Roy Lassiter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Roy Lassiter (s. 9. maaliskuuta 1969 Washington D.C.) on yhdysvaltalainen jo uransa päättänyt jalkapalloilija. Lassiterin pelipaikka oli hyökkääjä.

Seurajoukkueura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen ammattilaisuraansa Lassiter pelasi jalkapalloa North Carolina State Universityn joukkueessa. Yliopistouran jälkeen Lassiter siirtyi kesällä 1992 pelaamaan Costa Rican sarjaan. Costa Ricassa Lassiter pelasi aina tammikuuhun 1996 asti, jolloin hän siirtyi takaisin Yhdysvaltoihin Tampa Bay Mutinyn riveihin. Lokakuussa 1996 hän siirtyi lainalle Italiaan, Serie A:n Genovaan. Laina päättyi maaliskuussa seuraavana vuonna ja Lassiter palasi Tampaan. Tampasta hän siirtyi maaliskuussa 1998 D.C. Unitedin riveihin, jossa pelasi hieman vajaa kaksi vuotta. Washingtonista Lassiter siirtyi tammikuussa 2000 Floridaan Miami Fusionin joukkueeseen ja sieltä vuoden kuluttua Kansas City Wizardsin riveihin. Kansasissa Lassiter viihtyi vain heinäkuuhun 2001 kunnes palasi takaisin Washingtoniin. Washingtonista Lassiter siirtyi vielä tammikuussa 2003 Virginia Beach Marinersin joukkueeseen ja sieltä edelleen vuoden kuluttua Laredoon. Laredo Heat SC jäi Lassiterin uran viimeiseksi joukkueeksi ja hän ilmoitti lopettamispäätöksestään tammikuussa 2005.

Maajoukkueura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdysvaltain maajoukkueessa Lassiter debytoi 25. tammikuuta 1992. Kaikkiaan maajoukkueessa kertyi pelejä 30 ja niissä hän teki neljä maalia.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roy Lassiterin poika Ariel pelaa myös jalkapalloa ja edustaa ruotsalaista GAIS Göteborg seuraa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]