Kuopion Sirkus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuopion Sirkus on lasten ja nuorten sirkustoimintaa opettava ja edistävä yhdistys. Kuopion Sirkus toimii tällä hetkellämilloin? Kuopion Männistössä Lahdentaan "Latari" nuorisotalon tiloissa.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sirkustoiminta käynnistyi vuonna 1984 ja virallisesti Kuopion Lasten Sirkus r.y. rekisteröitiin 16.2.1986. Nykyään käyttönimenä toimii Kuopion Sirkus. Sirkustoiminta on jatkunut siitä lähtien erilaisilla sirkustaiteen opetuskerhoilla ja esiintymisillä tilatuissa tapahtumissa. Sirkus tuottaa myös itse vuosittain omia esityksiä.

Kuopion Sirkus on myös ollut yksi Suomen Nuorisosirkusliiton perustajajäsen.

Opetus ja kerhot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääohjaajana toimii tällä hetkellämilloin? sirkustaiteen ohjaaja Emilia Tengvall. Sirkuskerhot toimivat pääsääntöisesti Lahdentaan nuorisotalon tiloissa Kuopiossa. Kuopion Sirkus järjestää myös opetusta tilauksesta niin kouluissa kuin tapahtumissakin. Opetuskerhoja on niin lapsille kuin myös aikuisillekin.

Esityksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuopion Sirkus tekee joka vuosi vähintään yhden show'n. Kuopion Sirkukselta voi myös tilata esityksiä erilaisiin tapahtumiin mm. lasten- ja aikuisten juhliin sekä pikkujouluihin.

Saavutuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuopion Sirkus on menestynyt valtakunnallisesti erilaisissa taidetapahtumissa. Kunniakirjoja ja tunnustuspalkintoja on tullut taiteilijoille ja myös koko ryhmälle vuosien ajan. Kuopion Sirkuksesta on edennyt harrastajista ammattilaisiksi sirkustaiteilijoiksi monia sirkuksen kasvatteja mm. Jani Suihkonen, Taruelma Heikkinen, Emilia Tengvall, Toni Valta ja Jukka Grönfors.

Kansainvälisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuopion Sirkus on vieraillut erilaisilla kokoonpanoilla ulkomailla 1986 lähtien mm. Ruotsissa Ludvikassa ja Gröna Lundissa. Merkittävin vierailu oli Egyptin Kansallissirkuksessa Kairossa. Kuopion Sirkuksella on myös ystävyyssirkuskoulu Venäjällä Pihkovassa.

Kuopion Sirkuksen ja Suomen Nuorisosirkusliiton yhteistyössä järjestämä kansainvälinen sirkustaidetapahtuma SirkusSoppa, Kuopiossa 28.7.-2.8.2009. Tapahtuma on yksi Suomen suurimpia sirkustapahtumia.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]