Leigh-Anne Pinnock

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Leigh-Anne Pinnock
Henkilötiedot
Koko nimi Leigh-Anne Pinnock
Syntynyt4. lokakuuta 1991 (ikä 32)
High Wycombe, Buckinghamshire, Yhdistynyt kuningaskunta
Ammatti laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä
Puoliso Andre Gray
Muusikko
Taiteilijanimi Leigh-Anne Pinnock
Laulukielet englanti, italia
Aktiivisena 2011–
Tyylilajit pop, R&B
Soittimet laulu
Levy-yhtiöt Columbia Records

Leigh-Anne Gray (os. Pinnock) (s. 4. lokakuuta 1991 High Wycombe, Buckinghamshire, Yhdistynyt kuningaskunta) on englantilainen laulaja ja lauluntekijä. Hän osallistui sooloesiintyjänä brittiläisessä televisiosarjassa The X Factor vuonna 2011, minkä jälkeen hänestä tuli brittiläisen tyttöryhmän Little Mixin jäsen. Yhtye on myynyt yli 60 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti, mikä tekee siitä yhden maailman menestyneimmiatä tyttöryhmistä.

Yhdessä Little Mixin kanssa hän oli osa ensimmäistä ryhmää, joka voitti X Factorin brittiläisen version. Yhdessä yhtye julkaisi kuusi studioalbumia, myi yli kaksi miljoonaa konserttilippua maailmanlaajuisesti ja saavutti viisi ykkössingleä Britannian singlelistalla. Lauluntekijänä hän on osallistunut kappaleiden suunnitteluun Little Mixin-albumeille alusta lähtien, mukaan lukien kaksi Britannian ykkös singlea ("Wings" ja "Shout Out to My Ex").

Musiikin lisäksi Pinnock tunnetaan aktiivisuudestaan ​​rasismin vastaisessa taistelussa, ja vuonna 2020 hän sai tasa-arvopalkinnon tunnustuksena työstään rotujen tasa-arvon edistämiseksi Isossa-Britanniassa. Vuonna 2021 hänen dokumenttinsa Leigh-Anne: Race, Pop & Power sai kriitikoiden suosiota, ja se oli myös ehdolla "Parhaan kirjoittaman dokumentin" palkinnon saajaksi 26. National Television Awards -gaalassa. Joulukuussa 2021 hän teki näyttelijädebyyttinsä elokuvassa Boxing Day, joka oli ensimmäinen brittiläinen juhlava rommisarja, jota johti täysin musta näyttelijä.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leigh-Anne Pinnock syntyi 4. lokakuuta 1991 Deborah Thornhillille ja John Pinnockille, ja hänet kasvatettiin karibialaisessa perheessä. Pinnock asui High Wycombessa, Buckinghamshiressä. kahden vanhemman sisarensa Sian-Louise Pinnockin ja Sairah Pinnockinin kanssa.[8] Pinnockin sukujuuret ovat barbadosia ja jamaikalaisia, ja hän pitää Jamaikaa toisena kotinansa. Pinnock on viettänyt lomansa siellä pienestä pitäen, ja monet hänen sukulaisistaan ​​asuvat edelleen siellä.

Ennen Little Mixiin tuloaan hän työskenteli tarjoilijana Pizza Hutissa. Hänen varhainen kokemuksensa järjestäytyneestä laulamisesta tuli, kun hän liittyi nuorisokuoroon ja -kuoroon, jota silloin johti Jay Blades, josta tuli myöhemmin Pinnocki vuonna 2021 perustamansa hyväntekeväisyysjärjestön The Black Fundin edunvalvoja. Vuonna 2020 Pinnock kertoi ensimmäisen kerran kokeneensa rasismia yhdeksänvuotiaana dokumentissa, joka esitettiin myöhemmin Channel 4:llä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pinnockin ensimmäinen koe X Factorissa oli Rihannan "Only Girl (In the World)". Kun hän epäonnistui ensimmäisessä bootcamp-haasteessa, hänet sijoitettiin ryhmään nimeltä "Orion" Jade Thirlwallin rinnalle. Perrie Edwards ja Jesy Nelson olivat toisessa ryhmässä nimeltä "Faux Pas". Molemmat ryhmät kuitenkin putosivat. Myöhemmin tuomarit kutsuivat heidät takaisin nelihenkiseksi Rhythmix-ryhmäksi, ja he etenivät tuomareiden taloihin. He pääsivät lopulta live-esityksiin, ja Tulisa Contostavlos mentoroi heitä.28. lokakuuta 2011 ilmoitettiin, että bändin uusi nimi on Little Mix.Joulukuussa 2011 Little Mix julkistettiin voittajaksi, mikä teki heistä ensimmäisen ryhmän, joka on koskaan voittanut show'n. Vuoteen 2022 mennessä Pinnock on julkaissut seitsemän albumia yhtyeensä kanssa: DNA (2012), Salute (2013), Get Weird (2015), Glory Days (2016), LM5 (2018), Confetti (2020) ja Between Us (2021).

