Sokka (Avatar)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sokka
Näyttelijä(t)

Suomeksi:

Henkilötiedot
Status Aktiivinen (Avatar)
Kuollut (The Legend of Korra)
Sukupuoli Mies
Voimat Ei voimia, taitava miekkailija
Suhteet
Vanhemmat Hakoda (isä)
Kya (äiti, kuollut)
Sisarukset Katara
Puoliso(t) Suki
Isovanhemmat Kanna (isän äiti)
Sisarusten lapset Tenzin,
Kya
Bumi
Tenzinin lapset:
Jinora, Ikki, Meelo ja Rohan
Muut sukulaiset Aang (sisaren mies),
Pema (sisaren miniä)
Tutut Toph Beifong,
Zuko,
Appa,
Momo,
Iroh

Sokka on fiktiivinen hahmo animaatiosarjassa Avatar: The Last Airbender- Hän syntyi Etelänavalla eteläiseen vesiheimoon.

Sokka on Kannan lapsenlapsi, ja Kataran isoveli. Hänen isänsä, Hakoda, lähti kaksi vuotta ennen sarjan tapahtumia muiden heimon miesten kanssa taistelemaan Tulikansaa vastaan Maan valtakunnan rinnalle. Hänen äitinsä, Kya, kuoli Kataran ja Sokkan ollessa vielä pikkulapsia.

Sokka on luonteeltaan melko soturimainen, ja kantaakin aina mukanaan terävää bumerangia ja miekkaa. Hänen hiuksensa on ajeltu sivuilta, ja päällimmäiset on sidottu pienelle nutturalle.

Sokka toimii sarjan koomisena hahmona, joka yleensä joutuu noloihin ja vaikeisiin tilanteisiin. Kirjassa 1 Sokka, Katara ja Aang joutuvat Kyoshi-sotureiden hyökkäyksen kohteeksi. Sokka ihastuu sotureiden johtajaan, Sukiin, joka suutelee Sokkaa poskelle kun tämän pitää mennä Aangin ja Kataran mukaan. Kirjan 1 lopussa Sokkalla on suhde pohjoisen vesiheimon prinsessaan, Yueen. Yue kuitenkin muuttuu kuuksi ja kirjassa 2 Sokka tapaa jälleen Sukin.