Luettelo televisiosarjan Transformers: Prime hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo televisiosarjan Transformers: Prime ja -elokuvan Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising hahmoista ja heistä jatkosarjassa Transformers: Robots in Disguise.

Autobotit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Optimus Prime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Optimus Prime Autobottien suurin, vahvin ja älykkäin johtaja. Hän haluaa voittaa Decepticonit vaarantamatta ihmisiä. Hän oli ennen sotien alkua arkistovirkailija nimeltä Orion Pax, kunnes tuli Primeksi saatuaan Primukselta Johtajuuden Matriisin. Hän muuntautui aluksi pitkäpuskuriseksi rekka-autoksi ja myöhemmin joka maastoon sopivaksi tutkimus- ja taisteluajoneuvoksi.

Elokuvassa Optimus lähtee Wheeljackin kanssa hakemaan decepticoneilta piilottamaansa säiliön, jossa on ikikipinä. Heidän palattuaan Optimus joutuu tyhjentämään säiliön Johtajuuden Matriisiin vangitakseen Unicronin vastakipinän. Tämän takia hänestä tulee yhtä ikikipinän kanssa ja hän joutuu uhraamaan itsensä saadakseen Cybertronille elämää eli uusia kipinöitä.

Jatkosarjassa Primejen henget pelastivat Optimuksen kipinän. Tämä vaelteli todellisuuden ja Primejen maailman välillä, ilmestyen toisinaan näkyinä Bumblebeelle. 1. kauden lopussa Primet herättävät Optimuksen takaisin henkiin pysäyttämään Megatronuksen, mutta oli suuren osan 2. kaudesta heikkona muilta Primeilta lainatun voiman palauttamisesta. Muuntautuu rekka-autoksi.

Ratchet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ratchet on Autobottien lääkintämies. Hän tuntee Optimuksen paremmin kuin muut, mutta ei tottunut paljastamaan ihmisille olemassaoloaan tai päästämään näitä tukikohtaan. Hänelle Autobottien tulevaisuus merkitsee enemmän kuin muille. Megatronin kukistuttua Ratchet päättää jäädä Maahan. Muuntautuu ambulanssiksi.

Elokuvassa Ratchet kutsutaan Cybertronille auttamaan pahasti haavoittunutta Ultra Magnusta.

Jatkosarjassa Cybertronin uusi suurneuvosto "karkotti" Ratchetin lähettämällä tämän vangitsemaan sotarikollisia ja uhaten häntä vankilalla, jos hän kieltäytyisi. Hänen työparinaan toimii Mini-Con nimeltä Undertone. Ratchet Saapui Combiner Force -kauden lopussa Maahan toistamiseen osana Optimus Primen kokoamaa ryhmää.

Arcee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arcee on ryhmän naispuolinen Autobotti. Hän on ryhmän pienin Autobotti, mutta myös sulavaliikkeinen, nopea ja voimakas. Hänellä on traumoja kumppaniensa Tailgaten ja Cliffjumperin menettämisestä. Hän on Jack Darbyn suojelija ja muuntautuu Kawasaki Ninja 250 R -moottoripyöräksi.

Bulkhead[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suurikokoinen Bulkhead on Autoboteista vahvimpia. Hänellä on kuitenkin paljon tunteellisuutta. Hän on Miko Nakadain suojelija ja entinen Romuttajien jäsen. Hän muuntautuu Lamborghini LM002 -maastoautoksi.

Jatkosarjassa Bulkhead saapui Combiner Force -kaudella Maahan Optimuksen kutsumana ja tapasi Bumblebeen ryhmän näiden altistuttua Wingcoden levittämälle taudille.

Bumblebee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bumblebee oli ensimmäinen Maahan saapunut Autobotti. Megatron tuhosi hänen äänimekanisiminsa Cybertronilla hänen kieltäydyttyä kertomasta tietoja, ja siksi hän kommunikoi ääntelyiden ja piipitysten avulla. Hän sai äänensä takaisin vasta sarjan lopussa. Hän on Raf Esquivelin suojelija ja muuntautuu fiktiiviseksi "Urbana 500" -muskeliautoksi.

Elokuvassa Optimuksen lähdettyä, kahden uuden predaconin ilmestyttyä, Ultra Magnuksen kärsittyä pahoj vammoja taistelussa näitä vastaan ja Unicronin tultua Cybertronille Megatronin kehossa Bumblebee ottaa johtajan roolin. Hän tiiminsä kansa yrittää pidätellä Unicronia Optimuksen tuloon saakka.

