Manhunt 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Manhunt 2
Kehittäjä Rockstar London (PC, PS2, PSP)
Rockstar Toronto (Wii)
Rockstar Vienna
Julkaisija Rockstar Games
Jakelija Take-Two Interactive, Nintendo eShop ja PlayStation Store
Suunnittelija Christian Cantamessa
Pelisarja Manhunt
Pelimoottori RenderWare
Julkaistu NA 29. lokakuuta 2007
UK 31. lokakuuta 2008
Microsoft Windows
NA 6. marraskuuta 2009
Lajityyppi selviytymiskauhu, toiminta, hiiviskely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus BBFC: 18
PEGI: 18+
ESRB: M
USK: kielletty
IFCO: 18
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 2, PlayStation Portable, Wii
Jakelumuoto DVD, optinen levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Manhunt 2 on Rockstar Gamesin vuonna 2007 julkaisema jatko-osa Manhunt-pelille. Peli on julkaistu Microsoft Windowsille, PlayStation 2:lle, PlayStation Portablelle ja Wiille.

Peli valmistui vuonna 2007, mutta ikärajavalvojat asettivan sen kieltoon liian väkivaltaisuuden vuoksi. Yli kymmenen leikkauksen jälkeen peli tuli myyntiin syksyllä 2008. Peli on edelleen kielletty Isossa-Britanniassa. Pelin ikäraja on 18 vuotta.

Pelin uudistuksia on fanien vaatimat ympäristötapot, ja nyt myös ampuma-aseilla voi tehdä teloituksia.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ukkosmyrsky saa Dixmorin mielisairaalan turvajärjestelmän pois päältä, jolloin vankisellien ovet aukeavat ja vangit hyökkäävät hoitajien kimppuun. Vangit Daniel Lamb ja Leo Kasper onnistuvat pakenemaan laitoksesta. Amnesiasta kärsivä Daniel ei muista menneisyyttään tai sitä, kuinka hän joutui laitokseen. Leon ohjaamana Daniel löytää vanhan asuntonsa ja lääkkeen, jonka Leo sanoo Danielin jättäneen itselleen jos hän unohtaisi menneisyytensä. Lääke saa Danielin muistamaan välähdyksiä menneisyydestään. Daniel ja Leo lähtevät selvittämään Danielin menneisyyttä samalla kun palkkionmetsästäjät ja mysteerisen organisaation, ”Projektin”, agentit jahtaavat heitä.

Daniel saa tietää olleensa huipputiedemies, joka on työskennellyt salaisessa ”Pickman-projektissa”. Kyseessä on hallituksen rahoittama aseohjelma, johon kuului aivopesua ja mielenhallintatekniikkaa. Projektin päämäärä oli luoda täydellinen salamurhaaja, ja tuottaakseen tämän he loivat ”Pickmanin sillan”, aivoimplantin, joka sisälsi koulutetun salamurhaajan persoonallisuuden ja taidot ja joka pystyttäisiin aktivoimaan käskystä. Teoriassa kaksi persoonallisuutta pystyisivät olevaan henkilön mielessä tietämättä toisistaan. Ideana oli kauko-ohjata salamurhaaja tekemään tehtävänsä ja palata alkuperäiseen persoonaan jolla ei olisi muistia teoistaan, jolloin hän olisi immuuni kuulusteluissa.

Danielin yhdistettyä vihjeitä ja muistettua enemmän menneisyyttään, hän ja Leo päättävät etsiä tohtori Whyten, joka tutki projektia ja oli Danielin työtoveri. Ennen kuin he löytävät hänet, heidät tainnutetaan. Daniel herää Whyten huoneesta, jossa tämä kertoo Danielille totuuden. Kuusi vuotta aikaisemmin Daniel suostui itse koekaniiniksi projektiin, jotta voisi maksaa perheensä velat palkkiorahoilla. Kun implantti istutettiin Danieliin, se vioittui aiheuttaen dissosiatiivisen identiteettihäiriön, minkä seurauksena Daniel pystyi kommunikoimaan suoraan implantissa olleen persoonallisuuden kanssa, joka paljastui Leoksi. Whyte selittää Leon olevan vaarallisen epävakaa ja toimineen vastoin Danielin tahtoa alusta saakka. Leo istutti persoonallisuutensa Danielin persoonallisuuden tilalle saaden hänet tekemään tuhoa kaupungilla murhaten poliiseja ja projektin jäseniä, tuhoten projektin tiedot Danielista ja Leosta ja lopulta murhaten Danielin vaimon tarkoituksenaan saadan täysi hallinta Danielin mielestä heikentämällä tämän todellisuudentajua. Projekti kuitenkin sai lopulta Danielin/Leon kiinni pyyhkien tämän muistin, polttivat hänen kotinsa ja asettivat tämän mielisairaalaan, jossa he yrittivät tuloksetta tutkia implanttia ja korjata vian.

Kun Daniel hahmottaa totuuden, hän yrittää tuhota Leon lopullisesti. Hän päätyy syvään hypnoottiseen tilaan ja kohtaa Leon. Daniel onnistuu päästämään irti vaimonsa kuoleman aiheuttamasta syyllisyydestä ja tappaa Leon saaden mielensä hallintaansa. Myöhemmin Daniel herää autiolla tiellä muistinsa menettäneenä. Hän löytää kirjekuoren, jossa hänelle toivotetaan onnea ja kerrotaan osoite hänen uudelle asunnolleen. Hänen nimekseen kerrotaan David Joiner. Daniel alkaa kävellä kaupunkia kohti.

Pelin pahassa lopetuksessa Leo onnistuu saamaan Danielin mielen ja ruumiin täysin hallintaansa. Daniel palaa tajuihinsa sairaalassa, ja Whyte kertoo Danielin olleen kolme viikkoa tajuttomana. Whyte luulee puhuvansa Danielille ja kysyy onko tämä kunnossa, jolloin Daniel toteaa haluavansa palata työskentelemään sillan parissa. Daniel katsoo itseään peilistä ja näkee Leon hahmon katsovan häntä.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.