Snake’s Revenge

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Snake’s Revenge
Pelin eurooppalaisen version kansikuva.
Pelin eurooppalaisen version kansikuva.
Kehittäjä Konami
Julkaisija Konami (EU)
Ultra Games (NA)
Pelisarja Metal Gear
Julkaistu
  • NA huhtikuu 1990
  • EU 26. maaliskuuta 1992
Lajityyppi hiiviskelypeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta NES
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Snake’s Revenge on Konamin kehittämä hiiviskelypeli, joka julkaistiin vuonna 1990 Nintendo Entertainment System -konsolille.

Peli on jatko-osa ensimmäisen Metal Gear -pelin NES-käännökselle, eikä sen kehittämisestä vastannut Metal Gear -pelisarjan isänä tunnettu Hideo Kojima, vaan pelin suunnittelijoina toimivat A. Nozaki ja Takeshi Fujimoto. Peliä ei myöskään julkaistu kotimaassaan Japanissa vaan ainoastaan länsimaissa; syyksi on arveltu edellisen NES-pelin myyntiluvut sen myytyä pelkästään Yhdysvalloissa yli miljoona kappaletta.

Koska Kojima teki jatko-osansa Metal Gear 2: Solid Snake samana vuonna MSX2-tietokoneelle, on Snake’s Revenge tätä nykyä kaanoniin kuulumaton peli. Huolimatta siitä että Kojima ei ollut NES:lle käännettyjen Metal Gearin ystävä, hän on haastattelujen perusteella ilmaissut suhtautuneensa vähemmän penseämmin Snake’s Revengeen kuin sen NES-edeltäjäänsä, jota hänen tiedetään inhonneen.[1][2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Solid Snake rahtilaivan sisällä Metal Gearien ympäröimänä.

Kolme vuotta Outer Heavenin tapauksen jälkeen FOXHOUND on saanut selville, että eräällä Lähi-idän valtiolla on hallussaan Metal Gear ja se suunnittelee työstävänsä siitä uudenlaista mallia. Luutnantiksi ylennetty Solid Snake lähetetään paikan päälle suorittamaan Operaatio 747:ää yhdessä John Turnerin ja Nick Myerin kanssa. Viidakossa Snake soluttautuu sisälle tukikohtaan Johnin harhautettua vartijoita jäämällä tarkoituksella vangiksi. Tukikohdassa Snake saa selville, että vihollinen on kuljettamassa massatuotettuja Metal Geareja rahtialuksella, jonne soluttauduttaan Snake tuhoaa sen sisältämän aselastin ja upottaa aluksen ja pakenee ryhmänsä helikopterin avustuksella.

Tekemästään huolimatta Snake saa kuulla, että vihollinen on tällä välin saanut heidän toisessa tukikohdassaan valmiiksi uuden mallinsa, Metal Gear 2:en, jonka FOXHOUND saa selville tukikohtaan soluttautuneen kaksoisagentin Jenniferin välityksellä. Snake lähtee kohti tukikohtaa soluttautuen vihollisen junaan, jossa hän päätyy taisteluun Johniksi tekeytyneen vihollisen kanssa. Kohdattuaan viimein Jenniferin tukikohdassa Snake saa tietää, että vihollisten komenraja suunnittelee laukaisevansa ydinaseita ympäri maailmaa. Päästyään viholliskomentajan piilopaikkaan myös paikalle saapunut Nick haavoittuu kuolettavasti ja Jennifer joutuu vihollisten vangiksi paljastuttuaan.

Viimein Snake kohtaa viholliskomentajan, joka paljastuu Outer Heavenin tapauksesta hengissä selvityneeksi Big Bossiksi, joka on ehostettu kyberneettisin ruumiinosin. Snake kukistaa Big Bossin, pelastaa Jenniferin ja tuhoaa Metal Gear 2 -protyypin ennen lähtölaskentaa. Snaken suoritettua onnistuneesti Operaatio 747:n YK juhlistaa tapausta julistamalla kansainvälisen rauhanpäivän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Arkistoitu kopioHideo Kojima: Game Guru, Movie Maniac (Waybacked) gamerstoday.com. Arkistoitu 3.11.2005. Viitattu 7.1.2020. (englanniksi)
  2. Nintendo Power 6/11 - Power Profiles: Hideo Kojima, sivut 74–79

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.