Luettelo AMD:n grafiikkapiireistä

Wikipedia
Ohjattu sivulta Luettelo ATIn grafiikkapiireistä
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu sisältää keskeistä tietoa AMD:n ATI- ja AMD-grafiikkapiireistä ja -näytönohjaimista.

DirectX -versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DirectX versio jota näytönohjain tukee.

  • DirectX 6.0 - Multitexturing
  • DirectX 7.0 - Hardware Transformation, Clipping and Lighting (TCL/T&L)
  • DirectX 8.0 - Pixel Shader 1.3 & Vertex Shader 1.1
  • DirectX 8.1 - Pixel Shader 1.4 & Vertex Shader 1.1
  • DirectX 9.0 - Shader Model 2.0
  • DirectX 9.0b - Pixel Shader 2.0b & Vertex Shader 2.0
  • DirectX 9.0c - Shader Model 3.0, GPGPU
  • DirectX 9.0L - Vain Windows Vistassa, Vistan versio DirectX 9.0c stä.
  • Direct3D 10 - Vain windows Vistassa, Shader Model 4.0, Windows Graphic Foundation 2.0, DXVA 2.0, GPGPU
  • Direct3D 10.1 - Vain windows Vistassa, Shader Model 4.1, Windows Graphic Foundation 2.1, DXVA 2.1, GPGPU

OpenGL -versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

OpenGL versio jota näytönohjain tukee.

  • OpenGL 1.1 - Tekstuuriobjektit
  • OpenGL 1.2 - 3D tekstuurit, BGRA ja packed pixel formaatit [1]
  • OpenGL 1.3 - Multitexturing, multisampling, texture compression
  • OpenGL 1.4 - Depth textures
  • OpenGL 1.5 - Vertex Buffer Object (VBO), Occlusion Querys [2]
  • OpenGL 2.0 - GLSL 1.1, MRT, Non Power of Two textures, Point Sprites, Two-sided stencil [2]
  • OpenGL 2.1 - GLSL 1.2, Pixel Buffer Object (PBO), sRGB Textures [2]
  • OpenGL 3.0 - GLSL 1.3, Texture Arrays, Conditional rendering, Frame Buffer Object (FBO) [3]

Kenttien selitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alta löytyvien taulukoiden kenttien tiedot selvennettyinä:

  • Myyntinimi - ATIn antama myyntinimi näytönohjaimelle
  • Vuosi - Tuotteen julkaisuvuosi
  • Mallinumero
  • Koodinimi - Tuotteen kehittäjien antama koodinimi tuotteelle.
  • Valmistusprosessi - Viivanleveys nanometreinä jolla tuote on valmistettu.
  • Liitäntäväylä - Väylä jolla näytönohjain on liitettävissä tietokoneen emolevyyn. Tyypillisiä väyliä ovat AGP, ja PCI
  • Muistin enimmäismäärä - Suurin määrä muistia jota näytönohjaimen prosessori tukee.
  • Ytimen suurin kellotaajuus - Korkein kellotaajuus jolla ATI on julkistanut näytönohjaimen toimivan luotettavasti.
  • Muistin suurin kellotaasjuus - Korkein mahdollinen kellotaajuus jolla ATIn mukaan näytönohjain toimii luotettavasti.
  • Config Core - The layout of the graphics pipeline, in terms of functional units. Over time the number, type and variety of functional units in the GPU core has changed significantly; before each section in the list there is an explanation as to what functional units are present in each generation of processors.
  • Fillrate - Maximum theoretical fillrate in Textured Pixels per second. This number is generally used as a "maximum throughput number" for the GPU and generally, a higher fillrate corresponds to a more powerful (and faster) GPU.
  • Muistien alaosio
    • Maksimi kaistanleveys - Maksimi teoreettinen kaistaleveys grafiikkaprosessorille vakio kellotaajuudella ja väylänleveydellä. GB=10^9 bytes.
    • Väylän tyyppi - Muistin tyyppi, mitä väylä tai väylät käyttävät.
    • Väylän leveys - Maksimi bittileveys(bittimäärä) muistin väylässä tai väylissä käytössä. Tämä on aina tehtaalta tuleva vakio väylän leveys.
  • Grafiikkakirjasto (tuettu versio)
    • Direct X - Korkein tuettu versio Direct X:stä, jota näytönohjain tukee täysin.
    • Open GL - Korkein tuettu versio OpenGL:stä, jota näytönohjain tukee täysin.
  • Muut ominaisuudet - Näytönohjaimen muita ominaisuuksia.

Vertailutaulukko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rage-sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malli Valmistusvuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Väylä interface Suurin määrä tuettua muistia (MiB) Ytimen suurin kellotaajuus (MHz) Muistin suurin kellotaajuus (MHz) Laitteisto T&L Config core1 Fillrate max (MT/s) Muisti Tuettu grafiikkakirjastoversio Huomautukset
Suurin siirtokyky (GB/s) Väylätyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
Rage 3D 1995 tuntematon PCI 2 40 40 Ei 0:1:1:1 40 0.32 EDO 32 5 -
Rage II 1996 tuntematon PCI 8 60 66 Ei 0:1:1:1 60 0.53 SDR 64 5 -
Rage Pro 1997 350 AGP,PCI 8/16 75 100 Ei 0:1:1:1 75 0.80 SDR 64 6 1.1
Rage 128 VR 1998 250 AGP,PCI 32 90 90 Ei 0:2:2:2 180 0.72 SDR 64 6 1.2
Rage 128 GL 1998 250 AGP,PCI 32 103 103 Ei 0:2:2:2 206 1.65 SDR 128 6 1.2
Rage 128 Pro 1999 250 AGP,PCI 32 125 143 Ei 0:2:2:2 250 2.28 SDR 128 6 1.2
Rage Fury MAXX 1999 250 AGP 2x32 125 143 Ei 0:4:4:4 500 2x2.28 SDR 128 6 1.2

Radeon R100 (7xxx) sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malli Vuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Väylä interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin enimmäiskellotaajuus (MHz) Hardware T&L Config core1 Siirtokyky max (MT/s) Muisti Grafiikkakirjastotuki (versio) Muuta
Siirtokyky enimmillään (GB/s) Väylän tyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
Radeon 32/64, 7200 2000 R100 180 AGP/PCI 64 167,183 167,183 Kyllä 0:2:6:2 1000,1098 2.7, 2.9
5.3, 5.9
SDR
DDR
128 7 1.3
Radeon 64/7200 VIVO 2000 R100 180 AGP 64 183 183 Kyllä 0:2:6:2 1098 5.9 DDR 128 7 1.3
Radeon 7000/VE 2001 RV100 180 AGP/PCI 64 183 183 Ei 0:1:3:1 550 2.9 DDR 64 7 1.3 Kaksi monitoriliitäntää
Radeon AIW 2000 R100 180 AGP/PCI 64 167,183 167,183 Kyllä 0:2:6:2 1000,1098 2.7, 2.9
5.3, 5.9
SDR
DDR
128 7 1.3
Radeon AIW VE 2002 RV200 180 AGP/PCI 64 260 250 Kyllä 0:2:6:2 1560 8.0 DDR 128 7 1.3
Radeon 7500 2001 RV200 180 AGP/PCI 128 290 230 Kyllä 0:2:6:2 1740 7.4 DDR 128 7 1.3 Kaksi monitoriliitäntää
Radeon IGP 320M 2002 RS100 sisäinen AGP Ei 0:1:3:1 7 1.3
MR 7000 IGP 2003 RS250 sisäinen AGP Ei 0:1:3:1 7 1.3
ES1000 2006 RN50 PCI 256M 200 250 Ei

Radeon R200 (8xxx, 9xxx) sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Radeon R200
Malli Valmistusvuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) liitäntä interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin enimmäiskellotaajuus (MHz) Config core1 Siirtokyky enimmillään (MT/s) Muisti Grafiikkakirjastotuki versio. Muuta
Siirtokyky enimmillään (GB/s) Väylän tyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
Radeon 8500 LE 2001 R200 150 AGP 4x 128 250 250 2:4:8:4 2000 8.00 DDR 128 8.1 1.32
Radeon 8500 2001 R200 150 AGP 4x 128 275 275 2:4:8:4 2200 8.80 DDR 128 8.1 1.3
Radeon 9000 2002 RV250 150 AGP 4x/PCI 128 250 200 1:4:4:4 1000 6.40 DDR 128 8.1 1.3
Radeon 9000 Pro 2002 RV250 150 AGP 4x 128 275 275 1:4:4:4 1100 8.80 DDR 128 8.1 1.3
Radeon 9100 2003 R200 150 AGP 4x/PCI 64, 128 250 250 2:4:8:4 2000 8.00 DDR 128 8.1 1.3
Radeon 9200 SE 2003 RV280 150 AGP 8x/PCI 64, 128 200 166 1:4:4:4 800 2.66 DDR 64 8.1 1.3
Radeon 9200 2003 RV280 150 AGP 8x/PCI 64, 128, 256 250 200 1:4:4:4 1000 6.40 DDR 128 8.1 1.3
Radeon 9250 SE 2004 RV280 150 AGP 8x/PCI 128, 256 240 200 1:4:4:4 960 3.20 DDR 64 8.1 1.3
Radeon 9250 2004 RV280 150 AGP 8x/PCI 128, 256 240 200 1:4:4:4 960 6.40 DDR 128 8.1 1.3
Radeon 8500 AIW 2002 R200 150 AGP 4x 128 275 275 2:4:8:4 2200 8.80 DDR 128 8.1 1.3 VIVO, TV liitin.
Radeon 8500 AIW DV 2002 R200 150 AGP 4x 128 230 190 2:4:8:4 1840 6.08 DDR 128 8.1 1.3 VIVO, TV liitin
Radeon 9000 Pro AIW 2003 RV250 150 AGP 4x 64 275 270 1:4:4:4 1100 8.64 DDR 128 8.1 1.3 VIVO, TV liitin
Radeon 9200 Pro AIW 2004 RV280 150 AGP 8x 128 250 200 1:4:4:4 1000 6.40 DDR 128 8.1 1.3 VIVO, TV liitin
Radeon 9000 IGP 2003 RC350 150 kiinteä AGP 128 300 0:2:2:2 6.40 DDR Jaettu 64 8.1 1.3
Radeon 9100 IGP 2003 RS300 150 kiinteä AGP 128 300 0:2:2:2 6.40 DDR Jaettu 128 8.1 1.3
Radeon 9100 Pro IGP 2004 RS350 150 Kiinteä AGP 128 300 0:2:2:2 6.40 DDR Shared 128 8.1 1.3

