Luettelo Milanon hallitsijoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Milanon hallitsijat vuodesta 476 vuoteen 1859.

Herulien hallinto
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Odovakar 476493 Dux Italiae ja Rex Italiae
Itägoottien hallinto
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Theodorich Ostrogot.jpg Teoderik Suuri 493526 Hallitsija jo vuodesta 489. Otti Milanon haltuunsa heruleilta vuonna 493.
Atalarik 525534
Theodahad 534 536 Ostrogoth minted in Rome.jpg Theodahad 534536 Vaimonsa Atalasuntan kera vuosina 534 ja 535.
Vitiges 536540
Bysanttilaisten invaasio (540542)
Ildibad 540541
Eraric 541
Ildibad 541 Uudelleen
Totila fa dstruggere la città di Firenze.jpg Totila 541552
Teja 552553
Bysanttilaisten invaasio (553568)
Langobardien hallinto
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Assassination of Alboin.jpg Alboin 568572 Hallitsija jo vuodesta 560. Otti Milanon bysanttilaisilta vuonna 568.
Klef 572574
Anarkia (573575)
36:n herttuan hallintojaksot (575584)
Authari 584590
Agilulf 590615 Vuosina 590 ja 591 de facto Teodolindan kanssa.
Adaloald 615627
Arioald 627636
Rothari 636652
Rodoald 652653
Aripert I 653662
Godepert 662 Veljensä Perctaritn kanssa.
Grimoald 662671
Garibaldi 671
Perctarit 671688 Uudelleen
Cuniperto 688700
Ragimperto 700701
Liutperto 700
Ariperto II 700712
Ansprand 712
Liutprand 712744
Hildeprand 744
Ratchis 744749
Aistulf 749756
Ratchis 756 Uudelleen
Desiderius 756774 Adelchin kanssa.
Adelchi 774
Frankkien hallinto
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Charlemagne-by-Durer.jpg Kaarle Suuri 774781 Autograf, Karl den store, Nordisk familjebok.png
Pipin I 781810
9705 - Milano - S. Ambrogio - Tesoro - Tomba di Bernardo & arc. Anselmo I - Foto Giovanni Dall'Orto 25-Apr-2007.jpg Bernardo I 810818
Louis Ier le Pieux ou le Débonnaire.jpg Ludvig Hurskas 818820
Lothar I.jpg Lothar I 820855 Vuodesta 844 Keisari Ludvig II:n kanssa.
Reichsschwert ludwig das kind.jpg Keisari Ludvig II 855875
Carlo calvo.jpg Kaarle Kaljupää 875877
Louis iii and carloman.jpg Carlomanno 877879
Die deutschen Kaiser Karl der Dicke.jpg Kaarle Paksu 879887
Italialais- ja burgundilaiskuninkaat
Useita dynastioita
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Berengario I del Friuli 888889 Ludvig Hurskaan sisarenpoika
Guido da Spoleto 889892
Lamberto da Spoleto 892894
Arnolfo di Carinzia 894898
Berengario I del Friuli 898900 Uudelleen
Ludovico III il Cieco (di Provenza) 900902
Berengario I del Friuli 902904 Uudelleen
Ludovico III il Cieco (di Provenza) 904905 Uudelleen
Berengario I del Friuli 905922 Uudelleen
Rodolfo II di Borgogna 922926
Ugo d'Arles (di Provenza) 926946 Lothar II:n kanssa.
Lotario II di Provenza 947950
Milanon maakreivit ja kreivit
Useita dynastioita
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Otto I Manuscriptum Mediolanense c 1200.jpg Berengario di Ivrea 941945
CoA civ ITA milano.png
Milanon Missus Regis vuodesta 918 ja Italian kuningas vuodesta 950.
Corrado d'Ivrea 957961
CoA civ ITA milano.png
Edeltäjän poika.
Arduino d'Ivrea 9731002
CoA civ ITA milano.png
Berengarion sisarenpoika.
Kronung Heinrich II.jpg Henrik II Pyhä 10021014
Armoiries Saint-Empire monocéphale.png
Il
Milanon maakreivit ja markiisit
Useita dynastioita
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Otberto II 10141021
Alberto Azzo I d'Este 10211029
Coat of arms of the House of Este (1239).svg
Ugo 10291037
Alberto Azzo II d'Este 10371096
Coat of arms of the House of Este (1239).svg
Milanon Signorit
Della Torren (myös Torriani) ja Viscontin dynastiat
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Pagano I della Torre 11971241
Coa fam ITA della torre.jpg
Pagano II della Torre 12471257
Coa fam ITA della torre.jpg
Manfredi Lancia 12531256 Lance.png
Martino della Torre 12571259
Coa fam ITA della torre.jpg
Oberto II Pallavicino 12591264 Blason ville fr La Roche-sur-Foron (Haute-Savoie).svg
Filippo della Torre 12631265
Coa fam ITA della torre.jpg
Napoleone della Torre detto Napo Torriani 12651277
Coa fam ITA della torre.jpg
Hävisi Desion taistelun, joten joutui luovuttamaan Milanon herruuden arkkipiispa Ottone Viscontille.
