Luettelo televisiosarjan Game of Thrones saamista palkinnoista ja ehdokkuuksista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Luettelo Game of Thronesin saamista palkinnoista
Game of Thrones 2011 logo.svg
Kaikki voitot ja ehdokkuudet yhteensä
Yhteensä 23 42
Alaviitteet

Game of Thrones on yhdysvaltalainen televisiosarja, jonka ovat luoneet David Benioff ja D. B. Weiss. Sarja perustuu George R. R. Martinin fantasiakirjasarjaan Tulen ja jään laulu. Game of Thrones on ollut ehdolla yli 50 palkintoon joista se on voittanut 16. Voitettuihin palkintoihin lukeutuvat Peter Dinklagen Primetime Emmy sekä Golden Globe -palkinnot.[1][2]

Palkinnot ja ehdokkuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emmy-palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peter Dinklage voitti Emmyn vuonna 2011 ja oli myös ehdolla vuonna 2012.

Game of Thrones oli vuonna 2011 ehdolla 13 Primetime Emmy -palkintoon, joista se voitti kaksi.[3] Peter Dinklage voitti parhaan miessivuosan Emmyn roolistaan Tyrion Lannisterina.[1] Palkinto oli Dinklagen ensimmäinen Emmy. Toinen Emmy tuli Creative Arts -kategorioissa parhaasta alkutunnuksen suunnittelusta. Vuonna 2012 sarja voitti kuusi Creative Arts Emmy -palkintoa. Yhteensä se oli ehdolla 12 Emmy-palkintoon.[4] Uusia Creative Arts -ehdokkuuksia olivat paras leikkaus ja yksikamera-sarjan Art Direction.[4] Sarja oli mukana myös uudessa kategoriassa ”Merkittävä saavutus interaktiivisessa mediassa”.[4] Edelliseen vuoteen verrattuna paras käsikirjoitus ja ohjaus jäivät pois, vaikka joidenkin mielestä George R. R. Martin ja Neil Marshall olisivat ansainneet ehdokkuuden jaksosta ”Blackwater”.[5]

Primetime Emmy -palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Kategoria Ehdokas/Ehdokkaat Tulos
2011 Paras draamasarja Vince Gerardis, Frank Doelger, Ralph Vicinanza, Mark Huffam, David Benioff, Carolyn Strauss, George R. R. Martin, Guymon Casady, D. B. Weiss Ehdokkuus
Paras ohjaus draamasarjassa Tim Van Patten
(jakso ”Talvi on tulossa”)
Ehdokkuus
Paras miessivuosa draamasarjassa Peter Dinklage
(jakso ”Baelor”)
Voitti
Paras käsikirjoitus draamasarjassa David Benioff & D. B. Weiss
(jakso ”Baelor”)
Ehdokkuus
2012 Paras draamasarja David Benioff, D. B. Weiss, George R. R. Martin, Frank Doelger, Carolyn Strauss, Guymon Casady, Vince Gerardis, Alan Taylor, Vanessa Taylor, Bernadette Caulfield Ehdokkuus
Paras miessivuosa draamasarjassa Peter Dinklage Ehdokkuus
2013 Paras draamasarja Ehdokkuus
Paras miessivuosa draamasarjassa Peter Dinklage Ehdokkuus
Paras naissivuosa draamasarjassa Emilia Clarke Ehdokkuus
Paras vieraileva naisnäyttelijä draamasarjassa Diana Rigg
(jakso ”And Now His Watch is Ended”)
Ehdokkuus
Paras käsikirjoitus draamasarjassa David Benioff & D. B. Weiss
(jakso ”The Rains of Castamere”)
Ehdokkuus
2014 Paras draamasarja Odottaa
Paras miessivuosa draamasarjassa Peter Dinklage Odottaa
Paras naissivuosa draamasarjassa Lena Headey Odottaa
Paras vieraileva naisnäyttelijä draamasarjassa Diana Rigg Odottaa
Paras ohjaus draamasarjassa Neil Marshall
(jakso ”The Watchers on the Wall”)
Odottaa
Paras käsikirjoitus draamasarjassa David Benioff & D. B. Weiss
(jakso ”The Children”)
Odottaa

