Sandokai

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee budoseuraa. Sandokai on myös Shitou Xiqianin kirjoittama runo.

Sandokai ry on budolajien harrastajien seura, joka perustettiin vuonna 1979 Keravalla. Seura keskittyi aluksi aikidoon, judoon ja karateen eli kolmeen budolajiin. Tämän vuoksi seura sai nimekseen Sandokai - "san" merkitsee japaniksi kolmea. Nykyään Sandokaissa harrastetaan aikidoa, jujutsua, taidoa ja taijiquania. Seuralla on harjoituksia sekä Keravalla että Järvenpäässä.

Aikidotoiminta Sandokaissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sandokain Aikidojaoksen pääopettajana toimii Kari Tamminen. Tammisen johdolla Sandokai on harjoittanut yhteistoimintaa Endo-shihanin kanssa vuodesta 1987.[1]

Sandokai ry:n Aikidoharjoitukset pidetään Keravalla sijaitsevalla harjoitussalilla eli dojolla osoitteessa Eerontie 1.[2] Harjoituksia on joka ilta ja lisäksi useana aamuna viikossa. Myös junioreille löytyy omat harjoitusaikansa.

Sandokain aikidojaos on saanut Suomessa ensimmäisenä aikidotoiminnasta Sinetin. Sinetti on Nuori Suomi -järjestön myöntämä laatutae laadukkaasta lasten ja nuorten parissa tehdystä työstä heidän liikuntaharrastuksensa hyväksi.[3] Sandokai on järjestänyt jo usean vuoden ajan Keravan perinteisen kesäleirin, joka pidetään heinäkuun alussa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.