Jatkosarjassa Bumblebee on päähenkilö, jolle Cybertronin uusi Autobotteihin vihamielisesti suhtautuva hallinto oli antanut hänen sotasaavustuksistaan huolimatta työn pelkkänä katujen partioijana, mutta saatuaan viestin Optimukselta, hän siirtää itsensä laittomasti avaruussillalla Maahan jahtaamaan Alchemorista paenneita Decepticon-vankeja.

Wheeljack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wheeljack on Bulkheadin entinen taistelutoveri Romuttajien ryhmästä. Entisen ryhmänsä taistelutavoilleen omistautuneempana hän ei ole tottunut Optimus Primen tai Ultra Magnuksen käskyihin. Työskenteli aluksi yksin ja liittyi Optimuksen ryhmään vasta Beast Hunters -kaudella, kun hänen Jackhammer-aluksensa tuhoutui. Muuntautuu Lancia Stratosia muistuttavaksi urheiluautoksi.

Smokescreen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Smokescreen on nuori ja kärsimätön Cybertronin Eliittijoukkojen kouluttama soturi ja vastannut itse Optimuksen mentorin, Alpha Trionin, suojelemisesta. Hän liittyi Optimus Primen ryhmään jaksossa Uusi tulokas. Hän muuntautuu Lotus Exige -urheiluautoksi.

Ultra Magnus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ultra Magnus on Romuttajien entinen komentaja ja yksi Optimuksen ylimmistä luutnanteista, joka nuodattaa pilkuntarkkaa sotilasprotokollaa, mihin muut Autobotit eivät ole enää tottuneet, varsinkaan Wheeljack. Hän saapui Maahan Iron Will -aluksellaan jaksossa Hajallaan. Muuntautuu pitkäpuskuriseksi rekka-autoksi.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Cliffjumper oli Arceen hyvä ystävä ja taistelutoveri. Hän kuoli Starscreamin tappamana sarjan ensimmäisessä jaksossa. Hän palasi seuraavassa jaksossa hetkellisesti Terrorconina. Häntä mainitaan ja nähdään takaumissa muutamissa jaksoissa. Hän muuntautui Dodge Challengeriksi.
  • Tailgate oli Arceen taistelutoveri ennen Cliffjumperia. Hän kuoli ennen sarjan tapahtumia Airachnidin tappamana. Hänet nähdään muutamassa takaumassa vain epäselvästi.
  • Alpha Trion on Optimuksen mentori ja yksi alkuperäisistä Primeista. Hän lähetti Iaconin arkistoissa säilytetyt Autobottien reliikit ja Decepticoneilta takavarikoidut sota-aseet aikoinaan Maahan. Jakson Kapina mukaan hän on oletettavasti kuollut.
  • Seaspray on Romuttaja, jonka Dreadwing räjäytti ennen jakson Riehujat tapahtumia. Häntä ei nähdä sarjassa, mutta hänen aluksensa nähdään kyseisessä jaksossa takaumassa, jossa hän räjähtää.

Decepticonit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Megatron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Megatron on Decepticonien johtaja, joka nimesi itsensä yhden 13 alkuperäisen Primen mukaan. Hän oli ennen gladiaattori ja Optimuksen entisen minän, Orion Paxin, hyvä ystävä, mutta Megatronin yritettyä vaatia Cybertronin suurneuvostolta Primen arvoa ja vakuuttaa väkivallan olevan oikea keino hallita Cybertronia, Orion vastusti tätä. Kateudesta siitä, että neuvosto piti Orionia parempana ehdokkaana Primeksi, Megatron aloitti sodan vastustajiaan vastaan. Hän käyttää sota-aseenaan pimeää energonia, Unicronin verta. Sarjan viimeisessä jaksossa viimeisessä taistelussa Bumblebee yrittää tuoda tähtimiekkaa Optimukselle, mutta Megatron ampuu häntä tappavasti. Optimus raivostuu tästä ja pääsee niskan päälle. Kuitenkin pimeän tähtimiekan avulla Megatron pääsee takaisin voitolle ja on tappamassa Optimusta, kun omegalukon cybermaterian avulla elpynyt ja äänensä takaisin saanut Bumblebee iskee tähtimiekan Megatronin rintaan ja sen läpi. Tämän jälkeen Megatron kuolee ja putoaa pimeän tähtimiekan kanssa Maahan. Tämän jälkeen Starscream ja Shockwave pakenevat ja autobotin ovat voittaneet sodan. Megatron halveksii Maan ajoneuvoja ja muuntautuu alkuperäiseen ajoneuvomuotoonsa, cybertronilaiseksi suihkukoneeksi.