Creative Arts Emmy -palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Kategoria Ehdokas/Ehdokkaat Tulos Viite
2011 Paras casting draamasarjassa Nina Gold, Robert Sterne Ehdokkuus
Paras puvustus televisiosarjassa Michele Clapton & Rachael Webb-Crozier
(jaksosta ”Terävä pää”)
Ehdokkuus
Paras kampaus televisiosarjassa (yksikamera-sarja) Kevin Alexander & Candice Banks
(jaksosta ”Kultainen kruunu”)
Ehdokkuus
Paras alkutunnuksen suunnittelu Angus Wall, Hameed Shaukat, Kirk Shintani, Robert Feng Voitti
Paras maskeeraus televisiosarjassa (ei-proteesi) Paul Engelen & Melissa Lackersteen
(jaksosta ”Talvi on tulossa”)
Ehdokkuus
Paras maskeeraus televisiosarjassa (proteesi) Paul Engelen & Conor O'Sullivan
(jaksosta ”Kultainen kruunu”)
Ehdokkuus
Paras äänileikkaus televisiosarjassa Robin Quinn, Steve Fanagan, Eoghan McDonnell, Jon Stevenson, Tim Hands, Stefan Henrix, Caoimhe Doyle, Michelle McCormack, Andy Kennedy
(jaksosta ”Kultainen kruunu”)
Ehdokkuus
Parhaat visuaaliset tehosteet televisiosarjassa Rafael Morant, Adam McInnes, Graham Hills, Lucy Ainsworth-Taylor, Stuart Brisdon, Damien Macé, Henry Badgett, Angela Barson
(jaksosta ”Tuli ja veri”)
Ehdokkuus
Paras stunttikoordinaattori Paul Jennings
(jaksosta ”Susi ja leijona”)
Ehdokkuus
2012 Art Direction yksikamera-sarja Ashleigh Jeffers, Tom McCullagh, Heather Greenlees, Frank Walsh
(jaksoista ”Garden of Bones”, ”The Ghost of Harrenhal” ja ”A Man Without Honor”)
Voitti [6]
Paras puvustus televisiosarjassa Michele Clapton
(jaksosta ”The Prince of Winterfell”)
Voitti
Paras maskeeraus televisiosarjassa (ei-proteesi)
(jaksosta ”The Old Gods and the New”)
Voitti
Paras äänileikkaus televisiosarjassa
(jaksosta ”Blackwater”)
Voitti
Paras miksaus draamasarjassa
(jaksosta ”Blackwater”)
Voitti
Parhaat visuaaliset tehosteet televisiosarjassa
(jaksosta ”Valar Morghulis”)
Voitti
Paras casting draamasarjassa Nina Gold, Robert Sterne Ehdokkuus
Paras kampaus televisiosarjassa
(jaksosta ”The Old Gods and the New”)
Ehdokkuus
Paras maskeeraus televisiosarjassa (proteesi)
(jaksosta ”Valar Morghulis”)
Ehdokkuus
Paras leikkaus draamasarjassa
(jaksosta ”Blackwater”)
Ehdokkuus
Merkittävä saavutus interaktiivisessa mediassa Game of Thrones Season Two – Enhanced Digital Experience Ehdokkuus
2013 Paras maskeeraus televisiosarjassa (ei-proteesi) Paul Engelen & Melissa Lackersteen Voitti
Parhaat visuaaliset efektit Rainer Gombos, Juri Stanossek, Sven Martin, Steve Kullback, Jan Fiedler, Chris Stenner, Tobias Mannewitz, Thilo Ewers, Adam Chazen Voitti

Golden Globe -palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Kategoria Ehdokas/Ehdokkaat Tulos
2011 Paras draamasarja Game of Thrones Ehdokkuus
Paras miessivuosa Peter Dinklage Voitti

Satellite-palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Kategoria Ehdokas/Ehdokkaat Tulos
2011 Paras miessivuosa Peter Dinklage Voitti
Paras televisiosarja Game of Thrones Ehdokkuus

Saturn-palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Kategoria Ehdokas/Ehdokkaat Tulos
2012 Paras televisiosarja Game of Thrones Ehdokkuus
Paras miespääosa Sean Bean Ehdokkuus
Paras naispääosa Lena Headey Ehdokkuus
Paras miessivuosa Kit Harington Ehdokkuus