Radeon R300 (9xxx, X10xx) sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Radeon R300
Malli Valmistusvuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Väylä interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin suurin kellotaajuus (MHz) Config core1 Siirtokyky enimmillään (MT/s) Muisti Grafiikkakirjastotuki (versio) Muuta
Siirtokyky enimmillään (GB/s) Väylän tyyppi Väylän leveys (bit) DirectX OpenGL
Radeon 9650 Apple OEM ? RV351 110 AGP 8x 256 400 270 2:4:4:4  ?  ? DDR 128 9.0 2.0
Radeon 9500 2002 R300 150 AGP 2x/4x/8x 64, 128 275 270 4:4:4:4 1100 8.64 DDR 128(256*) 9.0 2.0
Radeon 9500 Pro Lokakuu 2002 R300 150 AGP 2x/4x/8x 128 275 270 4:8:8:8 2200 8.64 DDR 128 9.0 2.0
Radeon 9550 SE 2004 RV350 130 AGP 4x/8x 64, 128, 256 250 200 2:4:4:4 1000 3.20 DDR 64 9.0 2.0
Radeon 9550 2004 RV350 130 AGP 4x/8x 64, 128, 256 250 200 2:4:4:4 1000 6.40 DDR 128 9.0 2.0
Radeon 9600 SE 2003 RV350 130 AGP 4x/8x 128, 256 325 200 2:4:4:4 1300 3.20 DDR 64 9.0 2.0
Radeon 9600 2003 RV350 130 AGP 4x/8x 128, 256 325 200 2:4:4:4 1300 6.40 DDR 128 9.0 2.0
Radeon 9600 Pro EZ 2003 RV350 130 AGP 4x/8x 128, 256 400 200 2:4:4:4 1600 6.40 DDR 128 9.0 2.0
AIW 9600 Pro Huhtikuu 2003 RV350 130 AGP 2x/4x/8x 128, 256 400 325 2:4:4:4 1600 10.4 DDR 128 9.0 2.0
Radeon 9600 Pro Huhtikuu 2003 RV350 130 AGP 2x/4x/8x 128, 256 400 300/200 2:4:4:4 1600 9.60 DDR 128 9.0 2.0
Radeon 9600 XT Huhtikuu 2003 RV360 130 Low-k AGP 2x/4x/8x 128, 256 500 300/250 2:4:4:4 2000 9.60 DDR 128 9.0 2.0
Radeon 9700 2002 R300 150 AGP 2x/4x/8x 128 275 270 4:8:8:8 2200 17.28 DDR 256 9.0 2.0
Radeon 9700 Pro Heinäkuu 2002 R300 150 AGP 2x/4x/8x 128 325 310 4:8:8:8 2600 19.80 DDR 256 9.0 2.0
AIW 9700 Pro Heinäkuu 2002 R300 150 AGP 2x/4x/8x 128 325 310 4:8:8:8 2600 19.80 DDR 256 9.0 2.0
Radeon 9800 SE 128Bit 2003 R350 150 AGP 2x/4x/8x 128 325 270 4:4:4:4 1300 9.28 DDR 128 9.0 2.0 F-Buffer2
Radeon 9800 SE 256Bit 2003 R350 150 AGP 2x/4x/8x 128 380 340 4:4:4:4 1520 21.76 DDR 256 9.0 2.0 F-Buffer2
Radeon 9800 128Bit 2003 R350 150 AGP 4x/8x 128 325 270 4:8:8:8 2600 9.28 DDR 128 9.0 2.0 F-Buffer2
Radeon 9800 Pro 128Bit Marraskuu 2003 R350 150 AGP 4x/8x 128 380 340 4:8:8:8 3040 10.88 DDR 128 9.0 2.0 F-Buffer2
Radeon 9800 2003 R350 150 AGP 4x/8x 128 325 290 4:8:8:8 2600 18.56 DDR 256 9.0 2.0 F-Buffer2
Radeon 9800 Pro Marraskuu 2003 R350 150 AGP 2x/4x/8x 128 380 340 4:8:8:8 3040 21.76 DDR 256 9.0 2.0
AIW 9800 Pro Marraskuu 2003 R350 150 AGP 2x/4x/8x 128 380 340 4:8:8:8 3040 21.76 DDR 256 9.0 2.0 F-Buffer2
Radeon 9800 Pro 256MB 2003 R350 150 AGP 2x/4x/8x 256 380 350 4:8:8:8 3040 22.4 GDDR2 256 9.0 2.0 F-Buffer2
Radeon 9800 XT Oct 2003 R360 150 AGP 4x/8x 256 412 365 4:8:8:8 3296 23.36 DDR 256 9.0 2.0 F-Buffer2
Radeon X1050 Tammikuu 2007 RV370 110 AGP 2x/4x/8x, PCIe x16 128,256 400 333 2:4:4:4 1600 5.33,10.66 DDR, DDR2 64,128 9.0 2.0

Radeon R300 PCIe (X3xx, X5xx, X6xx) sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Radeon R300
Malli Valmistusvuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) liitäntä interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin enimmäiskellotaajuus (MHz) Config core1 Siirtokyky enimmillään (MT/s) Muisti Tuettu grafiikkakirjastotuki (versio) Muuta
Siirtokyky enimmillään (GB/s) Väylätyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
Radeon Xpress 200 IGP Marraskuun 8, 2004 RS480 130 kiinteästi emolevyllä 128 300 200 (DDR)
333 (DDR2)
0:2:2:2 600 6.40
10.67
DDR
DDR2
64/128 Jaettu 9.0 2.0
Radeon Xpress 200 IGP Heinäkuu? 2005 RS482 110 Kiinteästi PCIe paikassa 128 300 200 (DDR)
333 (DDR2)
0:2:2:2 600 6.40
10.67
DDR
DDR2
64/128 Jaettu 9.0 2.0
Radeon Xpress 200 IGP Marraskuun 11, 2005 RS400 130 onboard PCIe 256 300 200 (DDR)
333 (DDR2)
0:2:2:2 600 6.40
10.67
DDR
DDR2
64/128 Jaettu 9.0 2.0
Radeon Xpress 1100 IGP Toukokuun 23, 2006 RS482 110 Kiinteästi PCIe 128 300 400 0:2:2:2 600 12.80 DDR2 128 Shared 9.0 2.0
Radeon Xpress 1150 IGP Toukokuun 23, 2006 RS485 110 Integroitu emolevyyn 128 400 400 0:2:2:2 800 12.80 DDR2 128 Jaettu 9.0 2.0
Radeon X300 SE Heinäkuu 2004 RV370 110 PCIe x16 128 325 200 2:4:4:4 1300 3.20 DDR, DDR2 64 9.0 2.0
Radeon X300 Heinäkuu 2004 RV370 110 PCIe x16 128 325 200 2:4:4:4 1300 6.40 DDR, DDR2 128 9.0 2.0
Radeon X550 SE Heinäkuu 2005 RV370 110 PCIe x16 64, 128 400 250 2:4:4:4 1600 4.00 DDR, DDR2 64 9.0 2.0
Radeon X550 Heinäkuu 2005 RV370 110 PCIe x16 64, 128 400 250 2:4:4:4 1600 8.00 DDR, DDR2 128 9.0 2.0
Radeon X600 SE Heinäkuu 2004 RV380 110 PCIe x16 128 325 250 2:4:4:4 1300 4.00 DDR, DDR2 64 9.0 2.0
Radeon X600 Pro Heinäkuu 2004 RV380 130 Low-k PCIe x16 128, 256 400 300 2:4:4:4 1600 9.60 DDR, DDR2 128 9.0 2.0
AIW X600 Pro Heinäkuu 2004 RV380 130 Low-k PCIe x16 128, 256 400 300 2:4:4:4 1600 9.60 DDR 128 9.0 2.0
Radeon X600 XT Heinäkuu 2004 RV380 130 Low-k PCIe x16 128, 256 500 370 2:4:4:4 2000 11.84 DDR, DDR2 128 9.0 2.0

Radeon R400 AGP (X7xx, X8xx) sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Radeon R420
Valmistusvuosi [Koodinimi]] Valmistusprosessi (nm) Liitäntä interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin enimmäiskellotaajuus (MHz) Config core1 Siirtokyky enimmillään (MT/s) Memory Graphics library support (version) Muuta
Siirtokyky enimmillään (GB/s) Väylän tyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
Radeon X700 ? R410 110 AGP 8x 256 350, 400 200, 350, 500 6:4:8:8, 6:8:8:8 3000 9.8, 11.2 DDR, DDR2, GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 SE ? R420 130 Low-k AGP 8x 256 425 400 6:8:8:8 3400 25.60 DDR, DDR2, GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 GT 2005 R420 130 Low-k AGP 8x 256 475 490 6:8:8:8 3800 31.36 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 Pro Toukokuu 2004 R420 130 Low-k AGP 8x 256 475 450 6:12:12:12 5700 28.80 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 Pro VIVO Toukokuu 2004 R420 130 Low-k AGP 8x 256 475 450 6:12:12:12 5700 28.80 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 XL  ? R430 110 AGP 8x 256 400 500 6:16:16:16 6400 32.00 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 XT 2004 R420 130 Low-k AGP 8x 256 500 500 6:16:16:16 8000 32.00 GDDR3 256 9.0b 2.0
AIW X800 XT 2004 R420 130 Low-k AGP 8x 256 500 500 6:16:16:16 8000 32.00 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 XT PE May 2004 R420 130 Low-k AGP 8x 256 520 560 6:16:16:16 8320 35.84 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X850 Pro 2005 R481 130 Low-k AGP 8x 256 520 540 6:12:12:12 6240 34.56 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X850 XT 2005 R481 130 Low-k AGP 8x 256 520 540 6:16:16:16 8320 34.56 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X850 XT PE 2005 R481 130 Low-k AGP 8x 256 540 590 6:16:16:16 8640 37.76 GDDR3 256 9.0b 2.0