Elokuvassa pimeän energonin takia Megatron ei pääse ikikipinään. Tätä Unicron käyttää hyväkseen ja siirtää vastakipinänsä Megatronin ruumiiseen, jonka uudistaa. Hän matkaa Cybertroniin, jonka haluaa tuhota. Autobotit kuitenkin onnistuvat pysäyttämään hänet ja poistamaan vastakipinän Megatronin ruumiista. Megatron kuitenkin jää henkiin, mutta Unicronin hallitessa Megatronin ruumista, hän vähän väliä kidutti tätä. Tämän takia Megatron menettää halunsa taistella ja lähtee Cybertronilta.

Starscream[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Starscream on Megatronin oikea käsi sotilastoimissa. Hän mieluummin hiipii vihollistensa läheisyyteen, kuin hyökkäisi suoraan, mikä tekee hänestä hyvin vaarallisen. Starscream pyrki myös kerran johtajaksi Megatronin tilalle. Hän lähti maanpakoon jaksossa Kumppanit, mutta sai tilaisuuden palata Decepticoneihin jaksossa Liitäntä ja siitä lähtien hän pysyi täysin uskollisena Megatronille. Muuntautuu F-16 Fighting Falcon -hävittäjäksi.

Elokuvassa Strascream on haudannut vihansa Shockwavea kohtaan ja on liittoutunut tämän kanssa. He aikovat tehdä Predacon-armeijan. Starscream tuo fossiileita ja Shockwave kloonaa nista predaconeja. He onnistuivat tekemään jo kaksi, Skylynxin ja Darksteelin. Pian he löytävät predaconien "hautausmaan", jossa on lukuisten predaconien jäänteet. Hetken kuluttua Megatronin kehoa hallitseva Unicron saapuu paikalle ja pian hän herättää predconit henkiin armeijakseen. Tämän seurauksena Strascream pakenee. Elokuvan lopussa hän saapuu Darkmount-linnaan, jonne saapuvat myös kostonhimoiset Predaking, Skylynx ja Darksteel, jotka aikovat käydä Starscreamin kimppuun. Kohtaus kuitnekin päättyy ennen kuin näin ehtii käydä.

Jatkosarjassa selviää, että hän yritti paeta predaconeilta Darkmountissa, kunnes päätyi eräiden aseiden luo, joilla tappoi heidät. Hän löysi myös laboratorion, jonka testiputkissa oli seitsemän Weaponizer Mini-Conia, jotka oli kaapattu nuorina ja geneettisesti muokattuna. Hän löysi Megatronin tiedostoista teorian, jota Megatron ei ehtinyt kokeilla. Jos kaikki seitsemän Mini-Conia antaisivat voimaa yhdelle isännälle, niin hänen voimansa vetäisi vertoja jopa Primelle. Kun hän vapautti Mini-Conit, niin he karkasivat häneltä. Tämän takia hän palkkasi Shadelockin ja hänen palkkionmetsästäjä-kätyrit etsimään heidät. Jos hän saisi Mini-Conit käsiinsä, hän käyttäisi niiden antamaa voimaa Megatronin tuhoamiseen. Kuitenkin Bumblebeen ryhmä ja Optimus estivät hänen aikeensa.

Soundwave[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soundwave on viestintäpäällikkö ja Megatronin uskollisin palvelija, joka pyrkii selvittämään kaikki salaliitot häntä vastaan. Soundwavella ei ole kasvoja ja hän puhuu toisinaan toistamalla tallenteita toisten puheista. Vain jaksossa Miinus yksi hän puhuu omalla äänellään. Hänellä on pitkät lonkerot, mutta hänen tärkein työkalunsa on hänen rinnassaan piileskelevä työläisensä Laserbeak. Hän muuntautuu MQ-9 Reaper -tiedustelulennokiksi.

