Perry White

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Perry White
Perry White 1940-luvun animaatiossa.
Perry White 1940-luvun animaatiossa.
Luoja(t) Jerry Siegel
Wayne Boring
Ensi-
esiintyminen
Superman, numero 7 (marraskuu 1940)
Kustantaja DC Comics
Henkilötiedot
Ammatti päätoimittaja
Sukupuoli mies
Suhteet
Tutut Lois Lane
Clark Kent
Jimmy Olsen

Perry White on kuvitteellinen hahmo, joka toimii kuvitteellisen Daily Planet -lehden päätoimittajana Teräsmies-sarjakuvissa. Hahmon ensiesiintyminen oli marraskuussa 1940 Superman-lehden numerossa 7.

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

White toimi pitkään Planetin ulkomaan kirjeenvaihtajana ja kaupunkitoimituksessa ennen nousuaan Metropolisin suurimman sanomalehden johtoon. Hän on saavuttanut journalistiikan professorin arvonimen Metropolisin yliopistosta. White on entinen sikarien ketjupolttaja, mutta hän luopui tavasta sairastuttuaan keuhkosyöpään. Syövästä hän toipui syövästä kemoterapian avulla. Whiten mainitaan hänen voittaneen useita arvostettuja Pulitzer-palkintoja.

Elokuvassa Teräsmies ja uhka Auringosta Perry White hankkii itselleen osake-enemmistön lehdessään ja palauttaa välillä hänet syrjäyttäneen hemmotellun miljonääritytön ”modernisoiman” lehden tutulle konservatiiviselle linjalleen.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikkakin White on luonteeltaan vanhanaikainen ja ankara, on hän myös oikeudenmukainen ja innostava johtaja työntekijöilleen. Hän vastasi muun muassa Lois Lanen ja Clark Kentin palkkaamisesta Daily Planetin henkilökuntaan. White päätyy useasti riitoihin Lois Lanen kanssa; Lane on tunnetusti voimakastahtoinen rämäpää, mutta koska Lois on Daily Planetinparas reportteri, White antaa hänen pitää työnsä. Perry White vihaa sitä, että häntä kutsutaan ”Pomoksi”[chief] (tapa, johon Jimmy Olsen usein syyllistyy).

White käyttää usein huudahdusta: ”Kautta keisarin kummituksen” (engl. Great Caesar’s Ghost).

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmo on esiintynyt myös animaatioelokuvissa Superman: Brainiac Attacks, All-Star Superman, Superman: Unbound, The Death of Superman ja Reign of the Supermen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Adventures of Superman; The TV Series You Never Knew History Garage. Arkistoitu 22.8.2018. Viitattu 19.12.2020. (englanniksi)
  2. Ward, Kate: 'Our Gang,' 'Superman' actor Jackie Cooper dies. A love letter to the late Rascal Articles. 4.5.2011. Entertainment Weekly (EW). Viitattu 19.12.2020. (englanniksi)
  3. George Dzundza Biography (1945-) Film Reference. Advamed Inc. Viitattu 19.12.2020. (englanniksi)
  4. Perry White, Michael McKean, returns to SMALLVILLE Comic Book Movie. 20.1.2010. Best Little Sites LLC. Viitattu 19.12.2020. (englanniksi)
  5. Frank Langella joins ‘Superman’ cast Trib Live News. 5.4.2005. Trib Total Media. Viitattu 19.12.2020. (englanniksi)
  6. PERRY WHITE Behind the Voice Actors. Inyxception Enterprises, Inc. Viitattu 19.12.2020. (englanniksi)
  7. Schwerdtfeger, Conner: Laurence Fishburne Responds To Batman V Superman Criticism News. 12.2.2017. Cinema Blend. Viitattu 19.12.2020. (englanniksi)