Radeon R400 PCIe (X7xx, X8xx) sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Radeon R420
Malli Valmistusvuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen suurin kellotaajuus (MHz) Muistin suurin kellotaajuus (MHz) Config core1 Siirtokyky enimmillään (MT/s) Muisti Tuettu grafiikkakirjastotuki Muuta
Siirtokyky enimmillään (GB/s) Väylän tyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
Radeon X700 ? RV410 110 PCIe x16 128, 256 400 350 6:8:8:8 3200 11.20 DDR, DDR2, GDDR3 128 9.0b 2.0
Radeon X700 Pro Syyskuussa 2004 RV410 110 PCIe x16 128, 256 425 430 6:8:8:8 3400 13.76 GDDR3 128 9.0b 2.0
Radeon X700 XT Syyskuussa 2004 RV410 110 PCIe x16 128 475 525 6:8:8:8 3800 16.80 GDDR3 128 9.0b 2.0 review samples only
Radeon X800 SE ? R423 130 Low-k PCIe x16 128 425 350 6:8:8:8 3400 22.40 DDR, DDR2, GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 GT 128 Syyskuussa 2005 R423, R480 130 Low-k PCIe x16 128 400 490 6:8:8:8 3200 15.68 DDR, DDR2, GDDR3 128 9.0b 2.0
Radeon X800 GT 256 Syyskuussa 2005 R423, R480 130 Low-k PCIe x16 256 475 490 6:8:8:8 3800 31.36 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 GTO 128 Marraskuussa 2005 R430, R423, R480 110, 130 Low-k PCIe x16 128 400 350 6:12:12:12 4800 22.40 DDR, DDR2, GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 Joulukuussa 2004 R430 110 PCIe x16 128, 256 392 350 6:12:12:12 4704 22.40 DDR, DDR2, GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 GTO 256 Marraskuussa 2005 R423, R480 130 Low-k PCIe x16 256 400 490 6:12:12:12 4800 31.36 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 GTO² R430, R480 110, 130 PCIe x16 256 400 490 6:16:16:16 6400 31.36 GDDR3 256 9.0b 2.0 Joissakin on vain 12 verteksilinjaa
Radeon X800 GTO-16 R430 110 PCIe x16 256 400 490 6:16:16:16 6400 31.36 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 Pro Toukokuu 2004 R423 130 Low-k PCIe x16 256 475 450 6:12:12:12 5700 28.80 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 Pro VIVO ? R423 130 Low-k PCIe x16 900  ?:12:12:12 GDDR3 256 9.0b 2.0
AIW X800 XL/XT  ? R430 110 PCIe 16x AGP 8X 256 400 490 6:16:16:16 6400 31.40 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 XL Joulukuu 2004, Toukokuu 2005 R430 110 PCIe x16 256, 512 400 500 6:16:16:16 6400 32.00 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 XT ? R423 130 Low-k PCIe x16 256 500 500 6:16:16:16 8000 32.00 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 XT VIVO ? R423 130 Low-k PCIe x16 256 500 500 6:16:16:16 8000 32.00 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X800 XT PE ? R423 130 Low-k PCIe x16 256 520 560 6:16:16:16 8320 35.84 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X850 Pro Dec 2004 R480 130 Low-k PCIe x16 256 520 540 6:12:12:12 6240 34.56 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X850 XT Dec 2004 R480 130 Low-k PCIe x16 256 520 540 6:16:16:16 8320 34.56 GDDR3 256 9.0b 2.0
Radeon X850 XT PE Dec 2004 R480 130 Low-k PCIe x16 256 540 590 6:16:16:16 8640 37.76 GDDR3 256 9.0b 2.0

Radeon X12xx & 2100 IGP sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: AMD 690G
  • Nämä ovat integroituina emolevyyn.
Malli Vuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) liitäntä interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin enimmäiskellotaajuus (MHz) Config core1 Siirtokyky enimmillään (MT/s) Muisti Tuettu grafiikkakirjasto Muuta
Siirtokyky enimmillään (GB/s) Väylän tyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
Radeon Xpress 1250 IGP Aug 29, 2006 RS600 80 onboard PCIe 512 (HM) 500 Keskusmuisti 0:4:4:4 2000 Keskusmuisti Keskusmuisti (DDR2) 128 9.0b 2.0 AVIVO
Radeon X1270 IGP Helmikuun 28, 2007 M690T 80 Integroitu PCI-E 1024 (local frame buffer + HM) 400 Keskusmuisti 0:4:4:4 1600 Keskusmuisti Keskusmuisti + local frame buffer (DDR2) 128 9.0b 2.0 AVIVO, DDR2 local frame buffer
Radeon X1250 IGP Feb 28, 2007 RS690 80 Kiinteä PCI-E 1024 (HM) 400 Keskusmuisti 0:4:4:4 1600 Keskusmuisti Keskusmuisti (DDR2) 128 9.0b 2.0 AVIVO
Radeon X1200 IGP Feb 28, 2007 RS690C 80 Emolevyssä olevaan PCI E liittimeen 1024 (HM) 350 Keskusmuisti 0:4:4:4 1400 Keskusmuisti Keskusmuisti (DDR2) 128 9.0b 2.0 AVIVO
Radeon 2100 Grafiikka Helmikuun 28, 2007 RS740/RS740C 80 onboard PCIe 1024 (HM)  ? Keskusmuisti 0:4:4:4  ? Keskusmuisti Keskusmuisti (DDR2) 128 9.0b 2.0 AVIVO

Radeon R500 (X1xxx) sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Radeon R520
Malli Valmistusvuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Bus interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen korkein kellotaajuus (MHz) Muistin korkein kellotaajuus (MHz) Config core1 Siirtokyky enimmillään (MT/s) Muisti Tuettu grafiikkakirjasto Muuta
Siirtokyky enimmillään (GB/s) Väylän tyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
Radeon X1300 Lokakuu 2005 RV515 90 PCIe x16, (AGP 8x, PCI) Visiontek 128, 256, 512 450 533 2:4:4:4 1800 8.0 DDR SDRAM 128, 128, 64 (PCI) 9.0c 2.0
Radeon X1300 Pro Lokakuu 2005 RV515 90 PCIe x16, AGP 4x/8x 256 600 400 2:4:4:4 2400 12.8 DDR2 128 9.0c 2.0
Radeon X1300 XT Syyskuu 2006 RV530, RV535 90, 80 PCIe x16 128, 256, 512 500 400 5:12:4:4 2000 12.8 DDR2 128 9.0c 2.0
Radeon X1550 SE Tammikuu 2007 RV516 80 PCIe x16, AGP 8x 256 400 333 2:4:4:4 2200 5.1 DDR2 64 9.0c 2.0
Radeon X1550 Tammikuu 2007 RV516 80 PCIe x16, AGP 8x, PCI 256, 512 550 400 2:4:4:4 2200 12.8 DDR2 128 9.0c 2.0
Radeon X1600 Pro Lokakuu 2005 RV530 90 PCIe x16, AGP 8x 128, 256, 512 500 405 5:12:4:4 2000 12.8 DDR2 128 9.0c 2.0
Radeon X1600 XT Lokakuu 2005 RV530 90 PCIe x16, AGP 8x 256 590 690 5:12:4:4 2360 22.1 GDDR3 128 9.0c 2.0
Radeon X1650 2007? RV530, RV535 90, 80 PCIe x16, AGP 8x 256, 512 500 400 5:12:4:4 2000 12.8 DDR2 128 9.0c 2.0
Radeon X1650 Pro Syyskuu 2006 RV530, RV535 90, 80 PCIe x16, AGP 8x 256, 512 600 700 5:12:4:4 2400 22.4 DDR2 128 9.0c 2.0
Radeon X1650 GT 2006 RV560 80 PCIe x16 256 400 400 8:24:8:8 3200 12.8 GDDR3 128 9.0c 2.0
Radeon X1650 XT Lokakuu 2006 RV560 80 PCIe x16, AGP 8x 256 575 690 8:24:8:8 4600 22.1 GDDR3 128 9.0c 2.0
Radeon X1800 GTO Maaliskuu 2006 R520 90 PCIe x16 256 500 500 8:12:12:12 6000 32.0 GDDR3 256 9.0c 2.0
Radeon X1800 GTO Rev.2 Maaliskuu 2006 R520 90 PCIe x16 256 500 500 8:16:16:16 8000 32.0 GDDR3 256 9.0c 2.0
AIW X1800 XL Joulukuu 2005 R520 90 PCIe x16 256 500 500 8:16:16:16 8000 32.0 GDDR3 256 9.0c 2.0
Radeon X1800 XL Lokakuu 2005 R520 90 PCIe x16 256 500 500 8:16:16:16 8000 32.0 GDDR3 256 9.0c 2.0
Radeon X1800 XT Maaliskuu 2006, Lokakuu 2005 R520 90 PCIe x16 256, 512 625 750 8:16:16:16 10000 48.0 GDDR3 256 9.0c 2.0
Radeon X1900 GT Toukokuu 2006 R580 90 PCIe x16 256 575 600 8:36:12:12 6900 38.4 GDDR3 256 9.0c 2.0
Radeon X1900 GT Rev.2 Lokakuu 2006 R580 90 PCIe x16 256 512 660 8:36:12:12 6144 42.2 GDDR3 256 9.0c 2.0
Radeon X1900 All-In-Wonder Tammikuu 2006 R580 90 PCIe x16 256 500 480 8:48:16:16 8000 30.7 GDDR3 256 9.0c 2.0
Radeon X1900 CrossFire Versio Tammikuu 2006 R580 90 PCIe x16 512 625 725 8:48:16:16 10000 46.4 GDDR3 256 9.0c 2.0
Radeon X1900 XT Syyskuu 2006, Tammikuu 2006 R580 90 PCIe x16 256, 512 625 725 8:48:16:16 10000 46.4 GDDR3 256 9.0c 2.0
Radeon X1900 XTX Tammikuu 2006 R580 90 PCIe x16 512 650 775 8:48:16:16 10400 49.6 GDDR3 256 9.0c 2.0
Radeon X1950 GT Lokakuu 2006, Marraskuu 2006 (AGP) RV570 80 PCIe x16, AGP 8X 256, 512 500 600 8:36:12:12 6000 38.4 GDDR3 256 9.0c 2.0
Radeon X1950 Pro Lokakuu 2006, Marraskuu 2006 (AGP) RV570 80 PCIe x16, AGP 8X 256, 512 575 690 8:36:12:12 6900 44.2 GDDR3 256 9.0c 2.0
Radeon X1950 XT 256 Marraskuu 2006 R580 90 PCIe x16, AGP 8x 256 625 900 8:48:16:16 10000 57.6 GDDR3 256 9.0c 2.0
Radeon X1950 XT 512 Ensimmäisellä vuosineljänneksellä 2007 R580 90 PCIe x16, AGP 8x 512 625 800 8:48:16:16 10000 51.2 GDDR3 256 9.0c 2.0
Radeon X1950 XTX Syyskuussa 2006 R580+ 90 PCIe x16 512 650 1000 8:48:16:16 10400 64.0 GDDR4 256 9.0c 2.0