Jatkosarjan toisella kaudella Soundwave matkasi Megatronin perässä Maahan, minkä jälkeen kadotti tämän. Myöhemmin hän Fixitin avulla pääsee vapaaksi väliaikaisesti. Hän myös heittää Bumblebeen varjovyöhykkeelle. Kuitenkin samassa jaksossa Bumblebee tiiminsä kanssa onnistuu vapauttamaan Bumblebeen ja lähettämään Soundwaven takaisin. Combiner Force -kaudella hän yritti paeta taas varjovyöhykkeeltä lähettämällä Activator Mini-Coneja varastamaan Bee-tiimin Decepticon-pyydykset. Hän myös luopui hiljaisuuden valastaan. Hän myös yritti Steeljaw'n ryhmän avustuksella kutsua Megatronin takaisin Maahan, tietämättä tämän luopuneen Decepticonien johtajuudesta. Kuitenkin Optimus ja Bumblebee onnistuvat vangitsmaan Soundwaven, minkä jälkeen Optimus vie hänet oikeudenkäyntiin Cybertronille. 2. kaudella Soundwave näytti samanlaiselta kuin Transformers: Prime -sarjassa ja myös muuntautui samaksi. Hänellä oli myös apurina Laserbeak. Combiner Force -kaudella hän otti uuden muodon ja muuntautui futuristiseksi maastoautoksi.

Knock Out[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Knock Out on narsistinen ja tärkeilevä lääkintämies, joka raivostuu pienestäkin naarmusta ja tahrasta maalipinnassaan. Knock Out on Starscreamin ystävä. Hän muuntautuu punaiseksi urheiluautoksi, joka muistuttaa Aston Martin DBS V12 -mallia.

Breakdown[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Breakdown oli Knock Outin huligaanimainen assistentti ja Bulkheadin vanha vihollinen. Airachnid surmasi hänet jaksossa Ristitulessa, minkä jälkeen M.E.C.H. löysi hänen jäänteensä ja Silasin jäätyä Nemesis Primen alle, hänen kehonsa yhdistettiin Breakdownin jäänteisiin. Breakdown ja myöhemmin Silas muuntautuivat panssariautoksi.

Airachnid[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Airachnid on hämähäkkimäinen Decepticon, joka vuosia sitten kappaasi Arceen ja Tailgaten ja tappoi jälkimmäisen. Hän oli tappamassa myös Arceeta, mutta Cliffjumper ja Bumblebee ehtivät pelastaa hänet. Airachind työskentelee mieluummin yksin, mutta hän palasi Decepticoneihin väliaikaisesti jaksossa Vetovoimaa ja oli Starscreamin ohella toinen Megatronia vastaan juonitellut Decepticon. Jaksossa Ristitulessa Megatron käskee Dreadwingin tappaa Airachnidin ja suosittelee ottamaan mukaan myös jonkun toisen. Dreadwing ottaa mukaan Breakdownin, mutta Airachnid tajuaa tilanteen ja alkaa ärsyttämään Breakdownia, joka raivostuu. Tämän jälkeen Airchnid tekee hänelle ansan, tappaa hänet ja lähtee omille teilleen löytäen myös Insecticoneita, joita pystyy hallitsemaan. Jaksossa Armada Airachind vahingossa astuu taistelussa Insecticonin koteloon, jolloin vaipuu staasiin ja Autobotit ottavat kotelon tukikohtaansa. Jaksossa Synkin hetki Megatron tuhotuttaa Autobottien tukikohdan. Airachnid selviää ja hänet siirretään Decepticonien alukseen. Jaksossa Jano zombimainen vampyyri Silas vapauttaa Airachdinin staasista ja yrittää imeä tältä energonia. Lyhyen taistelun jälkeen Airachnid tappaa Silasin. Tämän jälkeen Airachnid ottaa Insecticonit hallintaansa ja menee tappamaan Megatronia, mutta Soundwave lähettää heidät Cybertronin kuuhun, jossa paljastuu, että Silas onnistui puremaan Airachnidia, josta tuli sitten vampyyri. Silas onnistui vain puremaan Airachnidia, joten tämä pysyy järjissään. Airachind muuntautui RAH-66 Comanche -helikopteriksi.

Dreadwing[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dreadwing on entinen Etsijöiden kapteeni, joka jaksossa Riehujat saapui Maahan kostamaan kaksoisveljensä Skyquaken kuoleman. Dreadwingin osoitettua suurta uskollisuutta, Megatron tekee hänestä uuden oikeankädenmiehensä. Dreadwing saa surmansa jaksossa Uudistumisia Megatronin tappaessa hänet selkärankaan ampumalla hänen yritettyään tappaa Decepticoneihin palanneen Starscreamin, joka häpäisi Skyquaken kuoleman nostamalla tämän kuolleista. Hän muuntautui F-35 Lightning II -hävittäjäksi.

