Steve Eminger

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Steve Eminger
Steve Eminger.png
Henkilötiedot
Syntynyt 31. lokakuuta 1983 (ikä 30)
Woodbridge, Ontario, Kanada
Kansalaisuus Kanadan lippu Kanada
Pelipaikka puolustaja
Seura
Seura New York Rangers
Sarja NHL
Pelinumero 44
Pelaajaura
Pääsarjaura 2002–
Aik. seurat
NHL-varaus 1. kierros, numero 12, 2002
Washington Capitals

Steve Eminger (s. 31. lokakuuta 1983 Woodbridge, Ontario) on kanadalainen jääkiekkoilija, joka pelaa puolustajana NHL-joukkue New York Rangersissa. Hän on voittanut junioreiden MM-hopeaa Kanadan paidassa 2003.

Pelaajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fyysisestä pelistään tunnettu Eminger aloitti jääkiekkouransa OHL-joukkue Kitchener Rangersissa vuonna 1999. Hänet varattiin ensimmäisellä kierroksella numerolla 12 Washington Capitalsiin NHL:n varaustilaisuudessa 2002. Hän teki Capitalsin kanssa heti sopimuksen. Hän pelasi NHL-dybyyttinsä heti kauden ensimmäisessä ottelussa. Hän pelasi Capitalsissa 17 ottelua, mutta hänet tiputettiin sen jälkeen takaisin alas Kitcheneriin pelaamaan. Tässä tapauksessa oli myös onni onnettomuudessa, sillä Eminger voitti Kitchenerissä Memorial Cupin.

Jätettyään juniorijääkiekon pelaamisen Eminger jatkoi Capitalsissa ja sen AHL-kumppani Portland Piratesissa. Vaikka Emingerin uran ennusteet olivat korkealla, hän osoittautui niitä huonommaksi. Kausi 2007–2008 oli hänen sopimuksensa viimeinen. Hän pelasi kauden aikana vain 20 runkosarjaottelua. Pudotuspeleissä Capitals oli kuitenkin tuhoutumassa vammoihin ja Eminger pantiin suureen rooliin kokoonpanossa. Näissä pudotuspeleissä Eminger löysi paikkansa ja näytti olevansa vankka puolustaja. Vuoden 2008 NHL:n varaustilaisuudessa Capitals kauppasi Emingerin ja 84. varauksensa Philadelphia Flyersille. Tilalle Philadelphia antoi ensimmäisen kierroksen varauksensa.

Henkilökohtainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eminger on naimisissa Lindsay Emingerin kanssa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Steve Eminger New York Rangers. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Steve Eminger