Montreuil

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Pariisin esikaupunkia. Myös Pas-de-Calais'n departementissa Montreuil-niminen kaupunki, josta on eri artikkeli.
Montreuilin sjainti Pariisin kartalla
Boulevard Rouget de Lisle

Montreuil on Pariisin esikaupunkialue, hallinnollisesti kunta (commune), 6,6 kilometrin päässä Pariisin keskustasta Île-de-Francen alueella Seine-Saint-Denis'n departementissa. Sen pinta-ala on 8,92 neliökilometriä ja asukasluku 101 587. Asukastiheys on 11 388,7 asukasta neliökilometrillä[1].

Montreuilin nimi oli alun perin Monasteriolum, joka on keskiajan latinaa ja tarkoittaa pientä munkkiluostaria. Montreuilin asutus alkoikin ensin kehittyä juuri munkkiluostarin ympärille. Se on kuuluisan Bois de Vincennes-puiston lähellä.

Suurin osa Montreuiln asukkaista on pied-noireja, jotka ovat lähinnä Algeriassa syntyneitä ranskalaisia. Montreuilissa on kolme metroasemaa. Montreuil kehittyi Ranskan kuninkaiden Ludvig XIV:n ja Ludvig XVI:n aikana jolloin se oli ylhäisön asuinaluetta. Myöhemmin siitä tuli taiteilijoiden alue, Lumièren veljekset ja Georges Méliès ovat asuneet Montreuilissa. Montreuil on yksi Euroopan tiheimmin asutuista esikaupunkialueista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Résultats du recensement de la population 2006 Institut National de la Statistique et des Études Économiques. Viitattu 3. elokuuta 2009. (ranskaksi)
Tämä Ranskaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.