Tanja Jääskeläinen (Salatut elämät)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tanja Jääskeläinen
Tanja Jääskeläinen kotonaan helmikuussa 2008 esitetyssä jaksossa.
Tanja Jääskeläinen kotonaan helmikuussa 2008 esitetyssä jaksossa.
Näyttelijä(t) Johanna Raunio
Kesto 2005–2009
Ensi-
esiintyminen
Osa 1137: Riku kohtaa auktoriteetin, jolle ei uhota (9. marraskuuta 2005)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 1822: Isabella on voron viemää
(10. marraskuuta 2009)
Henkilötiedot
Koko nimi Tanja Jääskeläinen (o.s. Rasi)
Ammatti liikenainen
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Rakkavaara, Suomi
Asuinpaikka Ranska
Suhteet
Sisarukset Helena Rasi (ei näytetty sarjassa)
Puoliso(t) Jarkko Peltonen (ex-avopuoliso)
Ismo Laitela (ex-kihlattu)
Antti Jääskeläinen (ex-aviopuoliso)
Lapset Riku Jääskeläinen (kuollut)
Juulia Autio (kuollut)
Sisarusten lapset Ami Vainio (siskon poika)
Muut sukulaiset Niko Vainio (siskonpojan adoptiopoika)
Hanna Salin (serkun tytär, kuollut)
Sofia Salin (serkun tyttärentytär)

Tanja Jääskeläinen (o.s. Rasi, es. Johanna Raunio) on kuvitteellinen hahmo suomalaisessa saippuasarjassa Salatut elämät.

Hahmon kaari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tanja muutti Helsinkiin, koska Lasse Sievinen oli hänet pyytänyt paikalle huolestuttuaan Rikun alkoholismista. Hän viihtyi Pihlajadulla marraskuusta 2005 marraskuuhun 2009 eli noin neljä vuotta. Hän ehti kokea menetyksiä ja onnen tunteita sekä työskenteli monessa eri yrityksessä. Tyttärensä Juulian kuoleman jälkeen Tanja oli aluksi pitkään poissa tolaltaan, kunnes rakastui naapuriinsa Jarkko Peltoseen. Jarkon itsetuhoiset ajatukset kuitenkin saivat Tanjan epäröimään ja hän katkaisi suhteen. Tanja järkyttyi kuultuaan Jarkon muuttavan Ranskaan. Tanja tajusi rakastavansa Jarkkoa edelleen ja päätti lähteä tämän mukaan. Myöhemmin Jarkon poika Miro Holm muutti heidän perässä Ranskaan erottuaan tyttöystävästään Oona Kivirannasta.

Marraskuussa 2010 Jarkko vieraili Pihlajakadulla liike-asioiden vuoksi ja kertoi, että heidän elämänsä Tanjan kanssa Ranskassa on onnellista. Tanja pyöritti silloin viinitilaa ja Jarkko puolestaan hoiti Jardinin asioita yhdessä Miron kanssa.

Perhe ja rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tanja oli sarjaan saapuessaan vielä naimisissa Antti Jääskeläisen kanssa. He erosivat Antin petollisuuden seurauksena vuonna 2006. Tanjalla oli kaksi lasta, Riku Jääskeläinen ja Juulia Autio, jotka molemmat ovat kuolleet. Rikun syntymän jälkeen, Kristo Päivinen raiskasi Tanjan.[1] Tanja ei ikinä kertonut raiskauksesta poliisille ja raiskauksen seurauksena hän tuli raskaaksi.[2] Tanjan synnyttämä tytär Juulia adoptoitiin Antin painostuksesta toiseen perheeseen[2] ja tämä löysi äitinsä vasta aikuisiällä. Juulia sai tietää Tanjan olevan hänen äitinsä keväällä 2008.[3] Riku menehtyi auto-onnettomuuden seurauksena syksyllä 2006 ja Juulia kuoli Kentaurin räjähdyksessä vuonna 2009. Tanja syytti itseään poikansa kuolemasta.

Tanjalla on ollut poikansa parhaan ystävän Ossi Puolakan kanssa seksisuhde, josta Riku sai tietää ja lähti humalassa ajamaan autolla ja kolaroi vakavasti. Myöhemmin Tanja rakastui Ismo Laitelaan ja he jopa kihlautuivat, mutta erosivat Ismon lyötyä niin Tanjaa[4] kuin hänen tytärtään Juuliaakin.[5] Sen jälkeen hän päätyi avoliittoon Lasse Sievisen kanssa, mutta tämä alkoi haikailemaan entisen vaimonsa perään ja erosi Tanjasta. Sittemmin Tanja rakastui Jarkko Peltoseen ja he muuttivat yhdessä Ranskaan asumaan.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tanja ja hänen ex-aviomiehensä Antti omistivat Rakkavaara-nimisen laskettelukeskuksen. Näihin aikoihin Tanjan ja Antin yhteinen poika Riku oli vielä lapsi. Antti petti Tanjaa moneen otteeseen. Tanjalle viimeinen niitti oli petos noin 25-vuotiaan Sirpa-nimisen naisen kanssa. Tanja tuli neuvottelemaan Snow Teamin ostamisesta tultuaan Helsinkiin vahtimaan poikaansa Rikua. Elina Taalasmaa kuitenkin osti Snow Teamin Tanjan nenän edestä. Siitä huolimatta Tanja oli Snow Teamissa töissä pitkään, kunnes irtisanoutui.

Jätettyään Snow Teamin taakseen Tanja osti Pihlajakadun lähettyvillä sijaitsevan Stellans-myymälän syksyllä 2007 ja sai näin työttömälle miesystävälleen Ismo Laitelalle työpaikan. Myöhemmin Ossi palkkasi Tanjan töihin perustamaansa kiinteistövälitysfirmaan Happy Homesiin. Tanjaa alkoi huolestua Ossin raha-asioista, jotka olivat huonosti. Ossin menettäessä muistinsa Tanja alkoi tosissaan huolestua Happy Homesin tulevaisuudesta ja lopulta hän ainoana vaihtoehtonaan osti Happy Homesin itselleen.

Muutettuaan Ranskaan Tanja alkoi pyörittämään viinitilaa miesystävänsä Jarkko Peltosen kanssa.

Tyyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tanja on vaaleahiuksinen, tyylikäs, ja elegantti nainen. Tanjalla on erittäin rouvamainen ja siisti tyyli. Tanja pukeutuu mielellään vaaleanpunaiseen ja turkoosiin. Tanjalla on myös moneen otteeseen nähty vaaleanvihreä takki. Tanjan asunnon sisustuskin kertoo hieman naisen elegantista mausta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Selviää jaksossa 1497: Nooran kunnianhimot saavat kummia aikaan (12.2.2008)
  2. a b Selviää jaksossa 1498: Lauran mielikuvitus laukkaa kummitustalolla (13.2.2008)
  3. Tapahtuu jaksossa 1505: Tanja kutsuu menneisyytensä kylään (25.2.2008)
  4. Ismo lyö Tanjaa jaksossa 1489: Sofian sydän kokee viimeisen kolauksen (31.1.2008)
  5. Tapahtuu jaksossa 1525: Ismon ärsytyskynnys ylittyy (26.3.2008)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.