Radeon R600 (HD 2xxx, HD 3xxx) sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Radeon 2000 -sarja
Malli Valmistusvuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin enimmäiskellotaajuus (MHz) Config core1 Siirtokyky enimmillään Muisti Tuettu grafiikkakirjastotuki Muuta FLOPS3
GTexel/s GPixel/s FP32 GPixel/s Muistiväylän siirtokyky enimmillään (GB/s) Väylän tyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
Radeon HD 2350 sarja 2007 RV610
(A12)
65 PCIe x16, AGP 256 525 400 40(8x5):4:4 2.1 2.1 1.05 6.4 DDR2 64 10 2.1 UVD Poistettu ytimestä bugisina 32
Radeon HD 2400 Pro 2007 RV610 65 PCIe x16, AGP, PCI [2] 256, 512 525 400 40(8x5):4:4 2.1 2.1 1.05 6.4 DDR2 64 10 2.1 UVD 32
Radeon HD 2400 XT 2007 RV610 65 PCIe x16 256 700 800 40(8x5):4:4 2.8 2.9 1.4 12.8 GDDR3 64 10 2.1 UVD 56
Radeon HD 2600 PRO 2007 RV630 65 PCIe x16, AGP [3] 256, 512 1200 500 120(24x5):8:4 4.8 2.4 1.2 22.4 GDDR3

DDR2

512 10 2.1 UVD 144
Radeon HD 2600 XT 2007 RV630 90 PCIe x16, AGP [4] 256, 512 800 900
1100
120(24x5):8:4 6.4 3.2 1.6 35.2 GDDR3
GDDR4
128 10 2.1 UVD 192
Radeon HD 2900 GT [4] Nov 6, 2007 R600 GT 80 PCIe x16 256 1000 1200 240(48x5):12:12 7.2 7.2 3.6 51.2 GDDR3 256 10 2.1 No UVD 288
Radeon HD 2900 Pro Sep 25, 2007 R600 PRO 80 PCIe x16 512, 1024 600 800
1000
320(64x5):16:16 9.6 9.6 4.8 102.4
128.0
GDDR3
GDDR4
512 10 2.1 Alempikellotaajuuksinen versio XTstä. Ei UVD ominaisuutta 384
Radeon HD 2900 XT Toukokuu 14, 2007 R600 XT 80 PCIe x16 512, 1024 743 2 825
1000
320(64x5):16:16 11.9 11.9 5.9 105.6
128.0
GDDR3
GDDR4
512 10 2.1 1024 MB (GDDR4) Korttia on nimitetty epävirallisesti "Radeon HD 2900 XTX"ksi. ei UVD ominaisuutta 475
Radeon HD 3430 [5] 2008 RV620 LE 55 PCIe 2.0 x16  ?  ?  ? 40(8x5):4:4  ?  ?  ?  ? DDR2 64 10.1 2.1
Radeon HD 3450 [6] 2008 RV620 LE 55 PCIe 2.0 x16, AGP 8X[5] 256, 512 600 2 500 40(8x5):4:4 2.4 2.4 1.2 8 DDR2 64 10.1 2.1 48
Radeon HD 3470 [6] 2008 RV620 PRO 55 PCIe 2.0 x16 256, 512 800 2 950 40(8x5):4:4 3.2 3.2 1.6 15.2 DDR2
GDDR3
128 10.1 2.1 64
Radeon HD 3650 [6] 2008 RV635 PRO 55 PCIe 2.0 x16
AGP 8x
256, 512, 1024 725 2 800 120(24x5):8:4 5.8 2.9 1.45 25.6 DDR2
GDDR3
GDDR4
128 10.1 2.1 Reference design
with Dual DisplayPort
and DVI-D [7]
174
Radeon HD 3690/3830 [8] 2008 RV670 PRO 55 PCIe 2.0 x16 256 668 2 828 320(64x5):16:16 10.7 10.7 5.35 25.6 GDDR3 128 10.1 2.1 Halvempi versio "RV670 PRO", UVD
China only as of March 2008
3830 has unique device ID
427
Radeon HD 3850 [9] Nov 19, 2007 RV670 PRO 55 PCIe 2.0 x16
AGP 8x
256, 512, 1024 668 2 828 320(64x5):16:16 10.7 10.7 5.35 53 GDDR3 256 10.1 2.1 [10] codenamed Revival, UVD, double-precision FP 427
Radeon HD 3870 [9] Nov 19, 2007 RV670 XT 55 PCIe 2.0 x16
AGP 8x
512, 1024 775 2 900
1125
320(64x5):16:16 12.4 12.4 6.2 57.6
72.0
GDDR3
GDDR4
256 10.1 2.1 [10] codenamed Gladiator, UVD, double-precision FP 496
Radeon HD 3850 X2 Apr 4, 2008 RV670 PRO 55 PCIe 2.0 x16
(internal PCIe 1.1 x16)
2x 512 2x 668 828 2x [320(64x5):16:16] 2x 10.7 2x 10.7 2x 5.35 2x 53 GDDR3 2x 256 10.1 2.1 Dual GPU solution, UVD, double-precision FP, one CF bridge on PCB, only one CF connector 855
Radeon HD 3870 X2[11] [12][13][14] Jan 28, 2008 [15] R680 [16] 55 PCIe 2.0 x16
(internal PCIe 1.1 x16)
2x 512
2x 1024?
2x 825 2 900
1126
2x [320(64x5):16:16] 2x 13.2 2x 13.2 2x 6.6 2x 57.6 GDDR3
GDDR4
2x 256 10.1 2.1 [10] Dual GPU solution, UVD, double-precision FP, one CF bridge on PCB, only one CF connector 1056

Radeon HD 3xxx IGP sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malli Vuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä tietokoneeseen interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin enimmäiskellotaajuus (MHz) Config core1 Siirtokyky enimmillään Muisti Tuettu grafiikkakirjastotukiversio Muuta GFLOPS3
GTexel/s GPixel/s FP32 GPixel/s Muistiväylän siirtokyky (GB/s) Väylän tyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
Radeon HD 3100 Graphics (780V IGP) 2008
Jan 23 (China)
Mar 4 (Worldwide)
RS780C 55 Onboard PCIe 128, 256 (local frame buffer)+ ? (HM) 300 2 System Memory 40(8x5):4:4 1.2 1.2 0.6 keskusmuisti Keskusmuisti  ? 10.0 2.0 UVD 24
Radeon HD 3200 Grafiikka (780G IGP) 2008
Tammikuun 23 (China)
Mar 4 (Worldwide)
RS780 55 Onboard PCIe 128, 256, 512 (local frame buffer)+ ? (HM) 500 2 System Memory 40(8x5):4:4 2 2 1 System Memory System Memory/
local frame buffer
(DDR2/GDDR3)
32 (local frame buffer) 10.0 2.0 UVD, 8x AA (wide-tent CFAA) 40
Radeon HD 3300 Graphics (790GX IGP) 2008 RS780D 55 Onboard PCIe 128, 256 (local frame buffer)+ ? (HM) 700 2 System Memory 40(8x5):4:4 2.8 2.8 1.4 System Memory System Memory/
local frame buffer
(DDR2/GDDR3)
 ? 10.0 2.0 UVD 56
Unknown RS880 IGP 2009 RS880 55 Onboard PCIe  ? (local frame buffer)+ ? (HM)  ? 2 System Memory  ?  ?  ?  ? System Memory System Memory/
local frame buffer
(DDR2/GDDR3)
 ? 10.1 2.1 UVD2  ?

Radeon R700 (HD 4xxx) sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mallinimi Valmistusvuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Kellotaajuus Config core1 Siirtokyky Muisti Tuettu grafiikkakirjastoversio Notes GFLOPS3 TDP
Ytimen kellotaajuus (MHz) Muistin kellotaajuus (MHz) Texture (GT/s) Pixel (GP/s) Bandwidth (GB/s) Väylän tyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
Radeon HD 4350 [17] Syyskuu 2008 RV710 55 PCIe 2.0 x16 512 575 500 80(16x5):8:4 4.8 2.4 8 DDR2 64 10.1 2.1 UVD2, PowerPlay 92  ?
Radeon HD 4550 [18] Syyskuu 2008 RV710 55 PCIe 2.0 x16 256
512
600 900 80(16x5):8:4 4.8 2.4 12.8 DDR3
GDDR3
64 10.1 2.1 UVD2, PowerPlay 96  ?
Radeon HD 4650 [19] Syyskuu 2008 RV730 PRO 90 PCIe 2.0 x16 1024 1600 5000 320(64x5):32:8 19.2[20] 4.8 16.0[20] DDR2 128 10.1 2.1 UVD2, PowerPlay 384[20] 55W
Radeon HD 4670 [18] [19] Syyskuun 10, 2008 RV730 XT 55 PCIe 2.0 x16 512
1024
750 900
1000
320(64x5):32:8 24.0[20] 6.0 28.8
32.0[20]
GDDR3
DDR3
DDR2
128 10.1 2.1 UVD2, PowerPlay 480[20] 70W
Radeon HD 4830 [21] 21 Lokakuuta 2008 [22] RV770 LE 55 PCIe 2.0 x16 256
512
975 900 640(128x5):32:12 18.4[20] 6.9 57.6[20] GDDR3 512 10.1 2.1 UVD2, PowerPlay 736[20] 170W
Radeon HD 4850 Jun 25, 2008 RV770 PRO 55 PCIe 2.0 x16 512
1024
2048
1000 1024 800(160x5):40:16 25.0[20] 10.0 63.6[20] GDDR3 1024 10.1 2.1 UVD2, PowerPlay 1000[20] 210W
Radeon HD 4870 Jun 25, 2008[23] RV770 XT 55 PCIe 2.0 x16 512
1024
750 9002 800(160x5):40:16 31.6[20] 12.7 115.2[20] GDDR52 256 10.1 2.1 UVD2, PowerPlay 1200[20]  ?
Radeon HD 4850 X2 November 7, 2008 R700 PRO 55 PCIe 2.0 x16 (PCIe bridge) 2x 4096 2x 1000 2000 2x [1600(160x5):40:16] 2x 25.0 2x 10.0 2x 63.5 GDDR3 2x 512 10.1 2.1 Dual GPU solution, UVD2, PowerPlay 3000  ?
Radeon HD 4870 X2 Aug 12, 2008 R700 XT 55 PCIe 2.0 x16 (PCIe bridge) 2x 512
2x 1024
2x 860 9002 2x [800(160x5):40:16] 2x 30.0[20] 2x 12.0 2x 115.2[20] GDDR52 2x 256 10.1 2.1 Dual GPU solution, UVD2, PowerPlay 2400[20]  ?

