Teräspoika (Jon Kent)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Teräspoika oikealta nimeltään Jonathan Samuel "Jon" Kent on DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvä supersankari ja Teräsmiehen ja Lois Lanen poika. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran tarinassa Convergence: Superman #2 heinäkuussa 2015 ja hänet loi Dan Jurgens[1]. Jon on DC-universumin uusin hahmo, joka on ottanut Teräspojan ja myöhemmin Teräsmiehen supersankarihahmon[2]. Teräspoikana ja Robinina Jon ja Damian Wayne esiintyivät useissa Super Sons -sarjakuvasarjoissa, joissa esitettiin heidän yhteisiä seikkailujaan. Jon ottaa myöhemmin Teräsmiehen viitan ja esiintyy sarjakuvasarjassa Superman: Son of Kal-El[3].

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2015 DC Comicsin "Convergence" -tarinassa Brainiac saa pääsyn Vanishing Pointiin, mikä antaa hänelle mahdollisuuden katsoa taaksepäin DC-universumin historiaan. Hän kerää kaupunkeja ja niiden asukkaita eri aikajanoilta, jotka ovat päättyneet ja vangitsee heidät kupoliin planeetalla, joka on ajan ja tilan ulkopuolella. Kun Flashpointin tapahtumat nollaavat DC-jatkuvuuden, Teräsmies ja Lois Lane kriisin jälkeisestä jatkuvuudesta ovat jääneet loukkuun Telos-planeetalla Gotham Cityssä, ja Brainiac on kuljettanut kaupungin sinne ja sulkenut suuren kupolin alle. Pariskunta on loukussa kaupungissa lähes yhdeksän kuukauden ajan, ja koska Teräsmiehen voimat tukahdutetaan tänä aikana, hän ja Lois saavat lapsen. Tapahtuman aikana Teräsmies onnistuu saamaan Loisin pois vaarasta ja turvaan ja auttaa häntä heidän poikansa Jonathanin syntymässä henkisesti epävakaan Flashpoint Teräsmiehen sieppaamana. Convergence-tarinakaaren lopussa Teräsmies, Lois ja heidän poikansa Jon matkustavat ajassa ja ulottuvuuksissa Parallaxin, Terästytön ja Salaman kriisiä edeltävien versioiden kanssa, missä he voivat estää kriisin tapahtumia äärettömällä maapallolla ja pelastaa alkuperäinen Multiversumi. Myöhemmin, kun heidän maailmaansa ei enää ole, Brainiac tarjoutuu lähettämään Teräsmiehen ja Loisin valitsemaansa universumiin[4][5][6].

Sarjassa Superman: Lois ja Clark Convergencen tapahtumien jälkeen Kentin perhe saapuu maahan New 52:n alussa. Teräsmies ja hänen perheensä elävät salassa monta vuotta, muuttaen Kaliforniaan ja he omaksuvat uusia identiteettejä, ottavat sukunimen "White" (kunnioitus Perry Whitelle) ja pitävät matalaa profiilia, he pysyvät poissa tämän maailman supersankarien elämästä. Loisista tulee anonyymi kirjailija, kun taas Teräsmies jatkaa supersankarina päivystäen hiljaa kulissien takana. Jon kasvaa normaalissa elämässä vanhempiensa kanssa eikä ole tietoinen heidän todellisesta henkilöllisyydestään ja salaisista toiminnoistaan. Hän alkaa huomata ristiriitoja vanhempiensa tarinoissa ja alkaa epäillä, että hänen vanhempansa ovat enemmän kuin väittävät. Jonin nähdään lopulta alkavan kehittää omia voimiaan, jotka ovat samanlaisia ​​kuin hänen isällään Teräsmiehellä. Kun Intergang sieppasi hänet ja hänen äitinsä ja melkein tappoivat heidät, hänen vanhempansa paljastavat lopulta hänelle todellisen alkuperänsä[7][8][9].

Kesäkuussa 2016 DC Comics lanseerasi koko sarjakuvasarjansa uudelleen DC Rebirthillä. DC perusti jälleen Post-Crisis Teräsmiehen DC Comicsin Supermaniksi yhdessä vaimonsa Lois Lanen ja heidän poikansa Jonathanin kanssa.

