Mami hoitaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mami hoitaa
Keeping Mum
Ohjaaja Niall Johnson
Käsikirjoittaja
  • Niall Johnson
  • Richard Russo
Tuottaja
  • Julia Palau
  • Matthew Payne
Säveltäjä Dickon Hinchliffe
Kuvaaja Gavin Finney
Leikkaaja Robin Sales
Lavastaja
  • Simon Lamont
  • Crispian Sallis
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdistynyt kuningaskunta
Tuotantoyhtiö Summit Entertainment
Levittäjä Fórum Hungary
Netflix
Ensi-ilta
Kesto 103 min
Alkuperäiskieli englanti
Tuotto 18 575 768 $
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Mami hoitaa (engl. Keeping Mum) on brittiläinen komedia vuodelta 2005, jonka pääosissa nähdään Rowan Atkinson, Kristin Scott Thomas, Maggie Smith ja Patrick Swayze.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raskaana oleva Rosie Jones matkustaa junassa, kun konduktööri havaitsee tavaravaunussa hänen isosta matkalaukustaan vuotavan verta. Kuulustelussa Rosie kertoo matkalaukun sisältävän hänen aviomiehensä ja tämän rakastajansa ruumiit paloiteltuna. Rosie tuomitaan vankeuteen.

43 vuotta myöhemmin Wallopin pikkukylässä kirkkoherra Walter Goodfellow valmistelee kiireisenä saarnaansa kirkollispäiviään varten, täysin tietämättömänä perheensä sisäisistä ongelmista. Hänen vaimonsa Gloria on tyytymätön heidän seksielämäänsä ja alkaa salasuhteeseen amerikkalaisen golfopettajansa Lancen (Patrick Swayze) kanssa. Walterin nymfomaani 17-vuotias tytär Holly koluaa kaikki kylän pojat läpi ja polttaa pilveä. Poika Petey on koulun häiriköiden kiusanteon kohteena. Kaikki kuitenkin muuttuu kun kotiapulainen Grace (Maggie Smith) muuttaa taloon.

Grace alkaa havainnoida perheen ongelmia. Naapuri Brownin jatkuvasti öisin haukkuva jackrusselinterrieri Clarence, joka valvottaa Gloriaa, Peteyn kiusaaminen ja Glorian ja Lancen salasuhde. Grace alkaa ratkaisemaan ongelmia omalla tavallaan. Ensiksi hän tappaa Clarencen ja sittemmin koiraansa etsivän Brownin. Seuraavaksi Grace käy peukaloimassa Peteyn kiusaajien polkupyörien jarruja. Grace havaitsee eräänä yönä Lancen videokuvaamassa huoneessaan riisuuntuvaa Hollya ja tappaa tämän silitysraudalla. Walterin tuskaillessa saarnansa valmistelussa, Grace ehdottaa häntä lisäämään huumoria omaan uskoonsa ja että Walter voi edelleen rakastella vaimoaan kuten Laulujen laulussa kerrotaan. Walter saa saarnansa valmiiksi ja lähtee kirkollispäiville.

Gloria ja Holly näkevät televisiota katsoessaan uutisen, jossa kerrotaan Gracen vapautumisesta vankilasta ja hänen syytteistään. Paljastuu, että Grace on Rosie, Glorian äiti. Gloria raivoaa äidilleen ettei ongelmatilanteita muiden kanssa voi ratkaista tappamalla. Grace toteaa että tästä asiasta hän on ollut aina lääkäreiden kanssa eri mieltä. Teehetken jälkeen he päättävät, etteivät kerro Walterille, Peteylle eivätkä muille tapahtuneesta.

Kun kylän asukas tulee valittamaan kirkon epäsiisteistä kukkaistutuksista ja haluaa tulla sisälle puhumaan asiasta, Grace aikoo tappaa hänet paistinpannulla. Gloria kuitenkin ehtii estää tämän, mutta naapuri saa sydänkohtauksen ja kuolee. Walter palaa takaisin kotiin ja näkee ruumiin, muttei tajua että tämä on kuollut. Tämän jälkeen Grace lähtee talosta kun katsoo, että kaikki perheen ongelmat on korjattu.

Lopussa Walter keskustelee vesihuollon työntekijöiden Bobin ja Tedin, jotka kertovat että heidän talonsa takana oleva lampi pitää tyhjentää liiallisen levän vuoksi. Gloria kutsuu miehet sisään teelle.

Elokuva päättyy vedenalaiseen kohtaukseen, jossa näytetään lampeen upotetut ruumiit, sisältäen Bobin ja Tedin.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Rowan Atkinson   Walter Goodfellow  
 Kristin Scott Thomas   Gloria Goodfellow  
 Tamsin Egerton   Holly Goodfellow  
 Toby Parkes   Petey Goodfellow  
 Maggie Smith   vanhempi Rosie Jones/Grace Hawkins  
 Patrick Swayze   Lance  
 James Booth   naapuri Brown  
 Patrick Monckton   Bob  
 Rowley Irlam   Ted  
 Liz Smith   valittava asukas