Imperiex

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Imperiex
Luoja(t) Jeph Loeb
Ian Churchill
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Superman #153 (helmikuu 2000)
Henkilötiedot
Oikea nimi Imperiex-Prime
Henkilöllisyydet Galaksien tuhoaja
Voimat Kyky luoda alkuräjähdyksen ja energiasäteitä, jolla hän voi tuhota jopa Tuomiopäivän

Imperiex on kuvitteellinen hahmo, jonka loivat Jeph Loeb ja Ian Churchill. Hahmo esiintyi ensi kerran DC Comicsin kustantamassa sarjakuvassa Superman #153 helmikuussa 2000.[1] Hahmo pohjautuu suurelta osin Marvel-sarjakuvien Galactus-hahmoon.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperiex on puhdasta energiaa, joka käyttää humanoidimaisen näköistä jättiläismäistä haarniskaa. Hänet tunnetaan galaksien tuhoajana, ja Imperiex tuhosi muun muassa sotamaailman, jonka jälkeen Mongulin poika tuli varoittamaan maaplaneettaa Imperiexin tulosta. Mongul sai suostuteltua Teräsmiehen taistelemaan rinnallaan Imperiexiä vastaan, jonka he myös voittivat, saadakseen vain selville, että kyseessä oli klooni. Alkuperäinen Imperiex puolestaan on huomattavasti suurempi ja voimakkaampi olento, joka väittää huomanneensa epätäydellisyyttä maailmankaikkeuden rakenteessa ja suunnittelee sen tuhoamista luodakseen uuden ja täydellisen maailman. Tehdäkseen tämän hän suuntaa kohti maaplaneettaa, joka pitää maailmankaikkeutta koossa. Tuhotakseen maailmankaikkeuden Imperiex pyrki aiheuttamaan uuden alkuräjähdyksen. Tuolloin presidenttinä toiminut Lex Luthor kokosi maailman kaikki supersankarit yhteen mukaan lukien Yhdysvaltain armeijan taistellakseen Imperiexiä ja hänen joukkojaan vastaan. Taistelun aikana Lex Luthor aktivoi temporaalisen syrjäytysaseen maan päällä. Aseen energiat yhdistetään sitten Darkseidin Apokolips-energiaan ajallisen Boom Tuben luomiseksi. Uuden tehonlisäyksensä avulla Teräsmies pystyy kirjaimellisesti työntämään sotamaailman itsessään Boom Tuben läpi, lähettäen sekä Imperiex Primen että Brainiacin tajunnan takaisin alkuräjähdyksiin, tuhoten molemmat roistot yhteisillä ponnisteluilla samalla kumoten kaikki vaikutukset, joita heillä olisi ollut nykyhetkessä. Viimeisillä hetkillään Imperiex Prime tajuaa ironisella käänteellä, että epätäydellisyys, jonka hän oli havainnut universumissa, oli hän itse.

Huolimatta voitosta Imperiexin tuhoaminen ei säästänyt maaplaneettaa tappiolta, sillä sodan aikana kuoli noin kahdeksan miljoonaa ihmistä, sekä useita supersankareita, kuten Hippolyta, Maxima, kenraali Sam Lane, Vesimies, Tuomiopäivä, Guy Gardner ja Teräs.

Imperiex muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperiex esiintyi ensi kerran televisiossa animaatiosarjan Legion of Super Heroesin toisella tuotantokaudella, jossa hahmon äänenä toimi Phil Morris.[2] Imperiex oli muukalaisten orja, josta kehittyi voittamaton gladiaattori noin 3900-4000-luvulla ja vuosien ajan hänen loukkaantuessa pahasti hänen kehonsa osia korvattiin voimakkailla teknisillä osilla, jotka loi todella nuori tiedemies Abel. Prosessin päätteeksi ainoastaan Imperiexin aivot olivat jäljellä tämän orgaanisista elimistä. 4000-luvun alussa hän oli tuhonnut suurimman osan galakseista, jonka seurauksena eräs tiedemies K3NT loi Teräsmies-X:n tuhotakseen Imperiexin. Epäonnistuessaan tehtävässään hän palasi ajassa taaksepäin pyytääkseen apua 3000-luvun Avaruussankarien legioonalta, jonka seurauksena Imperiex oletti Teräsmies-X:n olleen kuollut ja varasti hänen aika-avaimen, jolla Imperiex matkasi myös 3000-luvulle. Tämän seurauksena Teräsmies-X yhdessä legioonalaisten ja alkuperäisen Teräsmiehen kanssa saivat taistella uudelleen Imperiexiä vastaan. Imperiex manipuloi Braniac 5n taipumaan alkuperäisen Brainiacin vaikutuksen alle, mutta Brainiac tuhosi Imperiexin, kun hän ei enää tarvinnut häntä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Imperiex (comic book character) Comic Vine Viitattu 5.7.2009 (englanniksi)
  2. Legion of Super-Heroes Season Two The Daily P.O.P. 8.8.2007 Viitattu 5.7.2009 (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.