Shockwave[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shockwave on Megatronin oikea käsi tieteessä. Hän on usein Starscreamin kateuden kohteena. Shockwave yritti kauan sitten Arceeta ja Cliffjumperia hyväksi käyttäen saada avaruussiltaansa Maan koordinaatit. Hän onnistuu, mutta Arcee ja Cliffjumper räjäyttävät sillan. Shockwave oli räjähdyshetkellä sillan sisällä, joten hänen luultiin kuolleen, mutta hän selvisi ja onnistui parantamaan itsensä. Jaksossa Darkmount, Nevada hän pääsee Knock Outin avulla Maahan ja toi mukanaan Predaconien kloonaamiseen käytettävää teknologiaa. Hän muuntautuu cybertronilaiseksi panssarivaunuksi.

Elokuvassa Shockwave on liittoutunut Strascreamin. He yrittävät luoda predacon-armeijan kloonaamalla fossiileita. He ovatkin onnistuneet luomaan jo kaksi, Skylynxin ja Darksteelin. Myöhemmin he löytävät lukuisia predaconien jäännöksiä. Hetken kuluttua paikalle tulee myös Unicronin hallitsema Megatron, joka pian herättää predaconit henkiin. Tämän seurauksena Starscream pakenee, mutta Shockwave ihmettelee, kun Unicronin predacoinien herätys on vastoin tiedettä. Hän ei pääse karkuun ja yrittää taistella predacon-terroconeja vastaan, mutta ei pärjää. Hän kuitenkin selviää. Viimeiseksi hänet nähdään, kun Predaking todistaa taistelussa Skylynxia ja Darksteelia vastaan olevansa heistä vahvin. Taistelun lopulla Shockwave ehdottaa predaconien käyttävän voimiaan johonkin loogiseen. Kohtaus loppuu tähän eikä selviä hyökkäsivätkö predaconit kostonhimoisina Shockwaven kimpuun vai jättävätkö henkiin.

Sotilaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vehiconit roimivat Decepticonien jalkaväkisotilaina. Niitä on kahdenlaisia: tavallisia purppuranvärisiksi EcoJet -muskeliautoiksi tai cybertronilaisiksi lentokoneiksi muuntautuvia yksiköitä ja hopeisia Etsijöihin lukeutuvia lentokykyisiä yksilöitä. Elokuvassa osa vehiconeista on vangittu ja osa auttaa Cybertronin jälleenrakennuksessa.
  • Insecticonit ovat hyönteiseksi muuntautuvia ja osittain eläimellisesti käyttäytyviä Decepticoneja. Megatron jätti muutaman niistä Cybertronille horrokseen ja vartioon mahdollisen Autobotin varalta. Airachnid löysi jaksossa Ristitulessa Maasta parven niitä ja loi niistä itselleen armeijan, mutta jaksossa Armada nämä kääntyvät Megatronin puolelle Airachnidin vaivuttua väliaikaisesti staasiin. Jaksossa Jano heidät karkotettiin Airachnidin mukana Cybertronin kuuhun. Heistä ainoat nimeltään mainitut ovat Hardshell ja Bombshock.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Skyquake oli Decepticonien Etsijä ja Dreadwingin kaksoisveli, joka oli vuosia staasissa Maassa. Hän esiintyi elävänä vain jaksossa Mestarit ja oppilaat, jossa Bumblebee tappoi tämän. Starscream herättää hänet pimeällä energonilla epäkuolleeksi jaksossa Varjovyöhyke. Hän muuntautui kaksoisveljensä tavoin F-35 Lightning II -hävittäjäksi.
  • Makeshift on muotoaan muuttava Decepticon-vakooja. Esiintyi vain jaksossa Huijari, jossa Decepticonit kidnappaavat Wheeljackin ja muuttavat Makeshiftin hänen näköisekseen. Autobotit menevät lankaan ja Makeshiftin pitää vain avata portaali Decepticonien alukselle. Kuitenkin Autobottien maasilta on epäkunnossa, joten hän ei pysty tekemään sitä. Bulkhead tajuaa, ettei hän ole oikea Wheeljack. Hän todistaa olevansa oikeassa, mutta maasilta ehtii tulemaan kuntoon ja Makeshift melkein pääsee siitä Miko panttivankinaan. Kuitenkin silloin Decepticoneilta paennut oikea Wheeljack tulee sillasta ja lyhyen taistelun jälkeen voittaa Makeshiftin jä heittää tämän sillasta alukselle. Makeshift kuitenkin onnistui saamaan tietää, missä Autobottien tukikohta on. Kuitenkin ennen kuin hän ehtii kertomaan, hän räjähtää Wheeljackin asettaman pommin takia. Hän ei muuntaudu jaksossa ja hänen oikea olomuotonsa nähdään vain epäselvästi.

