Sandrew Metronome

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sandrew Metronome, lyhyemmin Sandrew, Metronome on kansainvälinen tuotemerkki, jolla on pitkät perinteet viihdealalla aina 1930-luvulta asti.

Vuosikymmenien ajan Sandrew Metronome oli yksi Pohjoismaiden johtavista toimijoista alalla. Yhtiön liikevaihto muodostui sen hallinnoiman sisällön käyttämisestä perinteisillä jakelualustoilla, kuten teattereissa, kotiviihteessä ja televisiossa. Sandrew Metronome omisti myös elokuvateattereita Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa ja oli alan kakkonen Pohjoismaissa.

Sandrew Metronome toimi useiden vuosien ajan Warner Bros. -yhtiön tuottamien elokuvien jakelijana Pohjoismaissa, ja lisäksi se oli hankkinut Focus Featuresin, Miramaxin, Pathén ja Lionsgaten elokuvuen pohjoismaiset levitysoikeudet. Sandrew Metronome irrotettiin Schibsted Media Groupista vuonna 2013, jolloin sen osti joukko sijoittajia.

Sittemmin yhtiön liiketoiminta on asemoitu uudelleen, ja yhtiö keskittyy nyt voimakkaasti viihdesisällön tarjoamiseen digitaalisille jakelukanaville ja siihen sijoittamiseen.

Sandrew Metronomella on runsaasti arvokasta aineetonta omaisuutta sekä kaupallisesti menestyvää ja kriitikoiden arvostamaan viihdesisältöä, kuten elokuvien, televisiosarjojen ja musiikin levitysoikeuksia. Yhtiön elokuvavalikoimaan kuuluvat mm. seuraavat palkitut elokuvat: Perikato, The Queen, Lost In Translation, Oopperan kummitus ja Volver – paluu.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.