"Son of Superman" -tarinakaaressa Kentin perhe muuttaa Kaliforniasta maatilalle Hamiltonin piirikunnassa. Maatilalla Jon yrittää pelastaa perheen kissan haukalta, mutta tappaa vahingossa molemmat eläimet. Clark päättää viedä Jonin tehtävälle. Yhdessä arktiselle alueelle saapuessaan isänsä rohkaisemana Jon auttaa onnistuneesti Teräsmiestä pelastamaan sukellusveneen Enteroctopus-jättiläismustekalan hyökkäykseltä. Myöhemmin isä ja poika keskustelevat pitkään supersankarina olemisen vastuusta ja siitä, että Jonin on pian omaksuttava supersankarin viitta itse[10].

Kotiin palattuaan Jon putoaa puusta ja menettää tajuntansa. Clark ja Lois päättävät viedä hänet Yksinäisyyden Linnoitukseen. Linnoituksessa Kentin perheen tapaa Eradicator, joka ilmoittaa Teräsmiehelle olevansa yksi Kenraali Zodin luomista roboteista, jotka etsivät ja pidättivät kryptonilaisia ​​rikollisia irrottaen heidän elämänvoimansa ja siirtäen ne Phantom Zone -projektoriin, jossa he odottavat oikeudenkäyntiä ruumiinsa kryokammioissa. Eradicator näki Kryptonin tuhon. Osa hänen protokollaansa on löytää Kryptonin tuhosta eloonjääneitä, lopulta hän löysi Teräsmiehen Maan aurinkokunnasta, mukaan lukien hänen poikansa. Eradicator kertoo Teräsmiehelle, että hän voi rakentaa Kryptonin uudelleen, mutta koska hänen poikansa on puoliksi ihminen, hänen ihmisgenominsa on hävitettävä, jotta Krypton pysyy todellisena ja puhtaana. Hän yrittää niellä Jonin, mutta Teräsmies taistelee Eradicatoria vastaan. Äitinsä antaman vakuutuksen jälkeen (että hänellä on molempien maailmojen parhaat puolet ja hänellä on kyky tehdä suuria asioita), Jon liittyy isänsä rinnalle taisteluun Eradicatoria vastaan. Teräsmiehen ja tämän pojan yhdistettyjen voimien ansiosta Eradicatorin ulkokuori särkyy, vapauttaen hänen vangitsemansa kryptonilaiset sielut ja aiheuttaen massiivisen räjähdyksen Linnoituksessa[11].

Teräsmies ja hänen perheensä teleportoidaan baariin Metropolisissa. Kryptonilaiset henget päättävät auttaa Teräsmiestä ja antavat itsensä uudelleen yhdistyä takaisin Eradicatoriin, kun taas Teräsmies laittaa Loisin ja Jonin täysin varustettuun sukellusveneeseen ja pakenee perheensä kanssa Batmanin salaiseen Kuun Lepakkoluolaan. Eradicator saapuu pian Lepakkoluolaan ja jatkaa taisteluaan Teräsmiehen kanssa. Taistelun aikana Eradicator yhdistää Teräsmiehen itseensä ja alkaa etsiä Jonia luolasta. Lois löytää ja pukee ylleen Batmanin Hellbat-panssarin ja taistelee Eradicatoria vastaan ​​Jonin liittyessä taisteluun. Teräsmies pakenee lopulta Eradicatorista saaden ruumiinsa takaisin. Koko Kentin perhe taistelee Eradicatoria vastaan, joka lopulta tuhoutuu. Myöhemmin, palattuaan perheen maatilalle, Clark antaa Jonille silmälasit ja hatun Jonin uudeksi siviilipukuksi. Hän vie Jonin Vartiotorniin ja esittelee hänet virallisesti Oikeuden Puolustajille Teräspoikana[12][13][14].

Jonin alkuperä kerrotaan uudelleen neliosaisessa tarinassa "Superman Reborn". Mr. Mxyzptlk sieppaa Jonin ja vie hänet Viidenteen Ulottuvuuteen. Kun Teräsmies ja Lois kilpailevat hänen pelastamiseksi, Jon kohtaa kuolleiden Teräsmiehen ja Loisin uuden 52 version henget ja pyytää heitä auttamaan. Ottaen heidän vallan käsiinsä Jon hyökkää Mxyzptlkin kimppuun ja muuttaa vahingossa vanhempansa heidän uusiksi 52-kollegoiksi. Vaikka he eivät enää muista häntä, Jon onnistuu saamaan heidät muistamaan, keitä he todella ovat ja heidän rakkautensa toisiaan kohtaan. Teräsmiehen ja Loisin kaksi versiota yhdistyvät muodostaen uuden, täydellisen version Teräsmiehestä ja Loisista ja kirjoittaen DC-universumin historian uudelleen. Tässä uudessa todellisuudessa Clark ja Lois saivat Jonin Loisin tultua raskaaksi pian sen jälkeen, kun he menivät naimisiin Teräsmiehen kuoleman jälkeen. Lois törmäsi aseiden salakuljettajien joukkoon, joka räjäytti Kenttien asunnon yrittäessään tappaa tämän. Peläten Loisin hengen puolesta pariskunta jätti Metropolisin, ja Lois synnytti Jonin Yksinäisyyden Linnakkeessa. Clark ja Lois pitivät sitten sapattivapaan ja muuttivat Kaliforniaan kasvattamaan Jonia. Lopulta he muuttivat Hamiltonin piirikuntaan ja palasivat töihin Daily Planetille[15][16][17].