Predaconit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Predaking on Predaconien johtaja, jonka Shockwave kloonasi fossiilisoituneista jäännöksistä ollessaan Cybertronilla. Hän näytti aluksi pelkältä oranssimustalta lohikäärmemäiseltä pedolta, kunnes paljasti osaavansa muuntautua ja puhua. Hän otti käyttöön nykyisen nimensä omaksuakseen Maasta löytyneiden aiempien Predacon-kloonien jäännöksistä kloonattavien yksilöiden komentajuuden. Jaksossa Synteesi hän julistautui itsenäiseksi Decepticoneista hänen saatuaan tietää Megatronin suunnittelleen muiden kloonauksen alla olleiden Predaconien tuhon. Elokuvassa Darksteelin saatua tietää kahdesta muusta elävästä predaconista hän lähtee etsimään heitä. Hän myös kohtaa Unicronin hallitseman Megatronin, jolle häviää, vaikka taisteleekin petona. Unicron jättää hänet kuitenkin henkiin. Myöhemmin hän löytää Darksteelin ja Skylynxin ja voittaa nämä taistelussa, jolloin hänestä tulee heidän johtajansa. Tämän jälkeen he auttavat autobotteja predacon-terroconeja vastaan. Elokuvan lopussa he kostonhimoisina seuraavat Starscreamia Darkmountiin. Jatkosarjassa selviää, että Starscream löysi Darkmountista aseita, joilla tappoi predaconit.
  • Darksteel muuntautuu sinivalkoiseksi ja oranssiksi kotkan ja karhun yhdistelmäksi. Darksteel ei suhtaudu asioihin vakavasti ja siksi nauraa usein. Hän esiintyy vain elokuvassa Predacons Rising.
  • Skylynx muuntautuu sinivalkoiseksi ja punaiseksi lohikäärmeeksi. Skylynx on luonteeltaan hyvin itsevarma, eikä aina tottele käskyjä. Hän esiintyy vain elokuvassa Predacons Rising.

Ihmiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jack Darby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jackson "Jack" Darby on 16-vuotias poika, joka työskentelee KO Burgerissa. Kun hän tapasi Autobottisuojelijansa, Arceen, hän suhtautui tähän niin kuin tämä olisi hänelle kuin isosisko. Jack on yleensä erittäin älykäs ja tekee kaikkensa tehdäkseen tyttöihin vaikutuksen.

Miko Nakadai[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miko Nakadai on 15-vuotias japanilaissyntyinen tyttö, joka on innostunut Amerikan popkulttuurista. Hän pitää kovasti sekä metalli- että punk-musiikista. Pelottomana hänellä on hyvä ystävyyssuhde Bulkheadin kanssa. Hän kuitenkin toisinaan hiipii salaa taistelupaikoille Autobottien huomaamatta.

Raf Esquivel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rafael "Raf" Esquivel on 12-vuotias, hiljainen ja ujo poika ja se, joka yleensä joutuu paniikkiin vaaran tullen, mutta on aina paikalla, kun Autobotit tarvitsevat ihmisteknologian tuntemusta, mitä Ratchetilla ei ole. Rafin tieto on aina pelastanut niin ihmisiä kuin Autobottejakin. Raf on myös ihmisistä ainut, joka ymmärtää suojelijansa, Bumblebeen, äännähtelyjä.

Erikoisagentti William Fowler[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erikoisagentti William Fowler on harvoja ihmisiä, jotka ovat ennen sarjan alkua tietäneet Autobottien olosta Maassa. Hän ei haluaisi uskoa, että vain Autobotit voisivat taistella Decepticoneja vastaan. Fowler on ihastunut Jackin äitiin, Juneen.

Hoitaja June Darby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hoitaja June Darby on Jackin äiti, joka työskentelee sairaanhoitajana. Hän sai tietää Autoboteista jouduttuaan kerran M.E.C.H.:in ja Airachnidin vangiksi.

M.E.C.H.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

M.E.C.H. on terroristiorganisaatio, joka on kiinnostunut cybertronilaisesta tekniikasta. Ensimmäisellä kaudella he keräsivät vain tietoja transformereista, mutta toisella kaudella he rakensivat oman kauko-ohjattavan transformerin, Nemesis Primen.

