista henkien tunne-energian hallitsemiseen ja siten puhdistaa tai korruptoida niitä. Unalaq kuoli Korran tuhotessa hänet tämän omalla tekniikalla.
 • Desna ja Eska – Unalaqin 16-vuotiaat kaksoset ja Korran serkut. Suhtautuvat tylsityneesti moniin asioihin, eivätkä juuri näytä tunteita. He molemmat hallitsevat vedentaitamisen yhteistyöllä. He lopulta kääntyivät isäänsä vastaan ymmärrettyään tämän todellisen luonteen. Isänsä kuoleman jälkeen kaksoset jakoivat keskenään Pohjoisen vesiheimon päällikkyyden.
 • Bumi – Aangin ja Kataran poika sekä Kyan ja Tenzinin isoveli. Hän ei kyennyt taitaamaan alkuvoimia, kunnes Muutoksen Kirjassa hän oli yksi Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitajiksi tulleista ihmisistä. Tätä ennen Bumi on toiminut toisen divisioonan komentajana Yhdistyneissä Joukoissa, kaikkien kansojen muodostamissa sotajoukoissa, kunnes jäi eläkkeelle. Hän otti Itäisestä tuulitemppelistä lemmikikseen jänishengen, jonka hän nimesi Bum-Juksi. Huumorintajuinen ja villisti käyttäytyvä mies. Saanut nimensä samanlaisen luonteen omanneen Omashun kuninkaan ja Aangin ystävän mukaan.
 • Kya – Aangin ja Kataran ainut tytär sekä Bumin pikkusisko ja Tenzinin isosisko. Hän on vedentaitaja. Kyan puoliksi kummankin veljensä kaltainen. Hän osaa joskus järkevä, mutta veljiensä lähettyvillä hänestä voi tulla ennalta arvaamaton. Saanut nimensä Kataran äidin mukaan.
 • Jinora – 10-11 -vuotias tuulentaitaja ja Tenzinin vanhin tytär. Hän on sisaruksiaan viisaampi ja kuuntelee enemmän isänsä opetuksia. Henkien Kirjan aikana ilmenee, että hänellä on vahva yhteys henkiin. Muutoksen Kirjassa ihastuu poikaan nimeltä Kai, joka on yksi Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitajiksi tulleista ihmisistä.
 • Varrick – Maailmaa nähnyt liikemies Eteläisestä vesiheimosta. Esiintyi aluksi Korran liittolaisena, mutta olikin edistänyt liiketoimiaan ja sotia lavastetuilla terroristihyökkäyksillä Tasavallan kaupunkiin sekä sabotoimalla Tulevaisuuden Teollisuuden liiketoimintaa. Hän joutuu vankilaan, mutta Unalaqin ja Vaatun hyökätessä Tasavallan kaupunkiin pakenee assitenttinsa, Zhu Lin, kanssa. Muutoksen Kirjassa hän oleskelee metallikaupunki Zaofussa Suyin Beifongin ja tämän miehen, Baatarin, liikekumppanina.
 • Zaheer – Rikollinen, joka tyttöystävänsä, P'Lin, sekä rikoskumppaneidensa Ghazanin ja Ming-Huan avulla yritti kidnapata Korran 13 vuotta sitten, kunnes Sokka, Zuko, Tenzin ja Tonraq vangitsivat heidät. Mutta Harmonisen lähentymisen jälkeen Zaheer oli ihmisistä, jotka olivat saaneet kyvyn taitaa tuulta. Hän käytyyi voimiaan paetakseen ja vapauttaakseen rikoskumppaninsa. He pyrkivät luomaan uuden maailmanjärjestyksen ilman Valkoisen Lootuksen Seuraa ja Avataria. Zaheer on taitava naamioituja ja hänellä on syvä tietämys Tuulenkulkijoiden (erityisesti Guru Laghiman) filosofioista, joten hän kykeni hallitsemaan tuulivoimiaan hyvin tehokkaasti saatuaan ne.
 • Ghazan: Zaheerin ryhmän maantaitaja, jolla on kyky muuttaa maata laavaksi.
 • Ming-Hua: Zaheerin ryhmän vedentaitaja, jolla ei ole käsiä. Hän kuitenkin muodostaa voimiensa avulla vedestä itselleen väliaikaiset kädet.
 • P'Li: Zaheerin tyttöystävä ja hänen ryhmänsä tulentaitaja. Kykenee otsassaan olevan silmäkuvion kautta aiheuttamaan räjähdyksiä pelkällä tahdonvoimalla (kuten 70 vuotta sitten eräs Zukon palkkaama salamurhaaja).
