Metropolis (Teräsmies)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Metropolis on Teräsmiehen kuvitteellinen kotikaupunki. Se esiintyi ensimmäisen kerran Action Comics -lehden numerossa 16 vuonna 1939. Teräsmies ei ole kotoisin Metropoliksesta, vaan hän varttui nuorukaiseksi Smallvillen pikkukaupungissa.

Metropoliksen sijainti on vaihdellut vuosien varrella, kuten monen muunkin DC Comicsin universumin paikan. Luultavasti se kuitenkin sijaitsee jossakin Yhdysvaltain itärannikon tienoilla. Joskus on vertauskuvallisesti sanottu, että Metropolis olisi New York päivällä ja Batmanin kotikaupunki Gotham City yöllä.

Televisiosarja Smallvillessä Metropolis on sijoitettu poikkeuksellisesti Kansasiin, noin 160 kilometrin päähän Smallvillestä. DC Universumin elokuvien mukaan Metropolis sijaitsee Delawaren rannikolla lahden toisella puolella New Jerseyssä Gotham Cityn ollessa sen sisarkaupunki. Metropolis on usein synonyymi New Troyn keskeiselle saarelle, mutta koko kaupunki kattaa myös Queensland Parkin, Park Ridgen ja Bakerlinen kaupunginosat. Kaupunki on kuuluisa tulevaisuuteen katsovasta, optimistisesta hengestään, johon viitataan sen lempinimellä "Huomisen kaupunki". Metropolis kasvoi alun perin Fort Hobin siirtomaa-etupostista, ja sen perustivat varhaiset eurooppalaiset uudisasukkaat vuonna 1661 Pohjois-Amerikan kolonisaation alussa. Se kasvoi tasaisesti yhdeksi maailman suurimmista kaupungeista, ja siitä tuli kuuluisa teknologiakeskus ja mediakeskus. Metropolisissa sanotaan asuvan yli 11 miljoonaa asukasta. Lisäksi mm supersankarit Booster Gold ja Black Lightning asuvat Metropolisissa.

Injustice-universumiin sijoittuvassa sarjakuvakuvatarinassa Jokeri tuhoaa Metropolisin ydinpommilla tappaen kaikki kaupungin asukkaat. Teräsmies kostaa tämän teon tappamalla Jokerin ja menetettyään kaiken, jonka vuoksi hän omisti elämänsä hän muuttuu diktaattoriksi ja päättää ottaa maan haltuunsa estääkseen uusien Jokerin kaltaisten superrikollisten synnyn.

Tunnetuimmat nähtävyydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Daily Planet Building, jonka katolla on suuri planeetanmuotoinen logo. Daily Planet on sanomalehti, jolle Teräsmiehen siviilihenkilöllisyys Clark Kent työskentelee. Jossakin vaiheessa se on myös ollut televisiokanava.
  • LexCorp-yhtymän (Lex Luthorin omistama monialayritys) L-kirjaimen muotoinen päämaja.
  • Itsemurhaslummi, Metropoliksen syrjäytyneiden asuinalue.
  • S.T.A.R. Labs, Yksityisomistuksessa olevan tieteellisen ajatushautomon merkittävä tieteellinen tutkimuslaitos.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.