Visconti, Ottone.jpg Ottone Visconti, Milanon arkkipiispa 12771294 Coat of arms of the House of Visconti (1395).svg
Matteo I Visconti.jpg Matteo I Visconti 12941302 Coat of arms of the House of Visconti (1395).svg
Guido della Torre 13021311
Coa fam ITA della torre.jpg
Matteo I Visconti.jpg Matteo I Visconti 13111322 Coat of arms of the House of Visconti (1395).svg Uudelleen
Galeazzo I Visconti.jpg Galeazzo I Visconti 13221327 Coat of arms of the House of Visconti (1395).svg
Visconti, Azzone.jpg Azzone Visconti 13291332 Coat of arms of the House of Visconti (1395).svg
Visconti, Luchino (12.. 1349).jpg Luchino Visconti 13391349 Coat of arms of the House of Visconti (1395).svg
Visconti, Barnabò.jpg Bernabò Visconti 13491385 Coat of arms of the House of Visconti (1395).svg
Visconti, Galeazzo II.jpg Galeazzo II Visconti 13491378 Coat of arms of the House of Visconti (1395).svg
Visconti, Matteo II.jpg Matteo II Visconti 13491355 Coat of arms of the House of Visconti (1395).svg
Gian Galeazzo Visconti.jpg Gian Galeazzo Visconti 13781395 Coat of arms of the House of Visconti (1395).svg
Milanon herttuat
Viscontin dynastia
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Gian Galeazzo Visconti.jpg Gian Galeazzo Visconti 13951402 Coat of arms of the House of Visconti (1395).svg
Visconti, Giovanni Maria (13..-1412).jpg Giovanni Maria Visconti 14021412 Coat of arms of the House of Visconti (1395).svg Gian Galeazzon poika; salamurhattiin.
Filippo Maria Visconti.jpg Filippo Maria Visconti 14121447 Coat of arms of the House of Visconti (1395).svg Giovanni Marian veli.
Ambrosian tasavalta
14471450
Milanon herttuat
Sforzan dynastia
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Francesco Sforza.jpg Francesco I Sforza 14501466 Coat of arms of the House of Sforza.svg Avioitui Filippo Maria Viscontin tyttären kanssa.
Galeazzo Maria Sforza.png Galeazzo Maria Sforza 14661476 Coat of arms of the House of Sforza.svg Francesco I:n poika.
Gian Galeazzo II. Maria Sforza.jpg Gian Galeazzo Sforza 14761494 Coat of arms of the House of Sforza.svg Galeazzo Maria Sforzan poika.
LudovicoSforza dePredis.jpg Ludovico Sforza
kutsumanimi Ludovico il Moro
14941499 Coat of arms of the House of Sforza.svg Francesco I:n poika.
Milanon herttuat - Ranskalaisten valtakausi
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Ludvig XII 14991500 Blason France moderne.svg
Milanon herttuat
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
LudovicoSforza dePredis.jpg Ludovico Sforza
kutsumanimi Ludovico il Moro
1500 Coat of arms of the House of Sforza.svg Uudelleen
Milanon herttuat - Ranskalaisten valtakausi
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Ludvig XII 15001512 Blason France moderne.svg Uudelleen
Milanon herttuat
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Massimiliano.jpg Massimiliano Sforza 1512-1515 Coat of arms of the House of Sforza.svg Ludovico il Moron poika.
Milanon herttuat - Ranskalaisten valtakausi
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Claude de France (1499-1524).jpg Claudia di Francia 15151521 Blason France moderne.svg Ludvig XII:n tytär.
Milanon herttuat
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
FrancescoIISforza.jpg Francesco II Sforza 15211535 Coat of arms of the House of Sforza.svg Ludovico il Moron poika ja Massimilianon veli.
Milanon herttuat - Espanjalaisvallan jakso
15401706
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Portrait of Philip II of Spain by Sofonisba Anguissola - 002.jpg Filip II 15401598 Escudo Felipe II.png Otti herttuakunnan keisari Kaarle V:ltä Francesco II Sforzan kuoleman jälkeen.