Silas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leland "Silas" Bishop on M.E.C.H.:in johtaja ja entinen eversti, joka työskenteli Projekti Damokleen kanssa, kunnes erotettiin. Kun Optimus tuhosi hänen ohjaamansa Nemesis Primen, sen jäännökset romahtivat Silasin päälle haavoittaen tätä vakavasti. Jaksossa Inhimillinen tekijä hänen elintoimintonsa yhdistettiin Breakdownin jäännöksiin. Tämän jälkeen hän otti käyttöön uuden nimen, C.Y.L.A.S. eli Kyberneettis-Symbioottinen Laajennus (engl. Cybernetic Life Augmented by Symbiosis) ja surmasi muut M.E.C.H.:in jäsenet ja yritti liittyä Decepticoneihin, mutta hänen epäonnistuttua vakuuttamaan Megatron, Decepticonit vangitsivat hänet. Jaksossa Jano Knock Out testaa Silasiin, joka on yhä robottina, Rachetin jaksossa Vahvempi, nopeampi luomaa ja käyttämää synteettistä energonia, joka teki Rachetista paremman taistelijan, mutta ilkeämmän ja armottomamman. Knock Outin testatessa Silasiin tätä energonia Starscream tulee paikalle ehdottaen, että Silasiin laitettaisiin pimeää energonia, jotta Megatron voisi ohjata tätä kuin nukkea. Se tehdään Knock Outin vastustuksesta huolimatta, mutta Silasista tulee zombimainen vampyyri, joka imee muista boteista energonia tehden myös näistä zombimaisia vampyyrejä. Silas pääsee aluksella pakoon ja vapauttaa Airachnidin, jolta yrittää imeä energonia. Pienen taistelun seurauksena Airachnid tappaa Silasin.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sierra on Jackin ihastus.
  • Vince on koulukiusaaja, joka haastoi Jackin katuralliin jaksossa Hurjastelua.
  • Kenraali Bryce on agentti Fowlerin esimies, joka suhtautuu epäluuloisesti Autobotteihin. Nähdään vain jaksossa Kuulustelu, jossa Fowlerin pitää vakuuttaa Bryce siitä, että botit saavat hoidettua Decepticonit ja että henkilövahinkoja sattuisi mahdollisimman vähän tai Fowleria uhkaisi sotaoikeus ja Autobottien tukikohtaa lakkautus. Bryce mainittaan muutamassa muussa jaksossa.
  • Vogel on New Yorkin metrotyöläinen, joka nähtiin vain jaksossa Tunnelissa ja mainittiin jaksossa Myrkkyä.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Unicron on olento, jonka veri, pimeä energon, on Megatronin käyttämä energianlähde. Hän on transformerien luojan, Primuksen, ilkeä vastine. Primus 13 alkuperäisen Primen avulla kukisti hänet ja hän jäi leijumaan avaruuteen, kunnes Maa muodostui hänen ympärilleen. Hän heräsi jaksossa Yksi nousee, osa 1 planetaarisen järjestäytymisen seurauksena, mutta Optimus vaivutti hänet takaisin uneen jaksossa Yksi nousee, osa 3. Hän palaa elokuvassa Predacons Rising, jossa ottaa Megatronin ruumiin hallintaansa ja uudistaa sitä. Hän myös kertoo, että Optimus vaivutti uneen vain fyysisen osan. Hän matkaa Cybertronille, jonka haluaa tuhota. Hän kohtaa Bumlebeen, Smokescreenin, Arceen ja Bulkheadin Darkmount-linnassa, mutta nämä onnistuvat pakenemaan. Hän päättää hankivansa lisävoimia, jotta voisi tappaa autobotit. Tämän jälkeen hän löytää Predakingin, jonka voittaa, minkä jälkeen hän katsoo tämän mieleen, josta näkee paikan, jossa on lukuisa predaconien jäännöksiä. Hän matkaa paikalle ja herättää nämä henkiin armeijakseen. Autobotit ja predaconit eivät pysty pidättelemään epäkuolleita predaconeja, kun nämä matkaavat Cybertronin sydämeen. Kuitenkin Optimus onnistuu vangitsemaan Unicronin vatsakipinän ennen kuin predacon-terroconit onnistuvat pääsemään ytimeen asti.
  • Terrorcon on nimitys kaikista pimeän energonin luomista epäkuolleista transformereista.
  • Scrapletit ovat pienestä koostaan huolimatta Cybertronin vaarallisimpia tuholaisia, sillä ne syövät metallia, jota transformerit ovat.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Peter Cullen  Optimus Prime / Orion Pax, sivuäänet  
 Jeffrey Combs  Ratchet, sivuäänet  
 Sumalee Montano  Arcee, Rafin äiti  
 Kevin Michael Richardson  Bulkhead, Makeshift, Nemesis, sivuäänet  
 James Horan  Wheeljack, sivuäänet  
 Nolan North  Smokescreen, sivuäänet  
 Michael Ironside  Ultra Magnus  
 Will Friedle  Bumblebee  
 Frank Welker  Megatron, Soundwave, sivuäänet  
 Steve Blum  Starscream, Bombshock, sivuäänet  
 Daran Norris  Knock Out, sivuäänet  
 Adam Baldwin  Breakdown  
 Gina Torres  Airachnid  
 Tony Todd  Dreadwing  
 David Sobolov  Shockwave, sivuäänet  
 Peter Mensah  Predaking  
 Josh Keaton  Jack Darby, M.E.C.H.:n kirurgi, Tailgate, sivuäänet  
 Tania Gunadi  Miko Nakadai  
 Andy Pessoa  Raf Esquivel  
 Ernie Hudson  William Fowler  
 Markie Post  June Darby  
 George Takei  Alpha Trion  
 John Noble  Unicron  
 Alexandra Krosney  Sierra  
 Clancy Brown  Silas  
 Dwayne Johnson  Cliffjumper (Pimeys nousee)  
 Billy Brown  Cliffjumper (2. kausi)  
 Richard Green  Skyquake  
 David Kaye  Hardshell, sivuäänet  
 Brad Raider  Vince  
 Robert Forster  kenraali Bryce  
 John DiMaggio  Vogel  
 Reggie Bannister  sivuäänet  