Kun Jonin isoisä Jor-El vieraili Kentin perheen luona, hän tarjoutuu ottamaan Jonin matkalle kouluttaakseen häntä paremmin tunnetusta maailmankaikkeudesta. Lois ja Clark kieltäytyvät aluksi, mutta Jon paljastaa pelkonsa ja epävarmuutensa vanhemmilleen, ja tämä voisi olla tilaisuus ymmärtää itseään paremmin. Lois suostuu lähtemään heidän kanssaan. Kun Lois palasi pian maan päälle, Jon ja Jor-El matkustivat avaruuden halki jonkin aikaa, kunnes heidän aluksensa yhtäkkiä putosi mustaan ​​aukkoon. Jon löysi itsensä Earth-3:sta, missä hän joutui nopeasti Ultramiehen vangiksi. Oltuaan vuosia vangittuna tulivuoressa Jor-El lopulta pelasti Jonin ja heidät lähetettiin takaisin Maahan. Hän havaitsi, että vaikka hänen ajastaan on kulunut vuosia, maapallolla on kulunut vain muutama viikko hänen lähdöstään[18][19].

Jon Kent ja Damian Wayne, Batmanin poika, ovat dynaaminen kaksikko "Super Sons" -sarjakuvasarjassa: Super Sons, 12-numeroinen minisarja Adventures of the Super Sons ja digitaalinen ensimmäinen sarja Challenge of the Super Sons. Kaksikko tapasi ensimmäisen kerran Teräsmiehen kaksiosaisessa tarinassa "In the Name of the Father", ja sitä kuvailtiin Super Sons -sarjan esiosaksi[20].

"Isän nimessä" tarinassa, kun joulutauko alkaa, Jon tutkii Kuolleen miehen suota. Hän kohtaa Maya Ducardin ja Goliathin (jonka Damian lähetti vakoilemaan Jonia) ja hänet viedään Gotham Cityyn Damianin rauhoittamana ja rajoittamana, joka ei luota häneen. Batman löytää heidät ja käskee Damiania vapauttamaan Jonin ennen kuin raivostunut Teräsmies saapuu. Lyhyen vastakkainasettelun jälkeen Batman vie heidät Lepakkoluolaan ja tekee diagnoosin Jonin DNA:sta lisäanalyysiä varten. Jon yrittää ystävystyä Damianin kanssa, mutta Damian pilkkaa häntä perheen kissan polttamisesta, mikä aiheuttaa heidän välilleen taistelun, joka tuhoaa genetiikkalaboratorion. Batman ja Teräsmies lähettävät heidät vuoristoleirille, jossa Jon ja Damian joutuvat kohtaamaan useita testejä ja haasteita. Alkukonfliktin jälkeen kaksikko oppii lopulta työskentelemään yhdessä[21].

Taistelun jälkeen Rogol Zaaria vastaan, viimeiset Kryptonista selviytyneet, Houses of El ja Kenraali Zod kokosivat galaksissa kaikki muukalaiset poliittiset ryhmittymät lopettamaan tuhoisat sodat; ja keskustella ideasta, joka voisi taata pysyvän rauhan ja turvallisuuden galaksin ihmisille. Kun Jon ehdottaa United Planetsin muodostamista, joka voi ylläpitää rauhaa ja vakautta, aivan kuten Yhdistyneet kansakunnat maan päällä, Avaruussankarien legioona ilmestyy aikaportaalista. He ovat tulleet nykyhetkeen pyytääkseen United Planetsin luojaa Jon Kentiä liittymään Legioonaan 3000-luvulla. Aluksi epäröiden, kuunneltuaan Damiania, Jon hyväksyy kutsun ja lähtee tulevaisuuteen Saturnustytön kanssa. Vietettyään jonkin aikaa 3000-luvulla Legion of Super-Heroes -sarjakuvasarjassa Jon palaa lopulta nykypäivään Action Comics -tarinakaaressa "The House of Kent"[22][23].