Radeon R800 (HD 5xxx) sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: R800
Malli Julkaisuvuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Transistorien lukumäärä (miljoonaa) Liitäntä liitäntä Muistin enimmäismäärä (MiB) Valmistajan asettaman kellotaajuus Config core1 Fillrate Muisti Tuetun grafiikkakirjaston versio. Huomautukset GFLOPS TDP Huomautukset Julkaisuhinta
Ytimen kellotaajuus (MHz) Muistin kellotaajuus (MHz) Tekstuurin siirtokyky (GT/s) Pikselien tuottomäärä (GP/s) Muistiväylän enimmillään sekuntia kohti siirtämän tiedon määrä (GB/s) Liitännän tyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
Radeon HD 5350 Syyskuun 10, 2009 RV810 (Cedar) 90  ? PCIe 3.0 x16 2048  ?  ? 160(32x5):16:4  ?  ?  ? GDDR5 64 11 3.1 UVD2, PowerPlay  ?
Radeon HD 5550 Syyskuun 10, 2009 RV810 (Cedar) 40  ? PCIe 2.0 x16 512  ?  ? 160(32x5):16:4  ?  ?  ? GDDR5 64 11 3.1 UVD2, PowerPlay  ?
Radeon HD 5650 Syyskuun 10, 2009 RV830 PRO (Redwood PRO) 40  ? PCIe 2.0 x16 2048  ?  ? 1000(200x5):80:8  ?  ?  ? GDDR5 512 11 3.1 UVD2, PowerPlay  ?
Radeon HD 5670 Syyskuun 10, 2009 RV830 XT (Redwood XT) 40  ? PCIe 2.0 x16 512  ?  ? 800(160x5):80:8  ?  ?  ? GDDR5 128 11 3.1 UVD2, PowerPlay  ?
Radeon HD 5850 Syyskuun 10, 2009 RV870 PRO (Cypress PRO) 40 ~ 1800 PCIe 2.0 x16 1024 750? 950? 1600(320x5):80:32? 60.0 24.0 121.6 GDDR5 256 11 3.1 UVD2, PowerPlay 2400 $299
Radeon HD 5870 Syyskuun 10, 2009 RV870 XT (Cypress XT) 40 ~ 1800 PCIe 2.0 x16 1024 900  ? 1600(320x5):80:32 72.0 28.8  ? GDDR5  ? 11 3.1 UVD2, PowerPlay 2880 $399
Radeon HD 5870 X2 Syyskuun 10, 2009 R800 (Hemlock) 40 ~ 2x 1800 PCIe 2.0 x16 (PCIe bridge) 2x 1024 950 1160 2x 1600(320x5):80:32 152.0 60.8 294.4 GDDR5 2x 256 11 3.1 Dual GPU solution, UVD2, PowerPlay 6080 $599

IGP (HD 6xxx)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • All models support DirectX 11, OpenGL 4.2 and OpenCL 1.1
  • All models feature the UNB/MC Bus interface
  • All models do not feature double-precision FP
  • All models feature Angle independent anisotropic filtering, UVD3, & Eyefinity capabilities, supporting up to 3 outputs. HD 6250-6320 do not feature 3D Blu-ray acceleration.
Model Released Code name Fab (nm) Core Clock (MHz) Config core1 Fillrate Shared Memory GFLOPS Combined TDP2 (W) GFLOPS/W Notes
Pixel (GP/s) Texture (GT/s) Bandwidth (GB/s) Bus type Bus width (bit) Idle Max.
Radeon HD 6250[24] Nov 9, 2010[25] Wrestler[26][N 1] 40 280-400[24] 80:8:4 1.12 2.24 8.525 DDR3-1066 64 44.8 Malline:Unk 9 4.98
Radeon HD 6290 Jan 7, 2011 Zacate (?)[N 2] 276-400 1.12 2.24 8.525 64 44.8 Malline:Unk 9 4.98
Radeon HD 6310[24] Nov 9, 2010[25] Wrestler[26][N 3] 492 2.0 4.0 2.3/5.5 64/128 (?) 80 Malline:Unk 18 4.44
Radeon HD 6320 Aug 15, 2011 Ontario[N 4] 508-600 2.0 4.1 21.3 DDR3-1333 64/128 (?) ? Malline:Unk 18 ?
Radeon HD 6370D 4th quarter 2011 WinterPark[N 5] 32 443 160:8:4 1.77 3.54 25.6 DDR3-1600 128 142 Malline:Unk 65 2.18
Radeon HD 6410D Jun 20, 2011[25] WinterPark[N 6] 600 160:8:4 2.4 4.8 29.9 DDR3-1866 128 192 Malline:Unk 65 2.95
Radeon HD 6530D Jun 20, 2011[25] BeaverCreek[N 7] 443 320:16:8 3.54 7.08 29.9 DDR3-1866 128 284 Malline:Unk 65-100 2.84-4.37
Radeon HD 6550D Jun 20, 2011 BeaverCreek[N 8] 600 400:20:8 4.8 12 29.9 DDR3-1866 128 480 Malline:Unk 65-100 4.8-7.38
  1. Astle, Dave. "Moving Beyond OpenGL 1.1 for Windows", gamedev.net, 2003-04-01. Luettu 2007-11-15. 
  2. a b c OpenGL 2.1 specification
  3. http://www.opengl.org/registry/doc/glspec30.20080811.pdf OpenGL 3.0 specification, retrieved August 12, 2008
  4. The Inquirer report, retrieved September 25, 2007
  5. Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; viitettä ATIID ei löytynyt
  6. a b c The Inquirer report, retrieved Marraskuun 20, 2007
  7. DailyTech report, retrieved December 7, 2007
  8. (kiinaksi) Sina Technology report, retrieved on January 17, 2008
  9. a b (kiinaksi) Tom's Hardware, retrived on Octoboer 20, 2007
  10. a b c Official ATI Radeon HD 3800 Series - GPU Specifications
  11. The Inquirer News, retrieved November 18, 2007
  12. The Inquirer News, retrieved October 18, 2007
  13. Fudzilla report, retrieved October 11, 2007
  14. The Inquirer report, retrieved October 31, 2007
  15. AMD Moving Up Launch Of Dual-GPU Graphics Card | Tom's Hardware
  16. (kiinaksi) Tom's Hardware report, retrieved October 18, 2007
  17. Radeon HD 4350 Graphics Technology, retrieved October 3, 2008
  18. a b 'ATI Radeon HD 4670 review,' The Guru of 3D, retrieved September 11, 2008
  19. a b 'AMD Radeon HD 4670: Ruling from Top to Bottom,' Anandtech, retrieved September 11, 2008
  20. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Scott Wasson. "Specs and synthetics", The Tech Report, 2008-10-22. Luettu 2008-10-23. 
  21. Radeon HD 4830 Has 640SP, Launch On Oct 21st, VR-Zone, September 26, 2008
  22. RV770LE works at 550MHz, written by Fuad Abazovic
  23. [1]
  24. a b c
  25. a b c d
  26. a b Ontario/Zacate (Bobcat-Based APUs) And Beta Drivers

Northern Islands (HD 6xxx) series[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Northern Islands (GPU family)
  • All models manufactured in a 40 nm fabrication process.
  • All models support DirectX 11, OpenGL 4.2 and OpenCL 1.2
  • All models up to including HD 6870 based are on the VLIW5 architecture, HD 69xx are based on the VLIW4 architecture.
Model Launch Code name Transistors (Million) Die Size (mm2) Bus interface Memory (MiB) Clock rate Config core1 Fillrate Memory GFLOPS TDP3 (W) GFLOPS/W Double-precision FP Features / Notes Release Price (USD)
Core (MHz) Memory (MHz) Pixel (GP/s) Texture (GT/s) Bandwidth (GB/s) Bus type2 Bus width (bit) Idle Max.
Radeon HD 6350 [1][2] Feb 7, 2011 (OEM)
Apr 7, 2011 (retail)
Cedar 292 59 PCIe 2.1 x16 512 650 800 80:8:4 2.6 5.2 12.8 GDDR3 64 104 6.4 19.1 5.45 (norjaksi) $23
Radeon HD 6450[3] Feb 7, 2011 (OEM)
Apr 7, 2011 (retail)
Caicos 370 67 PCIe 2.1 x16, PCIe 2.1 x1[4] 512
1024
2048[4]
625-750 533-800
800-900
160:8:4 2.5-3 5-6 8.5-12.8
25.6-28.8
DDR3 GDDR5 64 200-240 9 18
27
11.11-13.33
7.41-8.89
(norjaksi) $55 (GDDR5)
Radeon HD 6570[5] Feb 7, 2011 (OEM)
Apr 19, 2011 (retail)
Turks PRO 716 118 PCIe 2.1 x16 1024
2048
650 900
1000
480:24:8 5.2 15.6 28.8
64
DDR3
GDDR5
128 624 10
11
44
60
14.18
10.4
rowspan=2 (norjaksi) $79 (GDDR5)
Radeon HD 6670[6] Turks XT 512
1024
800 1000 6.4 19.2 64 GDDR5 768 12 66 11.64 $99
Radeon HD 6750[7] Jan 21, 2011 (OEM)
Apr 28, 2011 (retail)
Juniper PRO 1040 166 PCIe 2.1 x16 512
1024
700 1150 720:36:16 11.2 25.2 73.6 GDDR5 128 1008 16 86 11.72 rowspan=2 (norjaksi)
Radeon HD 6770[8] Juniper XT 850 1200 800:40:16 13.6 34 76.8 1360 18 108 12.59
Radeon HD 6790 Apr 4, 2011 Barts LE 1700 255 PCIe 2.1 x16 1024 840 1050 800:40:16 13.4 33.6 134.4 GDDR5 256 1344 19 150 8.96 rowspan=3 (norjaksi) HD3D UVD3 HDMI 1.4a $149
Radeon HD 6850[9] Oct 22, 2010 Barts Pro 775 1000 960:48:32 24.8 37.2 128 1488 127[10] 11.72 HD3D UVD3 HDMI 1.4a DP 1.2[N 9][11] $179
Radeon HD 6870[12] Barts XT 900 1050 1120:56:32 28.8 50.4 134.4 2016 151[10] 13.35 $239
Radeon HD 6930[13] Dec 2011 Cayman CE 2640 389 PCIe 2.1
x16
1024
2048
750 1200 1280:80:32 24.0 60.0 153.6 GDDR5 256 1920 18 186 10.32 Malline:Yes Russia, Ukraine and China Only
Dual BIOS option
$180
Radeon HD 6950[14] Dec 15, 2010 Cayman Pro 800 1250 1408:88:32 25.6 70.4 160 2253 20[15] 200[15] 11.27 Malline:Yes HD3D UVD3 HDMI 1.4a DP 1.2
Dual BIOS option
$259
$299
Radeon HD 6970[16] Cayman XT 2048 880 1375 1536:96:32 28.2 84.5 176 2703 250[15] 10.81 Malline:Yes $369
Radeon HD 6990 Mar 8, 2011[17] Antilles 2640 ×2 389 ×2 PCIe 2.1 x16 2048 ×2 830 1250 1536:96:32 ×2 2× 26.5 2× 79.6 2× 160 GDDR5 2× 256 5099 37 375 13.6 Malline:Yes HD3D UVD3 HDMI 1.4a DP 1.2
Dual BIOS option
$699
Model Launch Code name Transistors (Million) Die Size (mm2) Bus interface Memory (MiB) Clock rate Config core1 Fillrate Memory GFLOPS TDP3 (W) GFLOPS/W Double-precision FP Features / Notes Release Price (USD)
Core (MHz) Memory (MHz) Pixel (GP/s) Texture (GT/s) Bandwidth (GB/s) Bus type2 Bus width (bit) Idle Max.
  1. http://shop.amd.com/us/All/Detail/GraphicCard/QK638AT
  2. http://www.techpowerup.com/gpuz/cmr22/
  3. HD 6450 Graphics (For OEM Only)
  4. a b http://www.hisdigital.com/un/product2-675.shtml
  5. HD 6570 Graphics (For OEM Only)
  6. HD 6670 Graphics (For OEM Only)
  7. HD 6750 Graphics (For OEM Only)
  8. HD 6770 Graphics (For OEM Only)
  9. a b
  10. AMD Radeon HD 6950 Graphics
  11. a b c AMD's Radeon HD 6970 & Radeon HD 6950: Paving The Future For AMD
  12. AMD Radeon HD 6970 Graphics