Filip III 15981621 Escudo Felipe II.png Filip II:n poika.
Philip IV of Spain.jpg Filip IV 16211665 Escudo Felipe II.png Filip III:n poika.
Charles II of Spain.jpg Kaarle II 16651700 Escudo Felipe II.png Filip IV:n poika.
Felipe V; Rey de España.jpg Filip V 17001706 Escudo de España.svg Aurinkokuninkaan pojanpoika.
Milanon herttuat - Itävaltalaisvallan jakso
17061796
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Johann Gottfried Auerbach 002.JPG Kaarle VI 17061733 Charles VI Arms-imperial.svg
Piemontelaisten invaasio (17331736)
Johann Gottfried Auerbach 002.JPG Kaarle VI 17361740 Charles VI Arms-imperial.svg Uudelleen
Kaiserin Maria Theresia (HRR).jpg Maria Teresia 17401780 Charles VI Arms-imperial.svg Kaarle VI:n tytär.
JosephusImperator.png Joosef II 17801790 Joseph II Arms-imperial.svg Maria Teresian poika.
Leopold II.jpg Leopold II 17901792 Leopold II Arms-imperial.svg Joosef II:n veli.
Francis II, Holy Roman Emperor by Friedrich von Amerling 003.jpg Frans I 17921796 Leopold II Arms-imperial.svg Leopold II:n poika.
Transpadanan tasavalta (17961797)
Cisalppinen tasavalta (17971799)
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Francis II, Holy Roman Emperor by Friedrich von Amerling 003.jpg Frans I 17991800 Leopold II Arms-imperial.svg Uudelleen
Itävaltalaishallinto (17991800)
Commissione Provvisoria di Governo, väliaikaishallinto (1800)
Commissione Straordinaria di Governo, väliaikaishallinto (1800)
Commissione Esecutiva e Commissione Straordinaria di Governo, väliaikaishallinto (18001802)
Italian tasavallan presidentti
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Napoleone console.jpg Napoleon I 18021805
Italian kuningas
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Ingres, Napoleon on his Imperial throne.jpg Napoleon I 18051814 Blason Empire français.svg
Andrea Appiani 003.jpg Prinssi Eugène de Beauharnais 18051814 Blason Eugène de Beauharnais (1781-1824).svg Napoleon I:n varakuningas
Lombardo-Veneton kuningas
Kuva Nimi Hallintokausi Vaakuna Huomioita
Francis II, Holy Roman Emperor by Friedrich von Amerling 003.jpg Frans I 18141835 Wappen Kaisertum Österreich 1815 (Klein).png
Reuss.H.XV.jpg Prinssi Enrico XV di Reuss zu Plauen 18141815 Wappen Deutsches Reich - Fürstentum Reuß jüngere Linie.png Frans I:n varakuningas
Heinrich Graf Bellegarde.jpg Kreivi Heinrich Johann Bellegarde 18151816 Frans I:n varakuningas
Anton Viktor Austria 1779 1835 1.gif Arkkiherttua Antonio Vittorio d'Asburgo-Lorena 18161818 Armoiries Léopold II Habsbourg Lorraine.png Frans I:n varakuningas
Rainer Erzherzog von Österreich Litho.jpg Arkkiherttua Ranieri d'Asburgo-Lorena 18181835 Wappen Habsburg-Lothringen Schild.svg Frans I:n varakuningas
Ferdinand I; Keizer van Oostenrijk.jpg Ferdinand I 18351848 Wappen Kaisertum Österreich 1815 (Klein).png Frans I:n poika.
Rainer Erzherzog von Österreich Litho.jpg Arkkiherttua Ranieri d'Asburgo-Lorena 18351848 Wappen Habsburg-Lothringen Schild.svg Ferdinand I:n varakuningas.
KaiserFranzjosef1853-1-.jpg Frans Joosef I 18481859 Wappen Kaisertum Österreich 1815 (Klein).png Ferdinand I:n sisarenpoika
Radetzky-von-radetz.jpg Kreivi Josef Radetzky 18481857 Frans Joosef I:n varakuningas
Maximilian I of Mexico portrait standing.jpg Arkkiherttua Maksimilian I 18571859 Wappen Habsburg-Lothringen Schild.svg Frans Joosef I:n varakuningas
Fer. Gyulai - Feldm.jpg Kreivi Ferencz Gyulai 1859 Frans Joosef I:n varakuningas
Hess, Heinrich von.jpg Paroni Heinrich Hermann von Hess 1859 Frans Joosef I:n varakuningas