Jon on päähenkilö sarjakuvassa Superman: Son of Kal-El, joka alkoi ilmestyä heinäkuussa 2021 ja päättyi joulukuussa 2022, 18 numerolla ja yhdellä vuosittain. Sarjan on kirjoittanut Tom Taylor ja kuvittanut John Timms. Sarjassa Jon ottaa haltuunsa isänsä viitan Teräsmiehenä ja hänelle uskotaan Maan suojelu, kun hänen isänsä (jonka tarinat tapahtuvat Action Comicsissa) on poissa Maasta. Sarjan lähtökohtaa on kuvattu nimellä "Totuus, oikeus ja parempi maailma".

Sarjassa Jon luopuu salaisesta henkilöllisyydestään pelastaakseen ryhmän opiskelijoita kouluampujalta. Yksi opiskelijoista, Jay Nakamura, paljastaa Jonille, että hän ylläpitää salaa "The Truth"-nimistä uutissivustoa, joka paljastaa salaisuuksia, joita valtamedia ei kerro, mukaan lukien diktatuurin alaisen saarivaltion Gamorran pakolaisten ahdinko heidän presidenttinsä Henry Bendixin toimesta. Jonista tulee Jayn liittolainen ja lopulta hän aloittaa suhteen hänen kanssaan, mikä paljastaa hänen olevan biseksuaali[24][25].

Sarja oli ehdolla GLAAD Media Award for Outstanding Comic Book -palkinnon saajaksi 34. GLAAD Media Awards -tapahtumassa[26].

Jon esiintyy kuusinumeroisessa minisarjassa, Adventures of Superman: Jon Kent, kirjoittajana Tom Taylor ja kuvittajana Clayton Henry. Ensimmäinen numero julkaistiin maaliskuussa 2023. Sarjassa Jon päätyy yhdessä Ultramiehen kanssa vaihtoehtoiseen maailmaan ja he kohtaavat Injustice-maailman Teräsmiehen, joka tappaa Ultramiehen ja yllättyneenä Jonin paljastettua hänelle olevansa tämän poika vaihtoehtoisesta maailmasta, Injustice-Teräsmies esittelee Jonille oman maailmansa, mutta Jonin huomattua, miten kyseisen maailman ihmiset pelkäävät häntä, hän kohtaa myöhemmin Batmanin ja tämän kapinallisryhmän, jotka kertovat hänelle tapahtumista, mitkä johtivat Teräsmiehen muuttumiseen pahaksi. Jon tajuaa kyseisen maailman Teräsmiehen tekevän väärin luvaten auttaa Batmania ja kapinallisia kukistamaan Injustice-Teräsmiehen ja tämän tyrannimaisen hallinnon. Jon myöhemmin kohtaa Jonathanin ja Marthan Yksinäisyyden Linnoituksessa ja saa kauhukseen tietää, että Injustice-Teräsmies on vanginnut Batmanin ja tämän kapinallisryhmän. Jon kukistaa Injustice-Teräsmiehen korruptoiman Oikeuden Puolustajien jäsenet yksi kerrallaan, vapauttaa Batmanin ja muut vangit ja kohtaa Injustice-Teräsmiehen taistellen tätä vastaan ja yrittää saada hänet tajuamaan tekemänsä virheet näyttämällä tälle oman maailmansa Lois Lanen videoviestin, mutta Kyborgi lähettää Jonin takaisin tämän omaan maailmaansa rakentamallaan aseella[27]. Palattuaan takaisin omaan maailmaansa Jon ymmärtää miksi hänen isänsä joutui aina pidättelemään voimiaan, koska hänen olisi ollut hyvin helppo tehdä samoin halutessaan.