Southern Islands (HD 7xxx) sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Radeon HD 7000 -sarja
  • Kaikki tämän näytönohjainperheen näytönohjaimer HD 76xx näytönohjaimeen asti perustuvat VLIW5 arkkitehtuuriin, HD 77xx-79xx perustuvat GCN (Graphics Core Next) arkkitehtuuriin.
  • HD 73xx-76xx mallit tukevat DirectX 11, OpenGL 4.2 ja OpenCL 1.2
  • HD 77xx-79xx mallit tukevat DirectX 11.1, OpenGL 4.2 ja OpenCL 1.2
Malli Julkaisupäivämäärä Koodinimi Valmistusprosessi (Nanometriä) Transistoreja (Miljoonaa kpl) Grafiikkapiirin koko millimetreinä Liitäntä tietokoneeseen I/O liitäntä Muistin määrä (MiB) Kellotaajuus Config core1 Fillrate Muistin tyyppi GFLOPS TDP3 (W) GFLOPS/W Double-precision suorituskyky Ominaisuudet / Huomautukset Julkaisuhinta (USD)
Grafiikkapirin ytimen kellotaajuus (MHz) Muistin kellotaajuus (MHz) Pikselien tuottomäärä sekuntia kohti (GP/s) Tekstuurien tuottomäärä sekuntia kohti (GT/s) Muistiväylän tiedonsiirtokyly sekuntia kohti (GB/s) Väylän tyyppi2 Väylän leveys (Bitiä) Vähimmäisvirrankulutus Enimmäisvirrankulutus.
Radeon HD 7350 [1] Jan 2012 (OEM) [2] Cedar [2] 40 292 59 PCIe 2.1 x16 ? 400-650 400
800
80:8:4 1.6-2.6 3.2-5.2 6.4
12.8
DDR2
DDR3
64 104 6.4 19.1 5.45 (norjaksi) ? OEM
Radeon HD 7450 [3] Jan 2012 (OEM) [2] Caicos [2] 40 370 67 PCIe 2.1 x16 512
1024
625-750 533-800 160:8:4 2.5-3 5-6 8.5-12.8 DDR3 64 200-240 9 18 11.11-13.33 (norjaksi) ? OEM
Radeon HD 7470 [3] Jan 2012 (OEM) [2] 512
1024
625-750 800-900 160:8:4 2.5-3 5-6 25.6-28.8 GDDR5 64 200-240 9 27 7.41-8.89 (norjaksi) ? OEM
Radeon HD 7570 [4] Jan 2012 (OEM) [2] Turks PRO [2] 40 716 118 PCIe 2.1 x16 512
1024
2048
650 900
1000
480:24:8 5.2 15.6 28.8
64
GDDR3
GDDR5
128 624 10
11
44
60
14.18
10.4
(norjaksi) ? OEM
Radeon HD 7670 [5] Jan 2012 (OEM) [2] Turks XT [2] 40 716 118 PCIe 2.1 x16 512
1024
800 1000 480:24:8 6.4 19.2 64 GDDR5 128 768 12 66 11.64 (norjaksi) ? OEM
Radeon HD 7750 [6] Helmikuun 15, 2012 [7] Cape Verde Pro [8] 28 1500 [7] 123 [7] PCIe 3.0 x16 1024 800 1125 512:32:16 12.8 25.6 72 GDDR5 128 819.2 10 [7] 55 [7] 14.89 51.2 ? $109 [7]
Radeon HD 7770 [9] Helmikuun 15, 2012 [7] Cape Verde XT [8] 28 1500 [7] 123 [7] PCIe 3.0 x16 1024 1000 1125 640:40:16 16 40 72 GDDR5 128 1280 10 [7] 80 [7] 16 80 ? $159 [7]
Radeon HD 7850 [10] Maaliskuun 19, 2012 [11] Pitcairn Pro [8] 28 2800 [11] 212 [11] PCIe 3.0 x16 2048 860 1200 1024:64:32 27.52 55.04 153.6 GDDR5 256 1761.28 10 [11] 130 [11] 13.548 110.08 ? $249 [11]
Radeon HD 7870 [12] Mar 19, 2012 [11] Pitcairn XT [8] 28 2800 [11] 212 [11] PCIe 3.0 x16 2048 1000 1200 1280:80:32 32 80 153.6 GDDR5 256 2560 10 [11] 175 [11] 14.629 160 ? $349 [11]
Radeon HD 7950 [13] Tammikuun 31, 2012 [14] Tahiti Pro [8] 28 4313 352 [15] PCIe 3.0 x16 3072 800 1250 1792:112:32 25.6 89.6 240 GDDR5 384 2867.2 15 [16] 180 [17] 15.928 717 ? $449 [16]
Radeon HD 7970 [18] Jan 9, 2012 [19] Tahiti XT [8] 28 4313 352 [15] PCIe 3.0 x16 3072 925 1375 2048:128:32 29.6 118.4 264 GDDR5 384 3788.8 15 [20] 230 [17] 16.473 947.2 ? $549 [20]
Radeon HD 7990 [21] TBA New Zealand [21] 28 4313 ×2 352 ×2 [15] PCIe 3.0 x16 3072×2 Malline:Unk Malline:Unk 2048:128:32×2 Malline:Unk Malline:Unk Malline:Unk GDDR5 2× 384 Malline:Unk Malline:Unk Malline:Unk Malline:Unk 2048 ? Malline:Unk
Malli Julkaisupäivämäärä Koodinimi Valmistusprosessi (Namometreinä) Transistoreita (Miljoonaa kpl) Grafiikkapiirin koko (Neliömillimetriä) Liitäntä tietokoneeseen (I/O liitäntä) Muistin määrä (MiB) Muistin kellotaajuus Config core1 Fillrate Muistin tyyppi GFLOPS TDP3 (W) GFLOPS/W Double-precision FP Ominaisuudet / Huomautukset Julkaisuhinta (USD)
Ytimen kellotaajuus (MHz) Muistin kelotaajuus (MHz) Tuotettujen gigapikselien määrä sekuntia kohti. (GP/s) Tuotetun tekstuurin määrä sekuntia kohti. (GT/s) Muistiväylän siirtokyky (GB/s) Väylän tyyppi2 Muistiväylän leveys bitteinä Näytönohjaien virrankulutus idle tilassa Näytönohjaimen suurin mahdollinen virrankulutus