Scream-palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emilia Clarke voitti Screamin läpimurtoroolistaan Daenerys Targaryenina.
Vuosi Kategoria Ehdokas/Ehdokkaat Tulos
2011 Paras näyttelijäryhmä Game of Thrones Ehdokkuus
Paras miesnäyttelijä (fantasia) Sean Bean Ehdokkuus
Paras naisnäyttelijä (fantasia) Lena Headey Ehdokkuus
Paras miessivuosa Peter Dinklage Voitti
Paras televisiosarja Game of Thrones Voitti
Läpimurtorooli (nainen) Emilia Clarke Voitti
The Ultimate Scream Game of Thrones Ehdokkuus

Writers Guild of America -palkinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Kategoria Ehdokas/Ehdokkaat Tulos
2011 Uusi sarja David Benioff, Bryan Cogman, Jane Espenson, George R. R. Martin, D. B. Weiss Ehdokkuus
Paras draamasarja David Benioff, Bryan Cogman, Jane Espenson, George R. R. Martin, D. B. Weiss Ehdokkuus

Muut palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkinto Kategoria Ehdokas/Ehdokkaat Tulos
2011 AFI-palkinto AFI TV -palkinto Game of Thrones Voitti
Casting Society of America -palkinto (Artios Award) Merkittävä saavutus näyttelijävalinnoissa pilottijaksossa Nina Gold Ehdokkuus
Merkittävä saavutus näyttelijävalinnoissa draamasarjassa Ehdokkuus
Peabody-palkinto Game of Thrones Voitti
People’s Choice Suosikki televisiodraama (kaapelikanavat) Game of Thrones Ehdokkuus
Screen Actors Guild -palkinto Paras näyttelijäryhmä draamasarjassa Game of Thrones Ehdokkuus
Paras stunttiryhmä televisiosarjassa Voitti
TCA-palkinto Vuoden televisio-ohjelma Game of Thrones Ehdokkuus
Merkittävä saavutus draamassa Ehdokkuus
Paras uusi ohjelma Game of Thrones Voitti
Henkilökohtainen saavutus draamassa Peter Dinklage Ehdokkuus
2012 Critic's Choice Paras draamasarja Game of Thrones Ehdokkuus
Paras miessivuosa draamasarjassa Peter Dinklage Ehdokkuus
Golden Nymph Paras kansainvälinen tuottaja David Benioff, Frank Doelger, Carolyn Strauss, D. B. Weiss Voitti
Golden Reel Paras äänileikkaus (lyhyt dialogi)
(jaksosta ”Raajarikot, äpärät ja särkyneet”)
Voitti
Paras äänileikkaus (ääniefektit)
(jaksosta ”Talvi on tulossa”)
Voitti
Kerrang!-palkinto Paras televisiosarja Game of Thrones Voitti
Producers Guild of America Norman Felton -palkinto draamasarjan tuottajalle David Benioff, Frank Doelger, Mark Huffam, Carolyn Strauss, D. B. Weiss Ehdokkuus
Hugo-palkinto Paras dramaattinen esitys, pitkä Game of Thrones (1. tuotantokausi) Voitti
TCA-palkinto Vuoden televisio-ohjelma Game of Thrones Voitti
Merkittävä saavutus draamassa Game of Thrones Ehdokkuus
Henkilökohtainen saavutus draamassa Peter Dinklage Ehdokkuus

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Peter Dinklage wins Emmy for 'Game of Thrones' Entertainment Weekly. 18.9.2011. Viitattu 11.8.2012. (englanniksi)
  2. Golden Globes: Peter Dinklage wins supporting actor in a TV series or miniseries Los Angeles Times. 15.1.2012. Viitattu 11.8.2012. (englanniksi)
  3. 63rd Primetime Emmy Nominations Deadline. 14.7.2011. Viitattu 12.8.2012. (englanniksi)
  4. a b c Emmy Nominations 2012 Announced Deadline. 19.7.2012. Viitattu 12.8.2012. (englanniksi)
  5. Game of Thrones News: Emmy Nominations 19.7.2012. Westeros.org. Viitattu 12.8.2012. (englanniksi)
  6. 2012 Creative Arts Emmys Press Release (.pdf) Emmys.com. 15.9.2012. Viitattu 18.9.2012. (englanniksi)