Ryhmän ulkopuolella Pinnock on uskaltanut tehdä omia sooloprojektejaan. Helmikuussa 2015 hän käynnisti Tumblr-muotiblogin nimeltä "Leigh Loves". Vuonna 2016 miespuolinen ruokailija hyökkäsi Pinnockin kimppuun Lontoon ravintolassa. Joulukuussa 2017 esiintyessään Little Mixin rinnalla Dangerous Woman Tourin Ariana Granden avausnäytöksenä hän sai palovamman kulissien takana yhdellä heidän keikoistaan. Huhtikuussa 2019 hän teki sopimuksen Sony/ATV:lle yhteisyrityksen TwentySeven kautta julkaistuna lauluntekijänä. Myöhemmin samassa kuussa Pinnock julkaisi oman uimapukuvalikoimansa Gabrielle Urquhartin kanssa, nimeltään In'A'Seashell.

Maaliskuussa 2019 Pinnock nimettiin urheilubrändin Umbron uudeksi kasvoksi. Huhtikuussa 2020 hän paljasti käynnistävänsä dokumentin BBC:n kanssa, jossa käsitellään yksityiskohtaisesti kokemuksia rasismista ja kolorismista Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Lokakuussa 2020 laulaja käynnisti oman tuotantotalonsa nimeltä Pinnock Productions auttaakseen omaksumaan monimuotoisuutta ja kulttuureja, jotka ovat aliedustettuina mediassa. Vuonna 2020 hän julkaisi tyylimuokkauskokoelman brittiläisen muotikaupan ASOS:n kanssa. Myöhemmin samassa kuussa ilmoitettiin, että hän tekisi näyttelijädebyyttinsä tulevassa jouluelokuvassa Boxing Day. Pinnock Productions osallistui elokuvan tuotantoon, jossa hän myös näyttelee.

Joulukuussa 2020 Pinnock voitti Equality Award -palkinnon Ethnicity Awards -tapahtumassa yhdessä ryhmän jäsenen Jade Thirlwallin kanssa; tunnustuksena heidän työstään rotujen tasa-arvon edistämiseksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Maaliskuussa 2021 ilmoitettiin, että hän oli solminut sopimuksen Taps Musicin kanssa keskittyäkseen soolouransa; hän ilmoitti aikovansa jatkaa sooloprojekteja Little Mix -sitoumusten ohella. Toukokuussa 2021 hänen julkaissut dokumenttinsa Leigh-Anne: Race, Pop & Power julkaistiin BBC iPlayerissä ja BBC Onessa, jossa hän puhui rotuun ja kolorismista musiikkiteollisuudessa sekä henkilökohtaisista kokemuksistaan. Dokumentti on ollut ehdolla National Television Award -palkinnon saajaksi parhaan kirjoittaman dokumentin saajaksi. Kesäkuussa 2021 Pinnock julkistettiin yhdysvaltalaisen kosmetiikkabrändin Maybelline New Yorkin uudeksi lähettilääksi, ja hän käynnisti "Brave Together" -aloitteen lokakuussa.

Syyskuussa 2021 toimittaja Charlie Brinkhurst-Cuff ja Timi Sotire julkaisivat kirjan "Black Joy", joka sisältää Leigh-Annen henkilökohtaisen esseen nimeltä "The Power Within: Finding Purpose in Raising My Voice". Marraskuussa 2021 ilmoitettiin, että Pinnock on yksi vuoden 2021 MOBO Awardsin isännistä. Joulukuussa 2021 hän debytoi näyttelijänä elokuvassa Boxing Day, jolle hän myös äänitti ensimmäistä kertaa alkuperäistä musiikkia.

Helmikuussa 2022 Pinnock allekirjoitti soololevysopimuksen Warner Recordsin kanssa.