Mobility Radeon Series[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Model Year Model Number Code name Fab (nm) Bus interface Memory max (MiB) Core clock max (MHz) Memory clock max (MHz) Config core1 Fillrate max (MT/s) Memory Graphics library support (version) Notes
Bandwidth max (GB/s) Bus type Bus width (bit) DirectX OpenGL
Mobility Radeon 2001 M6 RV100 180 AGP 4x 32 0:1:3:1 SDR,DDR 32,64 7 1.3
Mobility Radeon 7500 2002 M7 RV200 150 AGP 4x 64 280 200 0:2:6:2 DDR 64,128 7 1.3 PowerPlay II, DX7 T&L
Mobility Radeon 9000 2002 M9 RV250 150 AGP 4x 64 240 200 1:4:4:4 DDR 64,128 8.1 1.4 PowerPlay 3.0, Fullstream
Mobility Radeon 9200 2003 M9+ RV280 150 AGP 8x 32,64 250 200 220 1:4:4:4 DDR 64,128 8.1 1.4 PowerPlay 3.0, Fullstream
Mobility Radeon 9500 2004? M11 RV360 130 AGP 8x 64 2:4:4:4 DDR 64,128 9.0 2.0
Mobility Radeon 9550 2005 M12 RV360 130 AGP 8x 64 210 183 2:4:4:4 DDR 64,128 9.0 2.0
Mobility Radeon 9600 Jun 2003 M10,M11 RV350 130 AGP 8x 128 325 223 2:4:4:4 1296 7.1 DDR 64,128 9.0 2.0
Mobility Radeon 9600 Pro 2004 M10 RV350 130 AGP 8x 64 333 2:4:4:4 1332 DDR 128 9.0 2.0
Mobility Radeon 9600 Pro Turbo 2004 M10 RV350 130 AGP 4x/8x 128 338 243 2:4:4:4 1332 7.8 DDR 128 9.0 2.0
Mobility Radeon 9700 Feb 2004 M11 RV360 130 AGP 8x 128 450 260 2:4:4:4 1800 8.32 DDR 128 9.0 2.0
Mobility Radeon 9800 Sep 2004 M18 R420 130 AGP 8x 256 350 300 4:8:8:8 2800 19.2 DDR 256 9.0 2.0
Mobility Radeon X300 Nov 2005 M22 RV370 110 PCI-E x16 128 297 230 2:4:4:4 1400 4.8 DDR 64 9.0b 2.0 Powerplay 5.0
Mobility Radeon X600 Jun 2004 M24 RV380 130 PCI-E x16 128 400 250 2:4:4:4 1600 8 DDR 128 9.0b 2.0
Mobility Radeon X700 Mar 2005 M26 RV410 110 PCI-E x16 Shared-128? 64, 128 350 350 6:8:8:4 2800 11.2 GDDR3 128 9.0b 2.0 3DC, Dynamic Lane Count Switching,
Mobility Radeon X800 Nov 2004 M28 R423 130 PCI-E x16 256 400 400 6:12:12:12 4800 25.6 GDDR3 256 9.0b 2.0 3DC, DLCS, Clock Gating
Mobility Radeon X800 XT Jun 2005 M28 PRO R423 130 PCI-E x16 256 480 550 6:16:16:16 7680 35.2 GDDR3 256 9.0b 2.0 3DC, DLCS, Clock Gating
Mobility Radeon X1300 Jan 2006 M52 RV515 90 PCIe x16 Shared-128? 400 325 2:4:4:4 1600 10.40 DDR 128 9.0c 2.0
Mobility Radeon X1350 Sep 2006 M52 RV515 90 PCIe x16 Shared-128? 432 345 2:4:4:4 1728 10.4 DDR 128 9.0c 2.0
Mobility Radeon X1400 Jan 2006 M54 RV515 90 PCIe x16 256 432 396 2:4:4:4 1728 11.00 DDR 64,128 9.0c 2.0
Mobility Radeon X1450 Jan 2006 M64 RV515 90 PCIe x16 128 + Shared (767) 432 345 2:4:4:4 1728 11.00 GDDR3 128 9.0c 2.0
Mobility Radeon X1600 Dec 2005 M56 RV530 90 PCIe x16 256 445 350 5:12:4:4 1780 11.20 GDDR3 128 9.0c 2.0
Mobility Radeon X1700 Sep 2006 M66 RV535 90 PCIe x16 256 450 350 5:12:4:4 1880 15.04 GDDR3 128 9.0c 2.0 strained silicon
Mobility Radeon X1800 Mar 2006 M58 R520 90 PCIe x16 256 450 500 8:12:12:12 5400 32.00 GDDR3 256 9.0c 2.0
Mobility Radeon X1800 XT Mar 2006 M58 R520 90 PCIe x16 256 550 650 8:16:16:16 8800 41.6 GDDR3 256 9.0c 2.0
Mobility Radeon X1900 Jan 2007 M59 RV570 80 PCIe x16 256 400 450 8:36:12:12 - 28.8 GDDR3 256 9.0c 2.0 PowerPlay 6.0
Mobility Radeon X2300[22] Q2 2007 M64 RV535 90 PCIe x16 128 450 400 2:4:4:4 - 6.4 DDR2 128 9.0c 2.0 renamed product, HyperMemory, no UVD, PowerPlay 6.0
Mobility Radeon HD 2300[23] Q2 2007 M71 RV550 90 PCIe x16 128/256/512 450 400 2:4:4:4 - 6.4 DDR2 128 9.0c 2.0 same as X2300, but with UVD, PowerPlay 6.0
Mobility Radeon X2500[24] Q2 2007 M66? RV535? 90? PCIe x16 256 425 400 5:12:4:4 1700 12.80 DDR2/3? 128 9.0c 2.0 based on X1600/1700, HM up to 896M?, no UVD, PowerPlay 6.0
Mobility Radeon HD 2400[25] Q2 2007 M72S RV610 65 PCIe x16 384 522 400 402(8x5):4:4 - 6.4 GDDR3 64 10 2.0 UVD, PowerPlay 7.0
Mobility Radeon HD 2400 XT[26] Q2 2007 M72M RV610 65 PCIe x16 256? 700 700 402(8x5):4:4 - 11.2 GDDR3 64 10 2.0 UVD, PowerPlay 7.0
Mobility Radeon HD 2600[27] Q2 2007 M76M RV630 65 PCIe x16 256/512 500 400 1202(24x5):8:4 - 12.8 DDR2
GDDR3
128 10 2.0 UVD, PowerPlay 7.0
Mobility Radeon HD 2600 XT[28] Q2 2007 M76XT RV630 65 PCIe x16 512 700 750 1202(24x5):8:4 - 24.4 GDDR3 128 10 2.0 UVD, PowerPlay 7.0
Mobility Radeon HD 2700[29] 2007 M76 RV630 65 PCIe x16 512 700 700 1202(24x5):8:4 - 22.4 DDR2
GDDR3
128 10 2.0 UVD, PowerPlay 7.0
Mobility Radeon HD 3450[30] 2008 M82 [31] RV620 55 PCIe x16 2.0 256  ???
1000
402(8x5):4:4 - 16.0 DDR2
GDDR3
64 10.1 2.0 UVD, PowerPlay 7.0
Mobility Radeon HD 3470[30] 2008 M82 [31] RV620 55 PCIe x16 2.0 128 680 402(8x5):4:4 - 16.0 DDR2
GDDR3
64 10.1 2.0 UVD, PowerPlay 7.0
Mobility Radeon HD 3650[32] 2008 M86 [31] RV635 55 PCIe x16 2.0 512
1024
550 400
800
1000
1202(24x5):8:4 - 32.0 DDR2
GDDR3
GDDR4
128 10.1 2.0 UVD, PowerPlay 7.0
Mobility Radeon HD 3850 [31] 2008 M88 [31] RV670 55 PCIe x16 2.0 512 550 750 3202(64x5):16:16 9600 51.2 GDDR3 256 10.1 2.0 UVD, PowerPlay 7.0
Mobility Radeon HD 3850 X2 [31] 2008 2x M88 R680 55 PCIe x16 2.0 1024 550 750 2x [3202(64x5):16:16] 2x 10400 2x 44.8 GDDR3 2x 256 10.1 2.0 UVD, PowerPlay 7.0
Dual GPU solution
Mobility Radeon HD 3870 [31] 2008 M88 [31] RV670 55 PCIe x16 2.0 512 660 850 3202(64x5):16:16 11200 60.8 GDDR3 256 10.1 2.0 UVD, PowerPlay 7.0
Mobility Radeon HD 3870 X2 [31] 2008 2x M88 R680 55 PCIe x16 2.0 1024 660 850 2x [3202(64x5):16:16] 2x 12000 2x 51.2 GDDR3 2x 256 10.1 2.0 UVD, PowerPlay 7.0
Dual GPU solution
Mobility Radeon HD 4850 [31] 10. 2008 M98 RV770 55 PCIe x16 2.0 512
1024
550 750 8002(160x5):40:16 22000 48.0 GDDR3 256 10.1 2.1 UVD, PowerPlay 7.0
Mobility Radeon HD 4870 [31] 10. 2008 M98XT RV770 55 PCIe x16 2.0 512
1024
625 850 8002(160x5):40:16 25000 54.4 GDDR3
GDDR4
GDDR5
256 10.1 2.1 UVD, PowerPlay 7.0
Mobility Radeon HD 4850 X2 [31] 2008 2x M98 R700 Pro 55 PCIe x16 2.0 1024
2048
550 750 2x [8002(160x5):40:16] 2x 22000 2x 44.8 GDDR3 2x 256 10.1 2.1 UVD, PowerPlay 7.0
Dual GPU solution
Model Year Model Number Code name Fab (nm) Bus interface Memory max (MiB) Core clock max (MHz) Memory clock max (MHz) Config core1 Fillrate max (MT/s) Bandwidth max (GB/s) Bus type Bus width (bit) DirectX OpenGL Notes
Memory Graphics library support (version)

FireGL series[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: ATI FireGL
Model Series (Released Year) Core Fab (nm) Bus interface Memory max (MiB) Core clock max (MHz) Memory clock max (MHz) Config core1 Fillrate max (MT/s) Memory Graphics library support (version) Notes
Bandwidth max (GB/s) Bus type Bus width (bit) DirectX OpenGL
FireGL 8700 AGP Radeon 8500 150 AGP 64 MB 0:2:4:2 8.1 1.4
FireGL 8800 AGP Radeon 8500 150 AGP 128 MB 0:2:4:2 8.1 1.4
FireGL T2-128 AGP Radeon 9600 Pro 130 AGP 128 MB 2:4:4:4 9.0 2.0
FireGL Z1-128 AGP Radeon 9500 Pro 150 AGP 128 MB 4:8:8:8 9.0 2.0
FireGL X1-128 AGP Radeon 9700 150 AGP 128 MB 325 275 4:8:8:8 9.0 2.0
FireGL X1-256 AGP Radeon 9700 Pro 150 AGP-Pro 256 MB 325 275 4:8:8:8 9.0 2.0
FireGL X2-256 AGP Radeon 9800 Pro 150 AGP 256 MB 4:8:8:8 9.0 2.0
FireGL X2-256t AGP Radeon 9800 XT 150 AGP 256 MB 4:8:8:8 9.0 2.0
FireGL X3 AGP Radeon X800 Pro 130 AGP 256 MB 6:12:12:12 9.0b 2.0
FireGL X3-256 AGP Radeon X800 XT 130 AGP 256 MB 420 400 6:16:16:16 9.0b 2.0
FireGL V3100 2005 Radeon X300 XT 110 PCI-E 128 MB 2:4:4:4 6.4 128 9.0 2.0
FireGL V3200 2005 Radeon X600 XT 130 PCI-E 128 MB 2:4:4:4 9.0b 2.0
FireGL V3300 2006 Radeon R520 90 PCI-E 128 MB 600 400 5:12:12:12 6.4 DDR2 64 9.0c 2.0
FireGL V3350 2006 Radeon R520 90 PCI-E 256 MB 600 400 5:12:12:12 6.4 DDR2 64 9.0c 2.0
FireGL V3400 2006 Radeon R520 90 PCI-E 128 MB 500 500 5:12:12:12 16.0 DDR2 128 9.0c 2.0
FireGL V3600 2007 Radeon HD 2600 Pro 65 PCI-E 256 MB 600 500 1202(24x5):8:4 6400 16.0 GDDR3 128 10 2.1
FireGL V5000 2005 Radeon X700 Pro/XT 130 PCI-E 128 MB 425 430 6:8:8:8 13.6 GDDR3 128 9.0b 2.0
FireGL V5100 2005 Radeon X800 Pro 130 PCI-E 128 MB 350 6:12:12:12 22.4 DDR 256 9.0b 2.0
FireGL V5200 2005 Radeon X1600 Pro/XT 90 PCI-E 256 MB 590 690 5:12:12:12 22.4 DDR2 128 9.0c 2.0
FireGL V5600 2007 Radeon HD 2600 XT 65 PCI-E 512 MB 800 1100 1202(24x5):8:4 6400 35.2 GDDR4 128 10 2.1
FireGL V7100 2005 Radeon X800 XT 130 PCI-E 256 MB 6:16:16:16 28.8 GDDR3 256 9.0c 2.0
FireGL V7200 2006 Radeon X1800 XT 90 PCI-E 256 MB 600 650 8:16:16:16 41.6 GDDR3 256 9.0c 2.0
FireGL V7300 2006 Radeon X1800 XT 90 PCI-E 512 MB 600 650 8:16:16:16 41.6 GDDR3 256 9.0c 2.0
FireGL V7350 2006 Radeon X1800 XT 90 PCI-E 1024 MB 600 650 8:16:16:16 41.6 GDDR3 256 9.0c 2.0
FireGL V7400 2006 (Canceled) Radeon X1950 Pro 80 PCI-E  ?  ?  ? 8:36:36:36  ?  ? GDDR3 256 9.0c 2.0 never released, superseded by 2007 series
FireGL V7600 2007 Radeon HD 2900 GT 80 PCI-E 512 MB 600 800 2402(48x5):12:12 9600 51.2 GDDR3 256 10 2.1
FireGL V7700 2007 (2008) Radeon HD 3870 55 PCI-E 2.0 512 MB 775 1125 3202(64x5):16:16 12400 72.0 GDDR4 256 10.1 (SM 4.0 only) 2.1 Industry-first workstation graphics card with DisplayPort output, developed as Project Red Thunder'[33] Supports double precision computation via the AMD Stream SDK.
FireGL V8600 2007 Radeon HD 2900 XT 80 PCI-E 1024 MB 743 1000 3202(64x5):16:16 11888 128.0 [34] GDDR4 512 10 2.1
FireGL V8650 2007 Radeon HD 2900 XT 80 PCI-E 2048 MB 743 1000 3202(64x5):16:16 11888 128.0 [34] GDDR4 512 10 2.1