Ensimmäinen Jonin kehittämä voima oli superkuulo. Muut voimat, haavoittumattomuus ja yli-inhimilliset voimat alkoivat ilmetä, kun Jon ja hänen äitinsä olivat hengenvaarassa. Jonin nuoresta iästä johtuen hänen voimansa ja kontrollinsa vaihtelevat usein hänen tunteidensa mukaan. Tämä paljastuu julkaisussa Superman vol. 4 #3, Jonin ainutlaatuisten ihmisen ja kryptonlaisten genomien vuoksi hänen voimansa kehittyvät ja mukautuvat edelleen, mikä johtaa johdonmukaisuuden puutteeseen hänen haavoittumattomuudessaan. Ja joskus hän on alttiina loukkaantumisille ja voi silti loukkaantua, vaikka kaikki hänen muut voimansa olisivat aktiivisia. Jonin voimien epävakauden paljastetaan myöhemmin olleen Manchester Blackin manipulointia. Jonin voimat palautuvat normaaliksi, kun Black on voitettu. Batmanin mukaan Jonin sekabiologiassa voisi olla potentiaalia, että hänestä tulee voimakkaampi kuin hänen isänsä Teräsmies.

Hänen voimiensa on osoitettu kehittyneen: lämpönäkö julkaisussa Superman vol. 4 #1, röntgenkatse julkaisussa Trinity voi. 2 #1, jäätävä hengitys teoksessa Superman vol. 4 #10, supernopeus ja parannettu näkemys Action Comicsissa #966, superhengitys Super Sonsissa #4, lentokyky Superman vol. 4 #25 ja tulipuhallus Super Sonsissa #11. Muita voimia ovat yli-inhimillinen kestävyys, teleskooppinen näkö, mikroskooppinen näkö, sähkömagneettinen spektrinäkö ja nopeutettu paraneminen. Isänsä tavoin Jon on herkkä taikuudelle ja kryptoniitille[28][29][30][31].

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Televisiosarjassa Superman & Lois Clarkilla ja Loisilla on kaksospojat, Jonathan Kent ja Jordan Kent. Jordan Elsass näytteli Jonathania kahdella ensimmäisellä tuotantokaudella, ja Michael Bishop näytteli kolmannen kauden hahmoa. Jordania esittää sarjassa Alex Garfin[32].
  • Kryptonin Argo Cityssä syntyneillä Clark ja Lois saavat pojan nimeltä Jonathan vuoden 2019 Arrowverse crossover -tapahtumassa "Crisis on Infinite Earths". Maailmaa järisyttävän Crisis-tapahtuman lopussa Clarkilla ja Loisilla on nyt kaksi poikaa. Crossover-tapahtumassa Elias ja Benjamin Hogewoning näyttelivät Baby Jonathania.

Animaatiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jon Kent esiintyi animaatiosarjassa Young Justice, jossa häntä ääninäytteli Grey Griffin.
  • Jon esiintyy cameo-roolissa animaatiosarjan Teen Titans Go! jaksossa "Chicken in the Cradle".
  • Jon Kent esiintyy animaatioelokuvassa Batman and Superman: Battle of the Super Sons, jossa häntä ääninäyttelee Jack Dylan Grazer. Elokuvassa 11-vuotias Jon, Teräsmiehen poika, huomaa, että hänellä on yli-inhimillisiä voimia, ja hänet sysätään supersankarien ja superpahisten maailmaan ja hän yhdistää voimansa Batmanin pojan Damian Waynen (ääninäyttelijänä Jack Griffo) kanssa vapauttaakseen Starron mielenhallinnan alle joutuneet vanhempansa ja pelastaakseen planeetan tullen Superpojiksi, joita heidän oli määrä olla[33].