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Peter Cullen  Optimus Prime  
 Frank Welker  Megatron  
 Steve Blum  Starscream, Darksteel  
 Jeffrey Combs  Ratchet  
 Will Friedle  Bumblebee  
 James Horan  Wheeljack  
 Michael Ironside  Ultra Magnus  
 Peter Mensah  Predaking  
 Sumalee Montano  Arcee  
 John Noble  Unicron  
 Daran Norris  Knock Out  
 Nolan North  Smokescreen, Skylynx  
 Kevin Michael Richardson  Bulkhead  
 David Sobolov  Shockwave  

Robots in Disguise[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Will Friedle  Bumblebee  
 Peter Cullen  Optimus Prime  
 Jeffrey Combs  Ratchet  
 Kevin Michael Richardson  Bulkhead  
 Steve Blum  Starscream  
 Frank Welker  Soundwave  

Suomenkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Pekka Lehtosaari  Optimus Prime, Orion Pax (1. kauden jakso 26)  
 Jari Salo  Ratchet, sivuäänet  
 Susa Saukko  Arcee  
 Jussi Wahlgren  Bulkhead (kaudet 1–2), Shockwave (2. kausi), Alpha Trion (2. kausi), sivuäänet  
 Osku Ärilä  Bulkhead (3. kausi), Shockwave (3. kausi)  
 Kimmo Härmä  Smokescreen (2. kausi), Wheeljack, Knock Out, Tailgate, kenraali Bryce, sivuäänet  
 Riku Korhonen  Smokescreen (3. kausi), Bumblebee, sivuäänet  
 Rauno Ahonen  Ultra Magnus  
 Arto Nieminen  Megatron, Soundwave, sivuäänet  
 Tero Koponen  Starscream, M.E.C.H.:n kirurgi, Nemesis, Alpha Trion (3. kausi), Bombshock, sivuäänet  
 Juhani Rajalin  Breakdown, Dreadwing, Silas (kaudet 1–2), Cliffjumper, Vogel, Hardshell, sivuäänet  
 Ella Pyhältö  Airachnid, Rafin äiti  
 Jukka Pihlajaniemi  Predaking, Orion Pax (2. kauden jaksot 1–3)  
 Petrus Kähkönen  Jack Darby  
 Amy Burgess  Miko Nakadai  
 Aarni Hyökki  Raf Esquivel  
 Petri Hanttu  William Fowler, sivuäänet  
 Tarja Alexander  June Darby, Sierra  
 Markus Bäckman  Unicron  

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Pekka Lehtosaari  Optimus Prime  
 Petri Hanttu  Bumblebee  
 Susa Saukko  Arcee  
 Juhani Rajalin  Bulkhead, Darksteel  
 Kimmo Härmä  Smokescreen, Knock Out  
 Jari Salo  Ratchet, Wheeljack, Shockwave  
 Markus Bäckman  Ultra Magnus, Unicron  
 Arto Nieminen  Megatron  
 Tero Koponen  Starscream, Predaking  
 Rauno Ahonen  Skylynx  

Robots in Disguise[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Riku Korhonen  Bumblebee  
 Pekka Lehtosaari  Optimus Prime  
 Jari Salo  Ratchet  
 Kari Leppälä  Starscream