 • Hou-Ting: Hallitseva Maan valtiatar, Kuein tytär ja Maan valtakunnan historian 53. hallitsija. Hän on luonteeltaan tyrannimainen ja omistushaluinen hallitsija, joka tekee kaikkensa saadakseen haluamansa. Hän haluaisi Yhdistyneen tasavallan maat takaisin osaksi Maan valtakuntaa. Huomatessaan joidenkin kansalaistensa tulleen Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitajiksi, Hou-Ting käski Dai Lin agentteja vangitsemaan heidät kaikki kootakseen heistä armeijan. Toisin kuin isänsä, Hou-Ting ei pidä eläimistä ja on niiden karvalle allerginen.
 • Kai – Maan valtakunnan asukas, joka oli yksi Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitamiskyvyn saaneista ihmisistä. Hän on orpo poika, joka ei voinut vastustaa taskuvarkauksien tekemistä varastaen jopa adoptiovanhemmiltaan. Oli Bumin lisäksi ainut Korran ja Tenzinin keräämään joukkoon kuuluva tuulentaitaja ennen saapumista Ba Sing Seihin.
 • Opal – Lin Beifongin sisarpuolen, Suyinin, tytär ja yksi Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitamiskyvyn saaneista ihmisistä. Hänen äitinsä halusi aluksi pitää hänet Zaofussa Korran opetettavana. Mutta selvitettyään välinsä Linin kanssa, Suyin antoi tyttärensä lähteä Tenzinin opetettavaksi. Opalilla on neljä veljeä: Baatar nuorempi, Huan sekä kaksoset Wei ja Wing. Bolin on ihastunut häneen ja Opal itsekin pitää hänestä rohkaisten tätä olemaan oma itsensä.
 • Zuko – Entinen Tulen valtias (mutta kutsutaan yhä "Valtias Zukoksi") sekä Avatar Aangin ohella yksi Yhdistyneen tasavallan perustajista. Hän luovutti kolme vuotta ennen sarjan tapahtumia asemansa tyttärelleen ja ryhtyi itse kansojen väliseksi rauhanlähettilääksi matkustamalla lohikäärmeensä Drukin selässä. Muutoksen Kirjassa hän pyrkii jälleenvangitsemaan Zaheerin. Hänen lapsenlapsensa Iroh (nimetty Zukon sedän mukaan) on Yhdistyneiden Joukkojen kenraali.
 • Wan – Ensimmäinen Avatar, jonka elämäntarina kerrottiin Henkien Kirjassa. 10 000 vuotta sitten hän oli yksi ihmisistä, jotka saivat leijonakonnilta kyvyn taitaa tulta. Mutta kapinointinsa vuoksi hänet karkotettiin. Hän otti lemmikikseen kissapeuran nimeltä Mula. Päästettyään tietämättömyyksissään pimeyden henki Vaatun vapaaksi valon henki Raavan otteesta, hän pyysi leijonakonnilta kykyjä taitaa myös ilmaa, vettä ja maata. Harmonisena lähentymisenä tunnetun planetaarisen järjestäytymisen aikana hän yhdisti itsensä Raavaan pysyvästi (luoden samalla Avatarin hengen) taitaakseen kaikkia neljää alkuvoimaa vakaasti ja käyttääkseen niitä Vaatun pysäyttämiseen.
 • Raava – Rauhan ja valon henki, jonka tehtävä oli taistella pimeyden ja kaaoksen henkeä, Vaatua, vastaan. Vaatun tullessa entistä voimakkaammaksi Raava ja Wan yhdistyivät Harmonisen lähentymisen aikana Avatariksi. Kun Wan kuoli, Raavan olemus sekä Wanin kyky taitaa kaikkia neljää alkuvoimaa säilyivät seuraavien Avatarien kautta. Avatarin kiertokulku tuhoutui kun Unalaq tuhosi Raavan. Mutta Korra auttoi Raavaa syntymään uudelleen Vaatun sisältä (koska pimeyttä ei voi olla ilman valoa) ja yhdessä he loivat uudelleen Avatarin kiertokulun.
 • Vaatu – Pimeyden ja kaaoksen henki, jonka tehtävä oli taistella rauhan ja valon henkeä, Raavaa, vastaan. Harmonisen yhtymisen aikana ensimmäinen Avatar, Wan, vangitsi hänet Ajan puuhun. Mutta seuraavan Harmonisen lähentymisen aikana Unalaq vapautti Vaatun ja yhdistyi tämän kanssa Pimeäksi Avatariksi. Korra kuitenkin käytti Unalaqin kehittämää tekniikkaa tätä itseään vastaan, aiheuttaen Unalaqin kuoleman, sekä Pimeän Avatarin kiertokulun ja Vaatun tuhoutumiset (mutta Vaatu syntyy hiljalleen uudelleen, koska valoa ei voi olla ilman pimeyttä).
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirja 1: Ilma (2012)