FirePro 3D series[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Model Year Code name Fab (nm) Bus interface Memory max (MiB) Reference clock rate Config core1 Fillrate Memory Graphics library support (version) Notes
Core (MHz) Memory (MHz) Texture (GT/s) Pixel (GP/s) Bandwidth (GB/s) Bus type Bus width (bit) DirectX OpenGL
FirePro 3D V3700 August 2008 RV620 [35] 55 PCIe 2.0 x16 256 600 800 40(8x5):8:4 4.8 2.4 12.8 GDDR3 64 10.1  ? UVD+, PowerPlay
FirePro 3D V3750 September 2008 RV730 55 PCIe 2.0 x16 256 800 1000 320(64x5):24:12 12 6 32 GDDR3 128 10.1 2.1 UVD2, PowerPlay
FirePro 3D V5700 August 2008 RV730 55 PCIe 2.0 x16 512 800 1000 320(64x5):24:12 12 6 32 GDDR3 128 10.1 2.1 UVD2, PowerPlay
FirePro 3D V7750 October 2008 RV730 55 PCIe 2.0 x16 1024 800 1000 320(64x5):24:12 12 6 32 GDDR3 128 10.1 2.1 UVD2, PowerPlay
FirePro 3D V7770 October 2008 RV770 PRO 55 PCIe 2.0 x16 1024 625 993 800(160x5):40:16 25.0 10 63.5 GDDR3 256 10.1 2.1 UVD2, PowerPlay
FirePro 3D V8700 September 2008 RV770 XT 55 PCIe 2.0 x16 1024 750 9002 800(160x5):40:16 30.0 12 115.2 GDDR52 256 10.1 2.1 UVD2, PowerPlay
FirePro 3D V8700 Duo October 2008 R700 XT 55 PCIe 2.0 x16 2x 1024 2x 750 9002 2x [800(160x5):40:16] 2x 30.0 2x 12 2x 115.2 GDDR52 2x 256 10.1 2.1 Dual GPU solution, UVD2, PowerPlay
FirePro 3D V8750 October 2008 RV770 XT 55 PCIe 2.0 x16 2048 750 9002 800(160x5):40:16 30.0 12 115.2 GDDR52 256 10.1 2.1 UVD2, PowerPlay

FireMV series[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: ATI FireMV
Model Series
(Year released)
Core Bus interface Memory max (MiB) Core clock max (MHz) Memory clock max (MHz) Config core1 Fillrate max (MT/s) Memory Graphics library support (version) Notes
Bandwidth max (GB/s) Bus type Bus width (bit) DirectX OpenGL
FireMV 2200 PCI RV280 PCI 64
FireMV 2200 PCIE RV370 PCIE x16 128
FireMV 2250 PCIE RV516 PCIE x1 or x16 256
FireMV 2260 2008 RV620 PCIE x1 or x16
PCI
256 10.1 [36] Dual DisplayPort
FireMV 2400 PCI M24 PCI 128
FireMV 2400 PCIE M24 PCIE x1 256M

Mobility FireGL series[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Model Year Core Based on Fab (nm) Bus interface Memory max (MiB) Core clock max (MHz) Memory clock max (MHz) Config core1 Fillrate max (MT/s) Memory Graphics library support (version) Notes
Bandwidth max (GB/s) Bus type Bus width (bit) DirectX OpenGL
Mobility FireGL 7800 Mobility Radeon 7500 AGP 64 MB 0:2:2:2
Mobility FireGL 9000 2002 M9 Mobility Radeon 9000 150 AGP 4X 64 MB 250 200 1:4:4:4 1000 6.4 DDR 128 8.1 1.3
Mobility FireGL T2 Mobility Radeon 9600 AGP 128 MB 2:4:4:4
Mobility FireGL T2e Mobility Radeon 9700 AGP 128 MB 2:4:4:4
Mobility FireGL V3100 Mobility Radeon X300 PCI-E 128 MB 2:4:4:4
Mobility FireGL V3200 Mobility Radeon X600 PCI-E 128 MB 2:4:4:4
Mobility FireGL V5000 Mobility Radeon X700 PCI-E 128 MB 6:8:8:8
Mobility FireGL V5200 M56GL Mobility Radeon X1600 90 PCI-E 256 MB 398 320 5:12:12:12 GDDR3 128 9.0c 2.0
Mobility FireGL V5250 M66GL Mobility Radeon X1700 PCI-E 256 MB 5:12:12:12
Mobility FireGL V5600 Mobility Radeon HD 2600 PCI-E 256 MB 1202(24x5):8:4
Mobility FireGL V5700 M86GL Mobility Radeon HD 3650 PCI-E 512 MB 1202(24x5):8:4 GDDR3 128 10.1 2.1
Mobility FireGL V5725 2008 M86GL Mobility Radeon HD 3650 55nm PCI-E 256 MB 680 800 1202(24x5):8:4 2,7 GTexel/s 25,6 Gb/sec GDDR3 128 10.1 SM 4.1 2.1

Pelikonsolien grafiikkaprosessorit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Model Year Code name Fab (nm) Bus interface Core clock (MHz) Core config1 Fillrate Memory (MiB) Memory clock (MHz) Memory Graphics library support (version) Notes
Pixel (MP/s) Vertex (MV/s) Texture (MT/s) Bandwidth (GB/s) RAM type Bus width (bit) DirectX OpenGL
Flipper (GameCube)[37] Sep 2001 180 Integrated 162 0:4:4:4 648 - 648 24 shared
16 shared
3 eDRAM
324
80
162
2.7
0.08
10.4/7.6 3
1T-SRAM
SDRAM
eDRAM
64
8
None  ? fixed-function T&L. TEV "pixel shader"
Xenos (Xbox 360)[38] Nov 2005 R500, C1 90
65
Integrated 500 482:16:8 4000 1500 8000 512 (shared)
10 eDRAM
700
500
22.4
32 (GPU - Logic)
256 (Logic - Memory)
GDDR3
eDRAM
128 9.0c superset
DirectX Xbox 360
None Surface tessellation
Hollywood (Wii) Nov 2006 90 Integrated 243MHz?  ?:?:?:?  ?  ?  ? 24 shared
64 shared
3 eDRAM

?

1T-SRAM
GDDR3
eDRAM
None  ? TEV "pixel shader"

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. AMD Radeon HD 7350 Graphics (OEM Only)
  2. a b c d e f g h i AMD Quietly Releases The OEM-Only Radeon HD 7000 Series
  3. a b AMD Radeon HD 7470/HD 7450 Graphics (OEM Only)
  4. AMD Radeon HD 7570 Graphics (OEM Only)
  5. AMD Radeon HD 7670 Graphics (OEM Only)
  6. AMD Radeon HD 7750 Graphics
  7. a b c d e f g h i j k l AMD Radeon HD 7750 & Radeon HD 7770 GHz Edition Review
  8. a b c d e f AMD 2012 Desktop Graphics Roadmap
  9. AMD Radeon HD 7770 GHz Edition
  10. AMD Radeon HD 7850 Graphics
  11. a b c d e f g h i j k l AMD Radeon HD 7870 GHz Edition & Radeon HD 7850 Review
  12. AMD Radeon HD 7870 GHz Edition
  13. AMD Radeon HD 7950 Graphics
  14. AMD Radeon HD 7950 Launch Recap
  15. a b c AMD Launches World’s Fastest Single-GPU Graphics Card – the AMD Radeon HD 7970
  16. a b AMD Radeon HD 7950 Review
  17. a b AMD Radeon HD 7770 and 7750 Video Card Reviews
  18. AMD Radeon HD 7970 Graphics
  19. AMD Radeon HD 7970 Launch Recap
  20. a b AMD Radeon HD 7970 Review
  21. a b Radeon HD 7750 & 7770 on 15 February, Radeon HD 7850 & 7870 in March
  22. Mobility Radeon X2300 - Overview
  23. ATI Mobility Radeon HD 2300 - Overview
  24. ATI Mobility Radeon X2500, Notebook Check
  25. ATI Mobility Radeon HD 2400 - Overview
  26. ATI Mobility Radeon HD 2400 XT - Overview
  27. ATI Mobility Radeon HD 2600 - Overview
  28. ATI Mobility Radeon HD 2600 XT - Overview
  29. ATI Mobility Radeon HD 2700 - Overview
  30. a b ATI Mobility Radeon HD 3400 Series - Overview
  31. a b c d e f g h i j k l ATI Device ID page, retrieved April 1, 2008
  32. ATI Mobility Radeon HD 3600 Series - Overview
  33. 3D Professor review, retrieved April 1, 2008
  34. a b http://pc.watch.impress.co.jp/docs/2007/1108/amd_3.jpg
  35. AMD Vendor ID page, retrieved September 6, 2008
  36. FireMV 2260 brochure: "Also with Microsoft DirectX 10.1 support the ATI FireMV 2260 exceeds all of the Windows Vista Aero minimum requirements". Retreieved July 12, 2008
  37. GameCube vs. Xbox: Part Deux, ExtremeTech, accessed July 9, 2007.
  38. Baumann, Dave. ATI Xenos: Xbox 360 Graphics Demystified, Beyond3D, June 13, 2005.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Viittausvirhe: <ref>-elementit löytyivät ryhmälle nimeltä ”N”, mutta vastaavaa <references group="N"/>-elementtiä ei löytynyt tai sulkeva </ref> puuttuu