Pinnock julkaisi kesäkuussa 2023 ensimmäisen singlensä ”Don’t Say Love”. Toisen singlensä ”Running Away” hän julkaisi saman vuoden elokuussa Jon Bastisten kanssa. Syyskuussa 2023 hän julkaisi Ayra Starsin kanssa kappaleen ”My love”. Maaliskuussa 2024 hän julkaisi Stealin’ love kappaleen. Leigh-Anne julkaisee 3.5 uuden kappaleensa Forbidden Fruit. Keväällä 2024 hän tulee julkaisemaan No Hard Feelings albumin.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2012 Little Mixin singlen "Wings" julkaisujuhlissa Pinnock tapasi jalkapalloilija Jordan Kiffinin, ja pari oli on-off-suhteessa vuosina 2012–2016. Vuonna 2016 hän alkoi seurustella ammattilaisjalkapalloilijan Andre Grayn kanssa. Pari muutti lopulta yhteen joulukuussa 2018 ja vuonna 2020 kihlautui heidän neli-vuotis juhlapäivänään. Pari meni naimisiin kesäkuussa 2023. Toukokuussa 2021 hän ilmoitti olevansa raskaana, ja 16. elokuuta 2021 hän synnytti kaksostyttäret, joiden nimiä hän ei ole kertonut julkisuuteen. Women's Health -lehden haastattelussa hän puhui kamppailuistaan ​​kaksosten imettämisen kanssa ja unen puutteesta, jota hän koki heidän syntymänsä jälkeen. Pari asuu tällä hetkellä Surreyssa Englannissa.

Pinnock on ollut avoin kamppailuistaan ​​rasismin kanssa. Glamour-lehden haastattelussa maaliskuussa 2019 hän kertoi kokemuksistaan ​​rasismista ja kommenteista, joita hän sai sosiaalisessa mediassa, samalla kun hän tunsi olonsa "näkymättömäksi" ensimmäiset kolme vuotta ainoana mustana tyttönä Little Mixissä. Samana vuonna hän ja bändin jäsen Jade Thirlwall kiipesivät muiden brittiläisten kuuluisuuksien kanssa Kilimanjaro-vuorelle kerätäkseen varoja Comic Reliefin Red Nose Day -tapahtumaan.

Black Lives Matterin nousussa kesällä 2020 Pinnock puhui rasismista Britanniassa ja jakoi omia kokemuksiaan musiikkiteollisuudesta. Vuonna 2020 hän osallistui Black Lives Matter -mielenosoituksiin Lontoossa ja puhui afroamerikkalaisen George Floydin murhasta ja Breonna Taylorin murhasta amerikkalaisen poliisin toimesta. Pinnock on sittemmin tunnustanut oman etuoikeutensa vaaleaihoisena, sekarotuisena naisena. Dokumentissaan Leigh-Anne: Race, Pop & Power hän mainitsee ryhmän jäsenen Jade Thirlwallin, jonka puoleen hän voisi kääntyä tuen saamiseksi, joka myös jakoi samanlaisia ​​kokemuksia rasismista sekalaisen etnisen taustansa vuoksi. Dokumentissa hän ja hänen sulhasensa Andre Gray ilmaisivat myös aikomuksensa auttaa mustaa yhteisöä tahoiltaan.

14. toukokuuta 2021 Pinnock käynnisti yhdessä sulhasensa ja sisarensa Sairahin kanssa hyväntekeväisyysjärjestön nimeltä The Black Fund. Hyväntekeväisyys on tehty tukemaan olemassa olevia hyväntekeväisyysjärjestöjä ja ryhmiä, jotka tarjoavat tukea mustalle yhteisölle, mukaan lukien taloudellinen tuki. Samassa kuussa hän soitti British Medialle, koska lehti sekoitti hänet bändin jäseneksi Jade Thirlwalliksi raskausilmoituksen jälkeen. Pinnock huomautti myös, että tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Little Mix -tähdet on sekoitettu toisiinsa.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Artisti Albumi Laulu Muuta
2012 Little Mix DNA "Wings" Kirjoittaja
"DNA"
"Change Your Life"
"How Ya Doin'?"
2013 Salute "Salute"
"Move"
"Little Me"
2015 Britney Spears & Iggy Azalea Ei-albumi kappale "Pretty Girls"
2016 Little Mix Glory Days "Shout Out to My Ex"
2020 Confetti "Break Up Song"
"Holiday"
2021 Little Mix, Galantis, and David Guetta Ei-albumi kappale "Heartbreak Anthem"
Little Mix Between Us "No"
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Leigh-Anne Pinnock