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jon Kent esiintyi pelattavana hahmona DC Legends -pelissä.
  • Jon Kent Teräspoikana esiintyi pelattavana hahmona Lego DC Super-Villains -pelissä, jossa häntä ääninäytteli Yuri Lowenthal.
  • Jon Kent Teräspoikana esiintyi pelattavana hahmona DC Worlds Collide mobiilivideopelissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jurgens, Dan (w), Jurgens, Dan (p), Rapmund, Norm (i). "Superman Again" Convergence: Superman, no. 2 (Heinäkuu 2015)
  2. "Superman's Son is DC's New Superboy"
  3. "DC Unveils New Man of Steel With 'Superman: Son of Kal-El' Series (Exclusive)
  4. Lobdell, Scott; King, Jeff (w), Pagulayana, Carlo; Paz, Jason (p). "Domesday" Convergence, no. 1 (Kesäkuu 2015)
  5. Jurgens, Dan (w), Lee, Week (p). "Superman Again" Convergence: Superman, no. 1 (Kesäkuu 2015)
  6. Lobdell, Scott; King, Jeff (w), Pagulayana, Carlo; Segovia, Stephen; Pansica, Eduardo; Sciver, Ethan Van (p). "Last Stand" Convergence, no. 8 (Heinäkuu 2015)
  7. Jurgens, Dan (w), Weeks, Lee (p). "Arrival" Superman: Lois and Clark, no. 1 (Joulukuu 2015)
  8. Jurgens, Dan (w), Weeks, Lee (p). "Arrival VI" Superman: Lois and Clark, no. 6 (Toukokuu 2016)
  9. Jurgens, Dan (w), Weeks, Lee (p). "Arrival VII" Superman: Lois and Clark, no. 7 (Kesäkuu 2016)
  10. Tomasi, Peter J; Gleason, Patrick (w), Gleason, Patrick; Gray, Mick (p). "Son of Superman: Part 2" Superman, vol. 4, no. 2 (Syyskuu 2016)
  11. Tomasi, Peter J; Gleason, Patrick (w), Jimenz, Jorge (p). "Son of Superman: Part 3" Superman, vol. 4, no. 3 (Syyskuu 2016)
  12. Tomasi, Peter J; Gleason, Patrick (w), Gleason, Patrick; Gray, Mick (p). "Son of Superman: Part 4" Superman, vol. 4, no. 4 (Syyskuu 2016)
  13. Tomasi, Peter J; Gleason, Patrick (w), Mahnke, Doug; Mendoza, Jaime (p). "Son of Superman: Part 5" Superman, vol. 4, no. 5 (Lokakuu 2016)
  14. Tomasi, Peter J; Gleason, Patrick (w), Gleason, Patrick; Gray, Mick (p). "Son of Superman: Part 6" Superman, vol. 4, no. 6 (Marraskuu 2016)
  15. Tomasi, Peter J; Gleason, Patrick (w), Gleason, Patrick (p). "Superman Reborn part 3: Don't Pass Go" Superman, vol. 4, no. 19 (Toukokuu 2017)
  16. Jurgens, Dan (w), Mahnke, Doug (p). "Superman Reborn part 4" Action Comics, no. 976 (Toukokuu 2017)
  17. Jurgens, Dan (w), Barberi, Carlo (p). "The New World part 2" Action Comics, no. 978 (Kesäkuu 2017)
  18. Bendis, Brian Michael (w), Fabok, Jason (p). Man of Steel, vol. 2, no. 5, 6 (2018)
  19. Bendis, Brian Michael (w), Peterson, Brandon; Reis, Ivan (p). Superman, vol. 5, no. 7-9 (2019)
  20. "DC's SUPER SONS Unite For the First Time in SUPERMAN #10 - Cue Fun, Fireworks, Fights"
  21. Tomasi, Peter J; Gleason, Patrick (w), Gleason, Patrick; Gray, Mick (p). "In the Name of the Father: Part 1 and 2" Superman, vol. 4, no. 10, 11 (Tammikuu 2017)
  22. Bendis, Brian Michael (w), Peterson, Brandon; Reis, Ivan (p). Superman, vol. 5, no. 14-16 (2019)
  23. Bendis, Brian Michael (w), Romita, John Jr. (p). Action Comics, no. 1022-1028 (2020)
  24. TOM TAYLOR ON JON KENT TAKING OVER IN 'SUPERMAN: SON OF KAL-EL"
  25. "TOM TAYLOR DISCUSSES JON KENT IN SUPERMAN: SON OF KAL-EL"
  26. "GLAAD Announces Nominees For The 34th Annual GLAAD Media Awards"
  27. "Superman: Son of Kal-El Ending With #18, New Six-Issue Miniseries Debuts in 2023"
  28. Jurgens, Dan (w), Weeks, Lee (p). "Arrived V" Superman: Lois and Clark, no. 5 (Huhtikuu 2016)
  29. Jurgens, Dan (w), Weeks, Lee (p). "Arrival VI" Superman: Lois and Clark, no. 6 (Toukokuu 2016)
  30. Tomasi, Peter J; Gleason, Patrick (w), Gleason, Patrick (p). "Black Dawn: Part 1" Superman, vol. 4, no. 20 (Kesäkuu 2017)
  31. Johnson, Phillip Kennedy (w), Sampere, Daniel (p). "Warworld Rising, Part One" Action Comics, vol. 1, no. 1030 (Huhtikuu, 2021)
  32. "'Superman & Lois' Casts Couple's Sons As Jordan Elsass & Alexander Garfin Join the CW Series"
  33. ""Batman and Superman: Battle of the Super Sons"