 1. Welcome to Republic City
 2. A Leaf in the Wind
 3. The Revelation
 4. The Voice in the Night
 5. The Spirit of Competition
 6. And the Winner Is...
 7. The Aftermath
 8. When Extremes Meet
 9. Out of the Past
 10. Turning the Tides
 11. Skeletons in the Closet
 12. Endgame

Kirja 2: Henget (2013)

 1. Rebel Spirit
 2. The Southern Lights
 3. Civil Wars, Part 1
 4. Civil Wars, Part 2
 5. Peacekeepers
 6. The Sting
 7. Beginnings, Part 1
 8. Beginnings, Part 2
 9. The Guide
 10. A New Spiritual Age
 11. Night of a Thousand Stars
 12. Harmonic Convergence
 13. Darkness Falls
 14. Light in the Dark

Kirja 3: Muutos (2014)

 1. A Breath of Fresh Air
 2. Rebirth
 3. The Earth Queen
 4. In Harm's Way
 5. The Metal Clan
 6. Old Wounds
 7. Original Airbenders
 8. The Terror Within
 9. The Stakeout
 10. Ling Live the Queen
 11. The Ultimatum
 12. Enter the Void
 13. Venom of the Red Lotus

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Janet Varney  … Korra  
 David Faustino  … Mako  
 P. J. Byrne  … Bolin  
 Seychelle Gabriel  … Asami Sato  
 Dee Bradley Baker  … Naga, Pabu, Oogi, Tarrlok, Bumi (kirja 1), Mula, Bum-Ju, sivuäänet  
 J. K. Simmons  … Tenzin, sivuäänet  
 Mindy Sterling  … päällikkö Lin Beifong, Tulikansan valtuutettu  
 Steve Blum  … Amon/Noatak  
 Lance Henriksen  … Luutnantti  
 Daniel Dae Kim  … Hiroshi Sato  
 Carlos Alazraqui  … Tonraq (kirja 1), Equalistien protestoija, Chow, sivuäänet  
 James Remar  … Tonraq (kirjat 2–3)  
 Adrian LaTourelle  … Unalaq  
 Aaron Himelstein  … Desna  
 Aubrey Plaza  … Eska  
 Richard Riehle  … Bumi (kirjat 2–3)  
 Lisa Edelstein  … Kya  
 Kiernan Shipka  … Jinora  
 John Michael Higgins  … Varrick  
 Henry Rollins  … Zaheer  
 Peter Giles  … Ghazan, sivuäänet  
 Grey DeLisle  … Ming-Hua, nuori Lin Beifong, sivuäänet  
 Kristy Wu  … P'Li  
 Jayne Taini  … Maan valtiatar Hou-Ting  
 Skyler Brigmann  … Kai  
 Alyson Stoner  … Opal  
 Bruce Davison  … Valtias Zuko  
 Jeff Bennett  … radioääni/Shiro Shinobi, sivuäänet  
 Maria Bamford  … Pema, sivuäänet  
 Darcy Rose Byrnes  … Ikki, sivuäänet  
 Logan Wells  … Meelo  
 Eva Marie Saint  … Katara  
 Alex McKenna  … Senna  
 Dante Basco  … kenraali Iroh  
 Spencer Garrett  … presidentti Raiko  
 D. B. Sweeney  … Avatar Aang  
 Steven Yeun  … Avatar Wan  
 April Stewart  … Raava  
 Jonathan Adams  … Vaatu  
 Richard Epcar  … kapteeni Saikhan, sivuäänet  
 Stephen Root  … Gommu, Valkoisen Lootuksen johtaja, sivuäänet  
 Rami Malek  … Tahno  
 Stephanie Sheh  … Zhu Li  
 Amy Gross  … Ginger  
 Greg Cipes  … Tu  
 Susan Silo  … Yin  
 Anne Heche  … Suyin Beifong  
 Jim Meskimen  … Baatar, sivuäänet  
 Jason Marsden  … Huan, sivuäänet  
 Marcus Toji  … Wei ja Wing, sivuäänet  
 Cora Baker  … nuori Korra  
 Chris Hardwick  … Sokka  
 Kate Higgins  … Toph Beifong, sivuäänet  
 Clancy Brown  … Yakone, sivuäänet  
 Jessie Flower  … nuori Suyin Beifong  
 Jason Harris  … sivuäänet  
 Amy Hill  … sivuäänet  
 Tom Kenny  … sivuäänet  
 Maurice LaMarche  … sivuäänet  
 Travis Willingham  … sivuäänet  

[5]

Kaikilla listassa manitsemattomilla alkuperäisestä Avatar-sarjasta tutuilla hahmoilla on heidän alkuperäiset ääninäyttelijänsä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]